Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Quoted post

Musafir

#4233 Re: Re: Ce va deranjeaza daca cineva invata in limba maghiara?

2012-03-21 14:45

#4226: - Re: Ce va deranjeaza daca cineva invata in limba maghiara?

pt moment locuiesc in Grecia,cunosc sute de copii de romani care sunt aici la scolii,facultati si invata limba greaca,la fel si fetele mele.la fel cunosc foarte multi doctori de origine greaca care au facut scoala in romania,respectiv Timisoara,Iasi,Cluj.Toti au invatat limba romana.cred ca e normal.

Raspunsuri

Raul

#4240 Re: Re: Re: Ce va deranjeaza daca cineva invata in limba maghiara?

2012-03-21 14:55:44

#4233: - Re: Re: Ce va deranjeaza daca cineva invata in limba maghiara?

Draga Frate,

Maghiari sunt in jur de 3 milioane in romania, nu sute. Erau maghiari si inainte de a fi atasat Transilvania de Romania si dupa. Ei intotdeauna au invatat in limba lor dar au invatat si limba romana, deoarece dau bacul ca si toti romanii, ca si tu.

Maghiarii din Transilvania s-au nascut acolo, nu au mers acolo din initiativa lor, ca tu la Greci, ca poate iti place sa traiesti acolo. Ei ai putea sa vi la UMF sa studiezi in limba maghiara, daca vrei dar si Grecii. Si aceasta ar fi o optiune pentru tine. Atunci vei fi intradevar Multicultural. Vei putea sa lucrezi in Grecia, Ungaria, Romania sau orice tara.

Dar nu cred ca daca tu ai studia medicina in Grecia, nu ai putea sa lucrezi in Romania, ca nu intelegi si nu poti sa explici in limba romana.

Raul

Musafir

#4242 Re: Re: Re: Ce va deranjeaza daca cineva invata in limba maghiara?

2012-03-21 14:58:53

#4233: - Re: Re: Ce va deranjeaza daca cineva invata in limba maghiara?

Bravo ţie.

Însă noi ni locuim aici doar "pt. MOMENT", ci de 1000 de ani. E firesc să cerem puţin mai multe drepturi în ţara unde ne-am născut, unde plătim impozitele şi taxele şi pe teritoriul căreia s-au născut şi străbunii noştri.

Nimeni nu cere să le daţi drepturi constituţionale acelor maghiari care provin din Ungaria şi locuiesc aici doar "pentru moment". Însă există în România o minoritate naţională AUTOHTONĂ, a cărei drepturi constituţionale trebuie respectate!