Legea pentru alăptatul în public

Quoted post

sorina

2016-07-06 16:07

buna!sper sa nu imi sara lumea in cap dar eu sustin crearea unor  locuri amenajate pt alapare.sunt mama si chiar si inainte de a ajunge mama nu mi se parea frumos sa vad unele femei cu sanii pe afara,chiar daca alaptau.nu e o priveliste frumoasa pt nimeni sa observam asa ceva.si sa ma scuzati dar sunt tot felul de articole vestimentare care sunt destinate femeilor care alapteaza dar nu, ele isi scot sanii pe afara. iar la masa pt cei care mananca sa vada sanii unei femei nu e tocmai placut.macar pot folosi o batista cum faceau mamele noastre.

Raspunsuri

Musafir

#6 Re:

2016-07-06 16:11:10

#5: sorina -  

Dute fa nebuno la gara si mananca u cu o batista in cap parlitear focu daca copilul meu mananca din 10 in 10 min ce fac astept sa gasesc eu un loc amenajat..ganditi frate si voi inainte sa scoateti cacaturi pe gura

Musafir

#8 Re:

2016-07-06 16:15:56

Am o singura intrebare. Ti-ai alaptat copii? Sau vorbesti in necunostiinta de cauza? Asa gandeam si eu inainte sa alaptez, dar atunci cand intr-adevar o faci si vrei sa raspunzi nevoilor copilului, situatia se schimba radical. Daca ai alaptat stii!

Musafir

#12 Re:

2016-07-06 16:42:24

Nu, dar e plăcut sa ii vezi pe unii cu mâinile pana la coate în mâncare, sau plescaind ca porcii sau pe toate pitzipoancele cu sânii și cu bucile pe afara, ăștia nu va deranjează nu, ca ies pe strada în sutien și cu pantalonii atât de scurți ca li se vede tot

Musafir

#17 Re:

2016-07-06 17:06:33

Ai vazut tu sanii pe afara ??? Eu cred ca nu vezi bine ...alaptatul e ceva natural si discret

Andreea

#28 Re:

2016-07-06 19:12:48

si eu ce fac daca locul ala special pt alaptat e ocupat (sau nube nici unul in zona)?  Imi las copilul sa urle de foame / sete pana se elibereaza? 

Musafir

#40 Re:

2016-07-06 20:32:23

Pana sa devin mama, eram neutra acestui aspect, nici nu ma deranja, nici nu ma fascina; la fel cum nici la mare nu am nicio problema cu cele care fac topless! De cand am devenit mama, alaptatul-unde o fi el,este-o minune! Pentru mine nu înseamnă ca iti scoți țațele pe afara si cineva trage de el! Pentru mine înseamnă iubire! Nu e nimic scârbos dau josnic! Si pana la urma daca ne gândim bine, daca alaptatul este scârbos, cum este nașterea atunci?!? Amandoua sunt momente deosebite in viața unui om-înseamnă a da viața si a susține o viața! E normal sa alăptezi unde iti cere piticania! Daca privești totul strict fizic, da înseamnă țațe la vedere; eu sincer cand vad o mamica alaptand, vad in bebe hrănindu-se! Nu prea observ țațele indiferent daca poarta haine tipice sau nu! Păcat ca nu ai ajuns la nivelul de a vedea alăptarea ca pe un act cat se poate de normal si te cramponezi in frustrări corporale! Acum fiecare are in viața norocul si deschiderea lui! Crede-ma nu ma gândeam niciodată ca o sa îmi vadă socrii țațele, sau tata sau unchii etc, dar daca întâmplarea a făcut ca fomila sa vrea papa si nu aveam unde sa ma duc intr-un loc mai intim si frumos , nu am avut nicio problema in a-l alăptat acolo! Poate la inceput s-au panicat de dezinvoltura mea, dar acum nu mai vad decât un bebe care mananca...ceea ce de fapt si se întâmpla! 

Musafir

#49 Re:

2016-07-06 21:56:51

Tu ai putea mânca cu o batistă pe față? Sau ți-ar plăcea să mănânci in wc?... Gândește...că nu ești plantă! ( sper...)

Musafir

#53 Re:

2016-07-06 22:25:18

Dar daca mergi la plaja si vezi toate fufele toples, aia este o imagine plăcută ?

