Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

/ #2081

2012-03-16 20:37

Bravo voua cetateni romani de nationalitate maghiara, stiti sa va atingeti-obtineti interesele prin metoda pasilor marunti si santajul TUTUROR CE AU TRECUT SI TREC vremelnic PE LA PUTERE SI TIN TARE DE CIOLAN, IN DETRIMENTUL SI CU AFECTAREA GRAVA A INTERESELOE DE SIGURANTA NATIONALA SI AL ROMANILOR.
Nu este vina romanilor ca ungurii sint in ROMANIA, le-a placut-convenit-ocupat ROMANIA, CEEA ce ar presupune, de bun simt, sa multumeasca de primire si sa se incadreze- respecte convietuiasca respectuos. Stiu ca sunt multi unguri in S.UA, Canada, Suedia, etc, dar NU stiu cate facultati au cerut sa fie infiintate in limba materna pentru ei in aceste tari. Nu ma supar daca imi spuneti.
Acum o sa va dau un exemplu concret: In vara anului 2010 am solicitat in limba romana,unei farmaciste din SFANTU GHEORGHE, un pachet de vata pentru utilizari femeiesti. Raspunsul acesteia a fost: ,,NEM TUDO ROMANO". I-am aratat ,,cu degetul " ce vreau si tot nu a binevoit sa-mi dea.Va intreb stimati doritori de facultate in limba maghiara: CE S-AR FI INTAMPLAT DACA CEREAM NITROGLICERINA" Concluzia mea de bun simt: ,, Daca prostia si lipsa de respect ar durea unii ar trebui sa necheze ori sa-si ia calul cu care a venit si sa plece in Asia" Hai sa ne vedem lungul nasului. Totusi trebuie recunoscut = suntem rabdatori si toleranti si este bine si normal. Cu stima si la buna vedere.