Petie impotriva educatiei sexuale obligatorii

Mircea

/ #78 Re: Re: 11

2020-05-29 08:17

#65: eme - Re: 11 

Eu am peste 30 de ani si nu am avut relatii de nici un fel romantice sau sexuale. Si nu neaparat din lipsa de interes. Ci un cumul de factori care s-au intamplat mai mult sau mai putin indepententi de mine. Daca as gandi in perspectiva as putea spune ca si lipsa educatiei sexuale corespunzatoare, rusinea fata de sexualitate, abordare societatii in general a contribuit la situatia mea. Asa ca nu-mi vinde gogosi. Sexualitatea nu e ceva de ascuns, nu-ti strica copii ci ii pregateste pentru viata. Sa fii constient de emotii, sa inveti sa le controlezi de mic e mare lucru.

Educatie sexuala nu e la fel cu religia in scoli. Nu mai fiti prosti. Una e sa tratezi copii cu respect si seriozitate, ca adulti oarecum, sa inteleaga ce e important si ce necesita atentia lor. Si alta e sa indoctrinezi minti tinere cu idei preconcepute si povesti nemuritoare. Este dovedit ca atat in privinta limbajului cat si in privinta muncii, responsabilitatii, abilitatii unui copil de a deveni un adult decent. Daca il tratezi normal, ca pe un adult si nu il dadacesti, nu ii vorbesti de sus, pisiceste etc. Il lasi sa te ajute la treburi, il sustii si influentezi sa participe la responsabilitatile gospodaresti, copilul se dezvolta bine. Daca ii dai tot ce vrea toata viata, il alinti cum se spune, iar apoi te plangi ca e lenes sau ca nu-l interesaza scoala sau mai stiu eu ce, sa stii ca e vina ta. Toti avem nevoie de reguli si ordonare, copii in special. Si cu cat deprinderea si intelegera lor este mai timpurie cu atat le este mai usor mai tarziu cand incep sa-si dezvolte si mai mult abilitatile sociale, atunci cand intra in pubertate si incep sa se defineasca ca si individ independent.

Iar apoi la orelele de religie nu se invata religie ci crestinism. Nu imi aduc aminte de la orele pe care le faceam sa fi invatat despre credinta in general, despre multitudinea de religii, istoria lor in contextul umanitatii si asa mai departe. Una e sa abordezi subiectul spiritualitatii iar alta e sa programezi "credinciosi". Oare cine produce roboti?!