Musafir

#68 Re:

2016-07-07 10:46:46

Asta vezi tu in alaptat???Sanii pe afara???e tragic ca gandesti asa!!!

Elena

#131 Re:

2016-07-08 12:25:55

Scârbos? Ei ce au mâncat până la câteva luni?! Au stat cu botul la țâță și împingeau și apucau cu mânuțele să curga laptele. Nu am un copil,nici nu am o vârstă potrivită pentru unul,dar m-a interesat petiția și am vrut să citesc. Nu mi se pare dezagreabil alăptatul. Mă încântă să văd un micuț cum suge la sân. E un lucru normal și femeile pudice ca tine preferă să lase copilul să se umfle de foame. Nu mai ești în comunism,să mă duc la dracu să alăptez copilul. Ca mămică cu făt la sân ești judecată că e dizgrațios sau deranjant privirilor,dar femeilor ușoare cărora li se văd țâțele și le ies bucile pe sub haine e numai bun de privit. Ca femeie înțeleg că te mai ferești de priviri,da' nu m-aș băga într-o toaletă să-mi hrănesc copilul. Înainte să dați sugestii,gândiți! TOȚI AȚI SUPT LA ȚÂȚĂ!

Musafir

#204 Re:

2016-07-10 09:17:44

Eu nu sunt de acord cu ce spuneti , sunt femei care da lapte praf si li se pare scarbos alaptatul in public , scuzati'ma ca va zic dar nu cred ca vre'o mama isi scoate sanii afara si ii flutura in vant, asta e o porcarie, daca copilul simte nevoia sa pape la X ora ii dai indiferent de situatie, te tragi mai la o parte sa nu stai in gura nimanui si ii dai copilului sa suga, intradevar nici asa sa stai la masa si sa scoti sanul afar, dara asta nu inseamna ca stai cu sanii la vedere. 

Eu alaptez oriunde, copilul meu e mai important ca gura altora si pana acum am intalnit femei in varsta care sustin alaptatul in public si care imi spuneau sa ii dau oriunde si sa nu tin cont , femei care poti sa zici ca sunt trecute de tinerete si sunt cu mentalitatea invechita dar din contra. 

Musafir

#257 Re:

2016-07-20 13:29:05

Ma indoiesc ca femeile care alapteaza in public au scopul ascuns si marsav de a-si etala privirilor straine sanii de placere. In plus, atunci cand bebelusul este alaptat capusorul deja acopera o zona substantiala din sanul expus pentru hranire. Adica o femeie cu un decolteu generos se poate sa arate sanul in public mai mult decat o femeie care alapteaza ;). Este decent sa nu te holbezi insistent la acel moment si sa lasi bebelusul sa se hraneasca cat si cum doreste. Orice femeie si mama ar trebui sa inteleaga acest act. Cred ca rautatile vin mai mult din partea femeilor, culmea! 

Musafir

#325 Re:

2017-08-04 08:34:55

Sper ca va doriți ca și fetele tunate, îmbrăcate sumar sau transparent sa aibă un loc special Amenajat! Nu? Sau aia e frumusețea creeata de Dumnezeu și o mama care alăptează cu jumătate de san desigur, ca o parte e în bluza și alta în gura copilului, e grotescul ce trebuie acoperit și ascuns. Și eu sunt mama și am 2 copii alăptați, nu m-am dezbrăcat niciodată ostentativ, am folosit locurile special amenajate când a fost cazul. Numai ca la noi în tara nu prea se găsesc. Așadar... sa aștepte pana acasă... Ce ziceți? Sunteți de acord? 

Alexandra

#326 Re:

2017-08-04 10:43:57

Draga mamica(asta daca ești mama) nu-ți înțeleg oful chiar nu ți-l înțeleg, daca nu e frumos nu te uita, ignora-ne daca nu îți place, eu nu sunt obligata sa îmi acopăr copilul pt că oamenilor ca tine nu le place să vadă mame alaptandu-si copii, uite-te in alta parte, nici mie nu-mi plac multe dar asta e....trec peste.....nu te pune cu o mama ce își alăptează copilul că nu iese bine. În rest îți doresc numa bine.