Salvati Radauti de poluarea Egger

Quoted post

Andrei

#5 nu e prea adevarat tot ce scrie aici

2012-02-08 14:29

desi sunt de acord ca majoritatea corporatiilor multinationale au tot felul de obiceiuri fie cu care au venit din tarile lor, fie si-au insusit repede obiceiuri carpatine ne-ortodoxe, totusi, ca radautean, fara vreo legatura specifica cu Egger, as indrazni sa spun ca unele lucruri nu sunt adevarate in ce priveste continutul petitiei. De exemplu, stiu ca s-au facut mai multe sedinte de dezbatere publica cu garda de mediu sau agentia de mediu, nu stiu care, la doua am participat si eu, nu te retinea nimeni sa pui intrebari de orice fel. Deci ideea ca n-au comunicat, n-au consultat publicul, nu prea e asa. Cu formaldehida e o intreaga istorie, am citit si eu din curiozitate despre ea, OMS nu zice ca e cancerigena, ci ca e potential cancerigena, ceea ce parerea mea este ca e diferit. Asa si benzenul (din carburanti) este clar cancerigen, si asta nu ne retine sa il folosim la masini...deci retorica asta cu "vai, folosesc o substanta pe baza de formaldehida...o sa murim cu totii" parerea mea e ca e exagerata. Sunt de acord cand sunt lucruri clare si cand se poate demonstra culpa, dar de acum hai sa aruncam afara din tara pe orice strain care vrea sa investeasca aici, si in loc sa ii lasam pe romanasii nostri sa ne si fure banii, sa ne si polueze (n-am auzit pe careva protestand v-a-v de emisiile de la centrala termica sau de mizeria aia de rau care este infect pentru ca preia ape uzate de la tot felul de fabricute ale romanilor...)
Culmea e ca la fabrica de adezivi (nu fabrica de formaldehida, cum zice petitia), chiar am fost la sedinta de consultare publica, deci s-a facut consultare, s-a facut presupun procedura de autorizare sau cum ii zice, altfel ce folos sedinta publica?
restul sunt chestii pe care nu le stiu, dar daca sunt acuzatii construite tot asa ca si primele doua-trei, as verifica de doua ori inainte sa dau curs petitiei.
@Adriana - am citit despre formaldehida, copiii cu malformatii nu se nasc la expunere atat de scurta la actiunea formaldehidei. De altfel, cand am citit eu pe site la OMS, n-am gasit scris acolo ca formaldehida ar avea efecte de genul asta. E pura intoxicare ideea cu compensatiile etc. Dumneata te-ai multumi cu o compensatie financiara cand ti se naste copilul cu malformatie cand stii ca te vei chinui toata sa il cresti si sa il ingrijesti? Apoi evident ca se pune problema: cand au avut timp sa fie expuse angajatele la efectele formaldehidei, pentru ca fabrica de adezivi, daca nu gresesc, a fost pusa in functiune in toamna anului 2011? Nici macar nu sunt 5-6 luni de atunci? Sunt de acord sa protestam, dar daca vrem succes, sa o facem si logic, nu cu argumente stupide...

Raspunsuri

Musafir

#22 Re: nu e prea adevarat tot ce scrie aici

2012-10-18 09:39:49

#5: Andrei - nu e prea adevarat tot ce scrie aici

Salut Andrei, daca tot suntem la capitolul desfacut firul in 16 hai sa vedem logica lucrurilor, asa ca nu o tragem cu presupusul: Nu mai locuiesc de multi ani in Radauti dar, de cate ori am mers acolo am facut-o noaptea, sa spunem ca e traficul mai ok si ca e mai racoare. De fiecare data, cand am ajuns pe la Milisauti, (ca de acolo se vede o portiune din fabrica), si apoi la intrarea in oras am vazut un fum destul de gros si de consistenta unei cetze care in timpul zilei nu exista, lucru care m-a facut sa-mi fac deja o parere: (astia "varsa" otrava in aer...) E COINCIDENTA???

Tu spui ca: "s-au facut mai multe sedinte de dezbatere publica cu garda de mediu sau agentia de mediu, nu stiu care, la doua am participat si eu, nu te retinea nimeni sa pui intrebari de orice fel. Deci ideea ca n-au comunicat, n-au consultat publicul, nu prea e asa." De acord cu tine, dar te-as intreba: tu la cate sedinte de acest gen ai participat??? Cati politicieni ai intrebat la viata ta daca sunt corupti si daca motivele pentru care sunt acuzati sun adevarate???? Cati au recunoscut???? Nu vreau decat sa fac o paralela cu acel "minunat" produs care este Aspartamul si pe care il stiam cu totii ca este foarte bun inlocuitor al zaharului, evident ca nu a fost descoperit de un roman... citeste asta daca ai timp - http://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie-4/de-ce-trebuie-sa-ocolim-aspartamul-din-alimente-149233.html  - si incearca sa compari cu ceea ce stiam noi!

Ceea ce nu se spune este faptul ca taie toate padurile din judetul Suceava, au cumparat pamanturile si taie padurile, camioanele distrug solul pana in creierul muntilor dar de la drum totul este frumos din elicopter insa... este de neimaginat. Cica planteaza la loc, unde???? Cand???? Cine a vazut???

Daca ma iau dupa un "zvon" Egger este interzis in toata Uniunea Europeana dar in Romania se poate... aici are voie, doar se stie ca Romania e groapa de gunoi a Europei. In Romania se construieste cel mai mare container pentru deseuri radioactive, in Romania avem Rosia Montana, aici avem gazele de sist, centrala nucleara de la Cernavoda, tot aici avem localitatea Geamana din muntii Apuseni - http://www.adevarul.ro/life/sanatate/medicina_alternativa/VIDEO-FOTO-Aici-steril-inecat_0_116388531.html

Si acum vin intrebarile:

Au acei 200 de angajati macar 3 000 de Euro pe luna salariu ca sa-si riste viata?

Merita sa ne sacrificam si sa distrugem Bucovina, cea care era odinioara o oaza de aer curat, sanatos si de paduri virgine???

Este echitabil pretul platit de cetatenii de rand, sa respire un aer otravit?

Cine si ce are de castigat, ca oricum suma este una imensa?????