Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Judex

/ #1587 Re: Re: Re: Doar un gând...

2012-03-28 18:13

#1576: pt. Judex - Re: Re: Doar un gând...

Stimat(ă) domn(doamnă),

Eu nu mă cobor la mintea dumitale să folosesc injurii sau imprecaţii aşa cum foloseşti dumitale. În fond e o problemă de civilitate şi de bună creştere. Unii au cei 7 ani de-acasă, alţii nu-i au. Ce să le fac ? Să-i educ eu acum? Mi-e imposibil!

Pentru cei ce nu ştiu de ce am fost acuzat de acest personaj, voi răspunde imediat.

Doamna T, la #1554 referindu-se la cineva care acuzase UDMR că ar fi şantajat guvernul ca să scoată o lege care a provocat discordie în ţară, dezaprobă această tactică dar o justifică subtil, indirect, cu următoarea frază. "Într-o ţară democratică, n-ar trebui să folosim nici un fel de şantaj pentru a obţine drepturile noastre cuvenite."

Ce să înţeleg de aici decît ce înţelege orice om cu mintea limpede, UDMR a fost nevoit să folosească orice, numai să-.şi atingă scopul, inclusiv şantajul. Cu alte cuvinte "Scopul scuză mijloacele!" Eu am calificat acest mod de a obţine ceva, chiar îndreptăţit, drept meschinărie sau şantaj. Acest fapt a stîrnit furia persoanei de la #1576 adresînu-mi insulte că aş fi nesimţit şi neruşinat şi să mă întorc in Oltenia. De ce în Oltenia, n-am înţeles.

Dacă mi-ar fi spus să mă întorc în ţara strămoşilor mei, ar fi trebuit să mă întorc în Ţara Oltului şi a Crişurilor, la poalele Făgăraşului de unde au fost alungaţi stămoşii mei pentru a le răpi munţii, pădurile, păşunile şi a le da vatră de locuit celor aduşi din pustă sau din zona germanică a Europei. Aşa, mai treacă meargă, dar de ce în Oltenia?

Dacă am greşit în răspunsul pe care i l-am dat doamnei T, îmi cer scuze. Dumneavoastră cititorii decideţi dacă am sau nu dreptate. Eu, recunosc, sunt subiectiv. Alţii nu recunosc. E treaba lor!

Mulţumesc d-lui Franz şi d-nei Anca pentru că sunt printre puţinii care cu decenţă şi cu argumente îşi spun opiniile. Pentru alţii, care uneori se pretind mai deştepţi şi mai îndreptăţiţi să-şi expună opiniile, cei care resping din capul locului opiniile contrare şi perorează că purtătorii lor, să fie desfiinţaţi, anihilaţi, dacă se poate lichidaţi, nu simt decît milă. Atitudinea aceasta exclusivistă este tipic stalinistă, hitleristă, hortistă!