Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

/ #4817 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-24 23:22

#4804: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

bineinteles ca nu este, caraghiosule, nu am infirmat dreptul legal de a infiinta o sectie/linie (sectie in forma neinstitutionalizata in limba maghiara exista), daca te obosesti sa citesti putin mai jos, in aliniatul (3), se stipuleaza:"(3) Sectia de studiu este o forma de organizare a invatamantului universitar intr-o limba a minoritatilor nationale, care poate fi institutionalizata, atat la nivelul universitatii, cat si in cadrul unei facultati, prin departamentul sectiei, care are in componenta programele de studiu si structurile organizatorice aferente. Sectiile beneficiaza de autonomie universitara in organizarea activitatilor didactice."

AS  VREA  SA  STIU,  DACA  RESPECTAND  AUTONOMIA  UNIVERSITARA,  AVETI  ACORDUL  CONDUCERII  UMF  DE  A  CREA SECTII   SAU   LINII  DE  STUDIU  CARE SA FIE INSTITUTIONALIZATE  SAU  NU in cadrul facultatii sau universitatii (conform legii).   PT.  CA LEGEA SPUNE CA ELE SE CONSTITUIE, dar SECTIILE (Forma lor  de aparitie) POT FI INSTITUTIONALIZATE sau NU, adica, in dreptul exprimat in limba romana acest lucru inseamna ca se poate recurge la o organizare informala sau orice forma care nu e institutionalizata neaparat), DAR CA ELE SE POT CREA (adica exista cadrul legal).  INSEAMNA CA PENTRU FELUL CUM SE INSTITUTIONALIZEAZA (SAU NU), AVEATI NEVOIE DE ACORDUL CONDUCERII UMF, A CELOR IMPLICATI DIRECT IN PROCESELE DE INVATARE, NU IN ULTIMUL RAND STUDENTII, FIE ROMANI,  FIE MAGHIARI. ATI ABUZAT LEGEA CERAND NU DOAR SECTIE, CI LINIE CEEA CE ESTE PERFECT LEGAL, dar LUCRUL ASTA TREBUIA FACUT CU ACCEPTUL TOCMAI AL PARTII PE CARE VRETI S-O DISCRIMINATI. CONSTITUIREA reprezinta cadrul legal (creat prin lege), institutionalizarea (concretizarea, punerea in aplicare) trebuia facuta in termenii stabiliti impreuna, nu printr-un adagio la legea educatiei.   Intre" SE CONSTITUIE" SI "POT FI INSTITUTIONALIZATE" se afla tocmai AUTONOMIA UMF, pe care ati ABUZAT-O! De unde stiti ca toata lumea implicata in aceasta problema este de acord cu crearea unei sectii sau linii (lucru perfect legal), in conditiile IMPUSE DE VOI, prin proiectul de act normativ intentat pe langa legea educatiei??!! DECI A MIA OARA VRETI SA OBTINETI CEVA PESTE ACORDUL TUTUROR PARTILOR SI FARA CA FIECARE LINIE/SECTIE SA RESPECTE ASA CUM RESPECTA TOATE FAC. SI SECTIILE DIN TARA PASII DE ACREDITARE! DE CATE ORI INCALCATI LEGEA PE CARE O SUSTINETI??!!

"În drept aceste diferenţe sunt foarte importante."

Imi pare rau pentru lipsurile tale in limba romana, dar nu stiu cum faceti voi de gresiti mereu in favoarea voastra si mereu in defavoarea romanilor!