APLICAREA VOLUNTARIATULUI IN COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA

Galateanu V.

/ #51 SFÂRȘITUL RUȘINII?

2022-06-02 10:43


SFÂRȘITUL RUȘINII?

 


Data de 28.05.2022 ar trebui să fie ultima zi a rușinii îndurate în mandatul grupului de interese Dafinoiu&company. Nu am să reiau argumentele aduse de-a lungul anilor. Am să mă refer doar la pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor pentru forurile de conducere a CPR.

 


În primul rând, pregătirea alegerilor a fost o permanentă încălcare a propriului ROFI, prin toate reglementările subsecvente (procedură, calendar, ghid, formulare, liste, procese verbale etc.), care au generat un ocean de confuzie, neîncredere, luări de poziții care, toate la un loc, au fost tratate, de grupul de interese Dafinoiu&company, cu aroganța și indiferența cu care ne-au obișnuit din prima zi de mandat, când au plecat în vacanță.

 


În al doilea rând, organizarea alegerilor, plecând de la proasta și nelegala normativitate, a fost delegată unei comisii de încurcă lume supervizată de obedienta casă de avocatură, care au sufocat birocratic viața psihologilor (documente inutile, validări și invalidări, formulări și reformulări, petiții, contestații, opinii și avize juridice date, obsesiv și invariabil, în defavoare psihologilor).

 


În al treilea rând, desfășurarea alegerilor la nivelul filialelor teritoriale, pe fondul viciat al activităților anterioare, au condus la un dezastru acțional (lipsa raportului de activitate pe perioada mandatului; imposibilitatea decelării unor analize, concluzii și predicții organizaționale; proceduri de vot obositoare; sabotarea votului prin transmiterea unor buletine de vot neconforme; refacerea compulsivă a proceselor verbale; necomunicarea în termen a rezultatelor etc.) Consider că, în desfășurarea alegerilor, atitudinea impardonabilă a unor președinți de filială denotă marasmul intereselor de grup din cadrul CPR, pe care am să îl explic generic.

 


Dacă nu ești capabil să prezinți aparent echidistant candidații la funcțiile de conducere a CPR, atunci nu prezenta în mod deșănțat propriul favorit pentru a-l impune votanților amenințându-i și nici nu-i terfeli pe contracandidații favoritul tău manipulându-i pe votanți. Pe scurt, s-au atins cote inimaginabile, pe un continuum de la obediență la teroare!

 


În al patrulea rând, organizarea alegerilor în ședința Convenției Naționale reprezintă paroxismul managementului organizațional toxic, care ne-a asfixiat încă un an nelegal peste mandatul legal.

Fiecare aserțiune care urmează este bazată pe documentele emise de conducerea CPR:

- Dispozitia nr. 6 din 22.02.2022 pentru Convocarea CN în 28.05.2022 este o informare ineptă care ne spune că doar cu 10 zile inainte de data ședinței vom ști ordinea de zi, ora, locația și alte detalii. Vedeți voi vreo cât de mică intenție de transparență, previziune, predictibilitate? Eu văd doar manipulare, mandat prelungit nelegal, jocuri de culise, bani tocați fraudulos, sfidarea membrilor organizației profesionale!

- Tot Dispoziția nr. 6/2022 ne spune că vom primi documentele ce vor fi supuse dezbaterii și aprobării cu cel puțin 20 de zile înainte de data ședinței. Mai sunt 11 zile până data ședinței și penibilii tac mâlc!

- Dispoziția nr. 13 din 05.05.2022, tot fără detalii, convoacă o ședință a CC cu 8 zile înaintea ședinței CN, dar in realitate este a Cd, care urmează să se desfășoare timp de 16 ore, între 08.00-24.00?! Să ne mai mirăm? Poate vor mai ticlui ceva pentru CN la punctul diverse al ordinii de zi!

 


Cam așa arată public, până aici, transparența sulfuroasă promovată de grupul de interese Dafinoiu&company. De aici și până la 28.05.2022 informarea publică este redusă doar la sistemul play-replay pe e-mail între Ion Dafinoiu și președinții filialelor. Prin urmare, toate aspectele privind organizarea alegerilor pentru CN este coordonată în nume personal de către Ion Dafinoiu, care procedează identic cu Mihai Aniței în 2017!

 


Iată, pe scurt, ce a hotărât, de unul singur, Ion Dafinoiu:

- Ședința CN se va organiza la distanță începând cu ora 10.00 în 28.05.2022;

- Președinții filialelor să transmită oferte/contracte/facturi de închiriere a spațiilor, până la 13.05.2022, iar până la 16.05.2022 să transmită adresa exactă a locației la 4 adrese de email ale aceleiași instituții CPR (președinte, juridic, contabilitate, registratură?!);

- Când Ion Dafinoiu se va trezi din somnul hipnotic al puterii va binevoi să trimită Ghidul privind desfășurarea alegerilor în CN, când, dacă respecta legea, trebuia cunoscut de cel puţin 1 an;

- Într-un termen neprecizat, va trimite documentele necesare desfășurării CN, inclusiv listele cu reprezentanții delegați, care se tot modifică. Inițial am fost 748, acum suntem 740, câți vom rămâne până în ziua alegerilor?

În ultimul rând, câteva întrebări pentru Ion Dafinoiu, de la care, după cum îl cunoaștem cu toții, nu vom primi răspunsuri, dar și câteva concluzii personale și un mesaj.

 


Întrebări

1. Care este fundamentul legal care v-a permis să decideți personal forma de desfășurare a ședinței Convenției Naționale?

2. Dacă există bază legală, care sunt argumentele pentru organizarea la distanță a ședinței Convenției Naționale?

3. Cum credeți că veți răspunde pentru numeroasele modificări aduse, prin diverse forme, la Procedura privind alegerile forurilor de conducere a CPR, în condițiile în care este interzisă orice modificare la mai puțin de 12 luni de la publicarea în Monitorul Oficial?

 


Concluziile arătă că Ion Dafinoiu:

- a produs un abuz în serviciu, prin faptul că a dat, in nume personal, dispoziții privind desfășurarea la distanță a ședinței CN;

- ar putea invoca, pe fondul nelegalității, motive economice și pandemice, drept argumente, dar ele nu se susțin deoarece bugetul a prevăzut deja 250.000 de lei pentru organizarea alegerilor, iar pentru pandemie, deși nu a trecut, au fost ridicate restricțiile și pot fi identificate suficiente strategii preventive;

- nu știu ce și cum crede, dar eu sunt convins că va avea de explicat mult pentru acest mandat dezastruos și prelungit nelegal timp de un an.

 


Mesajul, care întrunește multe adeziuni, este unul simplu și este adresat lui Ion Dafinoiu și membrilor Comitetului director:

Aveți obligația să organizați față în față ședința Convenției Naționale privind alegerea forurilor de conducere a Colegiului Psihologilor din România.

 


Așadar, dacă 28 mai va fi data la care se sfârșește rușinea din CPR depinde numai și numai de reprezentanți. În primul rând, trebuie să avem cvorum - și am încredere că președinții de filială se vor implica riguros pentru a asigura prezența. În al doilea rând, trebuie să avem curajul de a vota schimbarea și nu continuarea rușinii. În al treilea rând, trebuie să ne asumăm răspunderea pentru rezultat...

 


Succes și inspirație să avem!