Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post

Nick62

#70 Re:

2012-03-15 21:04

#4: -

Logic, voi, maghiarii, vreti ce a fost al vostru...iar noi , romanii, ce A FOST SI ESTE al nostru. La Trianon s-au transat o data - si sa speram ca pentru totdeauna- ce a fost si este ROMANESC!! Drepturile culturale sunt una si inteleg foarte bine sa va iubiti limba, dar pe de alta parte , ca traitor in Romania, vreau ca si medicul care ma ingrijeste  sa inteleaga ce-i spun fara dictionar roman-maghiar si vicevercea :)...

Raspunsuri

Mesi
Musafir

#198 Re: Re:

2012-03-16 12:12:59

#70: Nick62 - Re:  

Santeti chirias si vreti sa trait ca proprietarii in ERDÉLY este o mentalitate romaneasca !!!! Tot ce ati furat, dup a un timp credit ca e al vostru!!! Sa va fie rusine!!!! Egy székely

Musafir

#213 Re: Re:

2012-03-16 12:54:59

a fost?

really? go and get a history book. moron

Musafir

2012-03-17 21:12:44

Vezi ca ai lipsuri la istorie! Inainte de Trianon, in spiritul respectului pentru conlocuitori, la Budapesta a fost scoala cu limba de predare romana, a fost publicatie, cafenea si cerc literar romanesc, pina in 1918 (de atita asuprire! da?). A mai fost acolo si un roman care face cinste natiei lui, Emanuel Gojdu (Gozsdu Mano), in casa caruia s-a reunit floarea intelectualitatii romane al  Ardealului, fara ingradiri. Din banii cistigati in Ungaria de eminemtul avocat Gojdu a primit bursa de studii printre altii Octavian Goga (poetul alunecat in ultranationalism) si Traian Vuia, despre care stiu si copii de scoala generala. S-a razbunat politica toleranta a anilor 1900, dar istoria de regula a stiut sa corecteze derapajele, sper ca si acum vor fi mai multi care sa gandeasca rational, avind in vedere istoria nu foarte indepartata, in loc sa emita texte sforaitoare, care clocotesc de ura. Dealtfel, de ce vrei sa mergi la un medic maghiar, daca in oras sunt de doua ori mai multi medici romani?

dsgdfg

#562 Re: Re:

2012-03-17 21:34:54

Cel mai bine TI-ar fi,daca te-ar vindeca cineva!Atunci cand esti bolnav, nu te intereseaza in ce limba vorbeste medicul,ci te intereseaza sa te VINDECE!

Musafir

#817 Re: Re:

2012-03-19 14:39:02

Stimatule NICK62, logic gandind cum zici tu ceva nu poate fii si al uneia si al alteia dar sa trecem peste acest mic impediment. Sunt de acord cu ce spui tu "  vreau ca si medicul care ma ingrijeste  sa inteleaga ce-i spun fara dictionar roman-maghiar si  vicevercea".  Dar cine spune ca medicul care invata in limba lui materna, sa fie aia chiar maghiara nu va stii sa se inteleaga cu tine  si "vicevercea". Intr-adevar cateodata prinde bine dictionarul.

Attila

#1562 Re: Re:

2012-03-27 21:22:11

#70: Nick62 - Re: imi vine sa te fut in gura impreuna cu maica ta taran imputit pe care jigodiile de la Trianon au lipit Ardealul ee Romania.

koppány

#1840 Re: Re:

2013-03-02 11:10:57

ei, ai absoluta dreptate, si eu vreau ca medicul meu sa ma consulte in maghiara cu sau fara dictionar...