Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Quoted post

Musafir

#4666 Re: e de rasul lumii

2012-03-23 17:38

#4664: Franz - e de rasul lumii

Parcurgând comentul dumneavoastră, mă umfla râsul.

"Oameni care nu au avut niciodata curiozitatea să citeasca Constitutia sau vreo lege"

Asta oare de unde ştiţi? Le cunoaşteţi personal pe toate?

"Nu se intampla frecvent ca o lege sau alta sa fie atat des citata."

Precum nu se întâmplă ca o lege să fie călcată în picioare într-un fel atât de dezgustător.

"E o buna ocazie sa ne mao destupam la minte. Cu o conditie: sa intelegem ce citim si citam."

Şi nu numai: să le şi respectaţi!

Raspunsuri

Musafir

#4679 Re: Re: e de rasul lumii

2012-03-23 20:06:39

#4666: - Re: e de rasul lumii

Constitutia si drepturile minoritatilor nu sunt calcate in picioare, aveti dreptul de a invata in limba materna. Statul nu are obligatia sa va indeplineasca "poftele" ca pe tot lantul educational sa va ofere posibilitatea predarii in limba materna. In Ungaria minoritatea romana poate sa invete pana la scoala primara. Sa zicem ca nici ei nu respecta drepturile minoritatilor??!! e o magarie sa spui ca o lege este calcata in picioare dezgustator.... " Astea sunt limitele unui sovin. Este sfidator la adresa autoritatilor romane felul in care comunitatea voastra vorbeste limba oficiala a statului roman! Si asta e o obligatie constitutionala, nu o posibilitate deschisa unei minoritati. Intelege si apoi respecta!

Franz

#4680 Re: Re: e de rasul lumii

2012-03-23 20:21:18

#4666: - Re: e de rasul lumii

Păi asta era și ideea, că e de râs. Iar că unii sunt paraleli cu modul în care se citește și interpretează o lege este de domeniul evidenței, după cerbicia cu care se agață de niște texte. Sigur că nu le știu eu pe toate, deși mi-aș dori.

De ce îmi ceri mie să respect legile? Eu, care nici contravenții rutiere nu săvârșesc...Apropos de legi, este una intersantă, poate o cunoști. Legea nr. 75/1994. Pe asta cum de nu e curios să o respecte UDMR? Dacă vrei elemente ajutatoare, îți sugerez o cautare pe net cu cuvintele ”ziua maghiarilor de pretutindeni” - caută imagini și vezi, ce lipsește din acele poze? Poate culorile roșu, galbe, albastru? Asta dacă e să vorbim de respectarea stricto sensu sau chiar largo sensu a LEGII.