Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post

Robert

#1263 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-22 19:32

#1255: SVF - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

da, intr-adevar, am gresit pluralul pentru "castel", imi cer scuze.

In rest, daca am fost in stare sa-i colonizam pe toti inseamna ca suntem puternici. deci aveti de ce sa va temeti...venim peste voi si va maghiarizam pe toti :)))) Ori suntem noi foarte puternici, ori voi foarte slabi... sau poate amandoua in acelasi timp:)))  De-a lungul istoriei v-au tras-o turcii, tatarii....iar acum venim si noi :)))) Sfatul meu e sa va pregatiti mental pt a invata limba maghiara,e o limba grea :))))

Nu te supara dar imi place cand gasesc cat'o gasca frustrata ca tine care se enerveaza :))))) Sa ai o seara faina :)

PS: "svf"?! pai s-o f pe romanca mandra care te-a nascut...

Raspunsuri


Musafir

#1265 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-22 20:07:15

#1263: Robert - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Pe noi nu ati reusit sa ne maghiarizati ,deci nu sunteti puternici ,sunteti asa cum sunteti voi si va etalati frustrarile pe aici. Ati reusit cu tiganii ,fapt pentru care va multumim  ,ca in Transilvania toti tiganii se declara unguri. Va cresc voua procentul ,dar din pacate ei nu platesc taxe si impozite ,deci costurile pentru cererile voastre raman   sa fie suportate tot de noi. Dar daca va considerati asa puternici ,de ce va milogiti pe aici ca sa va platim  noi studiile in limba maghiara ? De ce nu sunteti in stare sa va faceti facultati particulare sau sa va trimiteti copii sa invete in patria mama ? Se pare ca voi sunteti slabi si cersetori. Stim ungureste ,nu este o limba grea cel putin pentru noi care traim in Transilvania ,dar nu ne place pentru ca este urata si saraca .

SVF

#1268 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-22 20:44:21

#1263: Robert - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ROBERT

Păi daca esti gerontofil, e treaba ta, poti să incerci.

Eu chiar nu m-am enervat, in schimb constat că ție ți-a sărit muștarul și chiar nu înțeleg de ce. În definitiv nu ți-am greșit cu nimic și chiar am folosit formule de politete, așa cum i se cuvine unei cinstite fețe nobiliare. După reacția ta încep să cred că ești ceva cur vopsit, sau mancurt, cum se spune celor forțați să creadă că sunt altceva decât ceea ce sunt. (asta așa, pe înțelesul tău).

SVF sunt inițialele numelui meu, și nici decum la ce te-a dus mintea ta bolnavă de obsedat (sau frustrat???).

Cât despre turci, pentru a avea liniște, Tările Române au plătit tribut, s-au mai ciomăgit, s-au mai tăiat în săbii, au mai acceptat suzeranitatea Înaltei Porți, le-au mai dărâmat turcii, tătarii sau leșii cetățile, dar NICIODATĂ nu au fost pașalâc turcesc, așa cum au fost comitatele ungurești (mă feresc să folosesc termenul Ungaria, fiind un cuvânt care definește o entitate statală cu o istorie prea scurtă, ca să fie luat în serios). Așa că VOUĂ v-au tras-o (scuze pentru lipsa de reverență, dar vreau să înțelegi chiar și tu) turcii de vă clănțăne dinții și  acum.

Nu, nu voi sunteți cei puternici, ci românii cei prea toleranți. De dragul liniștii v-au cântat în strună. Și apoi, care sunt opțiunile, când ai un sălbatic cu sabia lângă capul tau?

Cât despre limba maghiară, fii fără grijă, personal o scriu și o vorbesc mai bine decât mulți dintre neșcoliții care postează aici în această limbă și  o folosesc cu plăcere și exclusiv atunci când fac afaceri cu parteneri din Ungaria. Am învățat-o din simplu exercițiu și pentru a fi pregătit, când momentul va veni, să fac parte din administrația românească de la Budapesta, asta dacă nu vom decide să mutăm capitala. Iar în ceea ce privește ”venim peste voi și vă maghiarizăm” fii pe pace, dacă nu ați reușit în timp geologic (susțineți că sunteți pe-aici de vreo mie de ani și în timpul ăsta au apărut forme noi de relief, transgresiunea marină este vizibilă etc.) cu siguranță nu veți reuși nici  în timp istoric.

Nu, voi nu i-ați colonizat pe toți, i-ați maghiarizat  fie după ocupare, fie după ce ați adus coloni. Prin metodele mai sus amintite și prin impunerea - ai ghicit!- învățământului în limba maghiară.

Cu deferența cuvenită,

Silviu-Vasile Florescu