DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

Quoted post

Musafir

2015-08-19 11:27

Este anormal ca un medic sau un asistent medical sa aiba salariile pe care le au cadrele medicale din Romania. Este anormal sa ceri unui medic sa fie la curent cu toate noutatile medicale, cand un singur tratat costa minim 2500 lei, in timp ce salariul lui este de 1.500 lei.
Guvernul este cel responsabil de aceasta anomalie.
Dar este imoral si, cel putin la fel de anormal, sa compensezi lipsa unui salariu decent prin plicuri, "atentii", recompense, recunostinte etc.
Este o utopie sa spui ca ai marit acum salariile cadrelor medicale dar cu conditia ca acestia sa nu mai primeasca atentii inaintea actului medical. Asa ceva nu se va intampla niciodata. Este un cerc vicios: medicul nu te trateaza daca nu inmanezi plicul, asistenta nici nu se uita la tine daca nu adaugi o atentie in buzunar, anestezistul nu poate intra in operatie din cvasi-motive daca nu ai avut grija, in prealabil, sa treci si pe la el. Este inuman ce se intampla. Eu, ca pacient, nu am nici o vina ca medicul este prost platit. Eu, ca s toti ceilalti, cotizez la sistemul de sanatate. Nu este vina mea ca banii nu sunt directionati si catre cadrele medicale. Nu este vina pacientilor ca nici un guvern de pana acum nu a fost capabil (sau nu a vrut sa fie) pentru a face lumina in fondurile gestionate de Casa Asigurarilor de Sanatate. Nu este nici vina noastra, a pacientilor, nici vina medicilor. Dar nu voi putea fi niciodata de acord ca aceste anomalii sa fie compensate prin plicurile inmanate, doar pentru a beneficia pur si simplu de un act medical.
Prefer sa se desfiinteze obligativitatea cotizarii la fondul de stat pt sanatate de catre salariati, sa se recunoasca oficial ca serviciul medical nu este gratuit in Romania (sau ca se asigura gratuitate doar in cateva situatii) iar cotizatia mea sa o fac, in totalitate, la o firma, un spital, o clinica etc unde sa stiu ca beneficiez oricand de servicii medicale decente. Nu-mi spuneti ca si acum pot face acest lucru. NU. Pot cotiza SUPLIMENTAR pt astfel de servicii, dar cotizatia pt sanatate din salariul meu se duce la stat. Si asta pt ca atunci cand am nevoie de o reteta, o urgenta sau operatie, sa cotizez in buzunarul fiecarui angajat din sistem daca vreau sa mai ies viu din spital. (viu, nu sanatos).

Raspunsuri

doamna Nora

#267 Credite accesibile

2015-09-07 15:01:12

#83: -  

Ai nevoie de un împrumut de urgență? ești în datorii? aveți nevoie de împrumut de urgență pentru a finanța afacerea dvs. ?, ai fost refuzat de banca dvs., vă faceți griji nici mai mult, serviciile noastre sunt rapid, ușor și împrumuturi Secure acum în orice circumstanțe. Împrumuta până la 2.000 de euro - 1,000.000 euro de azi! Contactati-ne cu informatii de împrumut la acest e-mail: noramildred.loan(at)hotmail.com

Notă: Veți aștepta un răspuns preliminar și finanțare în 24 de ore

Salutari.
doamna Nora