Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012

Quoted post

Musafir

2012-06-26 21:54

Bai ratatilor care va dati zmei cu subiectiva voastra... Nu stiti voi mai bine decat multi profesori care s au certat la propriu pe tema acestei propozitii.
SI SA VA EXPLIC. In primul rand in manualul academiei romane scrie ca AMBELE SUNT CORECTE, TOTUL DEPINZAND DE INTONATIE.
Contragerea ar arata cam asa ( 2 variante )
-Dificultatea subiect => Dificultatea rasfoirii este jenanta
-Dificultatea nume predicativ => Jena este dificultatea rasfoirii ( care nu prea are sens )
La prima vedere am vrut sa o iau ca subiectiva ( si chiar as fi vrut sa nu gandesc putin mai mult ), insa am stat si am judecat si am decis ca este predicativa. O prostie de subiect, o prostie de barem, o prostie de ministru si de tara. Dupa 4 ani de invatat pe rupte ca sa ajung la liceul " viselor mele " pierd 0.15 sutimi la media de admitere pentru un cacat. Bafta in continuare

Raspunsuri

Musafir

#5114 Re:

2012-06-26 21:54:59

#5112: -

“Gramatica de la A la Z”/coordonator Mircea Mot. Cornelia Chirita, Steluta Pestrea Suciu, pag. 256, pct.TOPICA: propozitia subordonata predicativa sta de obicei dupa propozitia regenta; asezarea inaintea regentei se justifica afectiv: Ce nu-mi doream in asemenea clipe este necazul acesta.???????????????