Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Ioan Românul

/ #1632 Re: Re: Re:

2012-03-29 19:42

#1631: - Re: Re:

Baci Janoska, Joska, sau cum te vei chema d-ta.

Eu ţ-am vorbit frumos, ca unui om obişnuit, nici prea prost, dar nici prea învăţat, aşa cum sint şi eu. Nu te-am jignit cu nimic, nu te-am făcut incult şi nici barbar.

Io mi-s Ioan, de pe muntele Penteleu unde curje la vale pîrîul Negru, poate ştii.

De unde ai mai scos-o şi pă asta că eu sunt şovinist şi, cum zici d-ta, că eu aş fi xenofob. Eu nici nu ştiu ce înseamnă vorbele estea. Adică să-nţăleg eu că eu vă urăsc pe voi, ungurii? Ce să am eu cu voi?, păcatele mele! Voi sunteţi megieşii mei, de pe-aici de prin preajmă. Eu vă dau caş, urdă şi brînză, voi îmi daţi cartoafe.

Pentru mine şi ungurii şi ţiganii sunt la fel. Cum văd eu aici pe forum şi voi, şi ţîganii vorbiţi la fel de buruienos. Aşa sunteţi voi, io n-am ce vă face. Şi ăi de pe vale, din Bita, din Moacşa, vorbesc la fel ca voi. Eu nu iau în samă aiurelile pe care le spui tu acolo. Spui numai prostii.

Zici că strămoşii tăi au făcut ş-au dres. Că au avut oameni de valoare, au scris, au făcut universităţi, au jucat teatru, (teatru jucaţi voi de cînd vă ştiu, pot depune şi mărturie, că aşa-i!), dar mă mir şi eu, aşa, ca cioban de frunte ce sunt, de ce naiba sunteţi aşa de proşti dacă strămoşii voştri au fost aşa deştepţi?

Am auzit că şefii voştri i-au îmbrobodit rău pe cei de la guvernul din Bucureşti, că se joacă cu miniştrii români ca cu păpuşile. Degeaba încearcă ei să-i domolescă pe ai voştri, însă ai voştri, nu şi nu. Au nevoie de voi ca să ţînă guvernu' să nu cadă.

Acum aud că v-aţi luat şi de conducătorul facultăţii de doctori de la Tg. Mureş, rectorul, după cum aud că se zice, vreţi să-l daţi jos, dacă nu l-ăţi fi dat. Treaba voastră, dacă-s proşti si se lasă duşi de nas de voi, aşa le trebuie, eu nu pot să-i apăr. De abia apăr oile de lighioanele sălbatice de prin preajmă.

Eu nu înţăleg de ce voi vă supăraţi cînd cinevă vă zice că sunteţi proveniţi din popoare migratoare, că asta nu-i minciună, asta-i drept. Iată, că unii s-au deşteptat cum sunt finlandezii de exemplu. Se zice c-ar fi neam cu voi, da' io după cum văz, nu-s la fel la vorbă cu voi. Poate c-o să vă civilizaţi şi voi ca ei. Dumnezeu e mare! Cred că de vină e una, care se chema Maria Terezia, dacă nu greşăsc, care a venit şi pe la noi să ne trecem la catolicism, ba ne dădea şi două coroane de căciulă, dar noi n-am vrut, am rămas în lejea noastră.

Noi nu vroiam coroanele ei, vroiam să ne dea înapoi pădurile şi păşunile pe care ni le-aţi luat voi şi le-aţi dat nemţilor şi ungurilor aduşi din pustă.

Şi nu uita că eu nu-s xenofob, cum zici tu, dar să nu te leji de ţara mea că-ţi pălesc una cu ghioaga drept în moalele capului! Asta s-o ştii!

No, să fii sănătos!