Transfer la cerere martie 2012

Alina

/ #199 O noua aberatie, suplinitorii inaintea titularilor

2012-03-17 20:39

Tot ce se intampla este o aberatie. Zilele acesta se depun cereri de continuitate de catre suplinitori si singura conditie este ca cel in cauza sa fi luat cel putin 5 in 2011 sau 2010 la unul din examenele de ocupare a posturilor (adica din cate inteleg inclusiv examenul de suplinire), si sa aibe aprobarea consiliului de administratie a scolii.
Adica cei care sunt titulari si vor sa se mute nu au decat sa dea examen pe posturile care mai raman . Cei care si-au luat post titularizabil la "cucuietii din deal" numai ca sa fie titulari ca apoi sa se pretransfere, si sunt detasati, mai bine ramaneau suplinitori pe postul respectiv si acum isi faceau continuitate, asa ar fi avut mai multe drepturi.
Este o mare bataie de joc la adresa celor care au facut eforturi ca sa fie titulari.
Eu de exemplu am predat un an departe de casa numai ca sa fiu titulara, am stat prin gazda intr-un sat unde nu era nici semnal la telefon. Spre norocul meu am reusit sa imi fac pretransfer si am scapat de acolo. Acum vreau sa ma mut in alt judet din motive personale si va trebui sa ma inscriu iar la concurs nu stiu pe ce posturi, ca daca se dau la continuitate... si sa renunt astfel la titularizare. Am in vedere destul de serios inclusiv plecarea din invatamant
Uite asa vor pleca oamenii valorosi si vor ramana pilosii in sistem