Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012

Musafir

/ #5401 Re: Re:

2012-06-26 23:58

#5379: - Re:

In plus as fi vrut sa arat si faptul ca unii pe-aici sunt de-o rautate crasa (si de partea subiectivei si de cea a predicativei). In mod normal, dupa cum ai interpreta fraza la un moment dat (fara a lua considerentul semantic, tocmai din pricina emotiilor si a subiectului care pare unul simplu la prima vedere), poti s-o interpretezi si ca fiind subiectiva subordonata, dar si predicativa. Recunosc asta, nu spun ca e batut in cuie "subiectiva", dar in actualul context, luand in considerare si intelesul frazei, pana la urma se poate ajunge doar la subiectiva.

Imi pare rau pentru cei care au pus predicativa si au gandit exact la fel cum am enuntat mai sus (presupun ca este nevoie din nou sa spun ca nu sunt in a VIII-a si nici nu am dat acest examen), pana la un punct, pana cand din cauza unor considerente mult prea profunde si lasand loc interpretarii pentru un subiect care ar fi trebuit sa fie mediu, acestia au incurcat putin lucrurile.

In rest, nu ma rabd sa nu spun ca daca nu s-ar face atata tevatura aiurea (presupun ca vom vedea si pancarte cu subiectiva si predicativa in urmatoarele zile), mult mai bine ar fi. Hai sa ne sustinem punctul de vedere fara a fi prea entuziasmati si sa acceptam si varianta ca poate, odata, noi astia "perfecti" am gresit si ca poate "incompetentii din Minister", care s-au chinuit o vreme sa faca, sa verifice si sa ras-verifice subiectul, chiar l-au verificat si chiar subiectiva ar fi raspunsul corect, desi interpretari diferite se pot face.

Numai bine.