Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

/ #4675 Re: Re: Re: Re: Re: Profesori maghiari de la UMF: Nu le-am cerut studenţilor români să înveţe limba

2012-03-23 19:21

#4654: - Re: Re: Re: Re: Profesori maghiari de la UMF: Nu le-am cerut studenţilor români să înveţe limba magh

Aoleu, tu esti absolut incoerent in limba romana! Te asigur ca stiu tigani care au terminat liceul si scriu mai bine ca tine si nu au pretentia de a face medicina. Sistemul a fost facut dupa "poftele voastre" nemasurate, invatamant in limba materna din cl.I pana la facultate, este normal sa ajungi in halul asta acum. Cred ca nu stii ca traiesti in Romania si ai obligatia constitutionala sa vorbesti limba oficiala, limba romana, care nu e o limba straina cum spunea un minoritar ratacit ca si tine (si probabil prost invatat de profesorii maghiari sovini). Sistemul a fost sustinut si este dus catre aberatie din vina voastra, ca sunteti oameni fara responsabilitate si constinta. Si cereti tampenii la infinit. Acum dati vina pe noi. Asta va va duce la pieire,  irationalismul dus la extrem si sovinismul. Disperare ca daca nu va separati complet de romani, de limba romana, va pierdeti ca identitate. Ma bucur ca oameni ca voi, ajung sa si-o faca cu mana lor. Voi, trebuie sa fiti lasati sa ajungeti in stare de ridicol complet, asa va veti "vindeca"!

Ar fi bine ca autoritatile romane sa ia nota de halul in care un cetatean roman (si nu e singurul) de nationalitate maghiara, poate scrie in limba romana. Imi inchipui cum au decurs relatiile intre profesorii maghiari si studentii romani sau, mai rau, pacientii romani!

Eu sustin autonomia universitara a UMF, nu am spus nicaieri ca sustin sistemul actual de educatie. Daca nu poti duce o conversatie, nu te baga sau macar pastreaza-te in limitele unui minim bun simt. Din pacate, desi ai citit in limba romana, nu ai putut sa ajungi la un nivel decent de vorbire a limbii romane, deci nici macar autodidact nu esti!