Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

andra

/ #2298 UMF Tg. Mures

2012-03-17 07:38

#1939: - In orice tzara, daca esti doctor, TREBUIE SA VORBESTI LIMBA ACELEI TZARI.

Mi se pare normal ca un doctor/ profesor/ inginer, etc dintr-o zona populata majoritar de maghiar sa stie SI LIMBA MAGHIARA, insa nu mi se pare normal ca un un doctor/ profesor/ inginer, etc. din ROMANIA sa nu stie sau sa nu vrea sa vorbeasca limba romana cu Romanii!! Inca de pe vremea lui Ceausescu avem probleme cu maghiarii care NU DORESC sa se exprime in limba romana fata de cetatenii romani din aceasta tara, si nu de multe ori s-a intamplat ca un vanzator maghiar sa le intoarca spatele romanilor atunci cand i s-au adresat in romana.

Mi se pare ca tocmai pentru aceste tipuri de comportamente, cand medicul, sau orice alt angajat/ prestator de servicii iti spune pe maghiara in tara ta ca nu te intelege... Mi se par revoltatoare rautatea lor si pretentiile exagerate pe care le au, din ce in ce mai exagerate pe an ce trece!

Acest partid a crescut numai prin simplu fapt ca a fost necesar pentru majoritati parlamentare. Mi-as dori ca UDMR sa nu mai reprezinte necesitatea care sa le dea nas, care sa le permita sa ridice pretentii tot mai excentrice.