APLICAREA VOLUNTARIATULUI IN COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA

Quoted post

5

#7 Re: Re: Re:

2014-12-10 14:16

#6: Cory - Re: Re:  

 ai dreptate Cory,

dar generozitatea trebuie sa vina de la cei care lucreaza si taxeaza corect. O intrebare: te-ai lasa coafata de o coafeza debutanta, care nu a mai tuns pe numeni ? Chiar si gratis... Numai ca aici e vorba de lucruri mult mai importante decat coafura, iar pt asta trebuie o pregatire riguroasa... Voluntariatul asta e asa... pt activitati fara implicatii majore in viata oamenilor

Raspunsuri


Musafir

#10 Re: Re: Re: Re:

2014-12-10 21:41:23

#7: 5 - Re: Re: Re:  

Potrivit noilor conditii COPSI privind formarea profesionala in specialitatile psihologie clinica , consiliere psihologica si psihoterapie pt treapta de specializare psiholog practicant, psihologul practicant are o gramada de scoala .

Pentru aspectele de care s-ar poticni voluntarul de azi, potrivit noilor conditii COPSI de formare profesionala, are un supervizor in scoala care o face. De regula este fie in anul IV, V sau VI de formare in psihoterapie, fie are master clinica.  Eu as gasi similitudini cu rezidentiatul in medicina si nu cu debutanta coafeza.

 

Cory

#13 Re: Re: Re: Re:

2014-12-11 14:17:18

#7: 5 - Re: Re: Re:  

 Am si eu o intrebare de minima logica, debutantul de unde invata??? Adica dupa ce iesi din facultate si treci pe formare pe langa faptul ca acumulezi destula scoala  unde practici?? Adica cu alte cuvinte.. cand te duci la coafeza novice teoretic ti se spune si stii la ce sa te astepti si te tunde gratis si fata isi face mana. Numai ca la psihologi constat ca se doreste ceva mai pervers, te duci la un cabinet al unui psiholog novice, platesti, iar el sigur nu-ti va spune ca esti primul pacient ca sa creasca tariful (trebuie sa intretina cabinetul ala cumva), asa, daca e voluntar, poate ca ai mai multe sanse sa aflii de la inceput cat de competent e fara sa ramai si cu sechele si fara bani. Si in plus, un alt aspect ce arata ca acea comparatie a dumneavoastra cu o coafeza a absolut deplasata este aspectul minor cum ca psihologul este sub supervizare si se scoleste incontinu, e drept ca exista si psihologi incompetenti care nu fac bine nici cu bani nici fara bani oricata scoala ar avea. Si ca sa raspud la intrebare: Da, m-as lasa coafata de o debutanta, de ce? simplu ar putea avea mai multa imaginatie decat o coafeza experimentata care face treaba dupa un calapod :) (cu timpul devi tot mai rigid in profesie). Revin cu intrebarea: o persoana cu venit minim dar cu nevoie de tratament cum poate primii acest tratament? de unde scoate 50-100 lei pe saptamana cand aia sunt banii pentru alimentatie? Unde apeleaza? Cazurile de suicid care infloresc statisticile de unde credeti ca apar si din ce motiv?


Musafir

#20 Re: Re: Re: Re:

2014-12-17 09:40:26

#7: 5 - Re: Re: Re:  

 "pt activitati fara implicatii majore in viata oamenilor"?

 

Iar acum stau si ma intreb, de ce o universitate asa mare precum Oxford recunoaste voluntariatul in domeniul clinic drept experienta pentru admiterea la Doctoratul in Psihologie Clinica, ba chiar il incurajeaza?