Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație

Quoted post

Musafir

2015-03-04 07:13

Eu sunt ortodox și am o credință consolidată.  Dacă mâine aș începe scoala, dacă s-ar face ateism,  jur că aș face.

Pentru că vreau să cunosc. Să am surse autorizate, nu să cant după ureche.

As dori sa cunosc și coranul. Ca să pricep de ce ajung unii să se folosească de el când ucid.

Sau aceia au ajuns așa pentru că nu au vrut o cultură largă,  deschisa? 

Sau religia lor îndeamnă la ură? 

Raspunsuri

Musafir

#207 Re:

2015-03-04 07:32:19

#205: -  

Nici o religie din lume nu promoveaza raul, crima, intoleranta, minciuna. Ex. din Coran:

"Cuviosia nu sta in a va intoarce fetele spre Rasarit sau spre Apus, ci cuviosia este a crede in Allah si in Ziua de Apoi, in ingeri, in Carte si in profeti, a da din avere - in pofida iubirii pentru ea - rudelor, orfanilor, sarmanilor, calatorului, cersetorului si pentru rascumpararea robilor, a implini Rugaciunea [As-Salat], a da Dania [Az-Zakat], a-si tine legamantul daca s-a legat, a fi rabdator la nenorocire, la rau si in momentele de primejdie. Acestia sunt cei drepti, acestia sunt cei evlaviosi [Al-Mu'taqun] !" (Al-Baqara 2 : 177)

Nu religiile sunt rele, ci oamenii sunt rai.  Nu religiile omoara alti oameni. Orice religie este fundamentata pe etica si moralitate.

De aceea, eu sunt de parere ca e bine sa crezi in Dumnezeu oricum s-ar numi el. Dar n-o sa-l gasesti niciodata pe Dumnezeu sub patrafirul popolior, in gura unui om pervertit, sau ignorant, ci in inima ta.

Oamenii sunt liberi sa-si exprime orice forma de credinta atata timp cat respecta drepturile si libertatile celorlalti.