Petiție către Guvernul Romaniei în vederea corecției HG 423/ 2016

Cosoreci Florin

/ #11 Nulitate juridică

2016-07-07 22:22

Bună dimineaţa.

Văzând textul petiţiei în cauză, ulterior coroborând cu prevederile actului juridic citat de către iniţiatoarea petiţiei, pot spune clar şi răspicat faptul că:

1. Aplicarea în mod retroactiv a unei HG este interzisă atât timp cât cadrul legal instituit este bazat strict pe temei juridic impus de către Curtea Constituţională în ceea ce priveşte aplicarea, condiţiile şi cadrul temporal;

2. Instituţiile statului, în speţă cele enunţate în prezenta petiţie nu au oferit lămuriri clare, sub forma unui document oficial, drept pentru care corecţia HG 423 / 2016 este imperios necesară, în caz contrar acest act devine nul de drept. Pentru a declara nulitatea juridică de plin drept a acestui act este necesară fie înaintarea unei adrese prin intermediul unui Cabinet de Avocatură (adresă în care se vor cita, în clar şi complet, toate alineatele contraveniente persoanei ce face obiectul includerii în respectiva HG) fie prin înaintarea unei petiţii către instituţiile abilitate, fie, ca ultimă soluţie de fond, acţionarea în instanţă a instituţiilor apelate.

3. Este imperios necesar ca instituţiile statului, apelate prin prezenta petiţie, să se sesizeze din oficiu deoarece aplicarea în mod retroactiv (ilegală dealtfel) poate suspenda plata drepturilor băneşti acordate în mod expres şi legal categoriilor de persoane cuprinse în textul respectivei hotărâri de Guvern.

 

Vă mulţumesc anticipat pentru înţelegere

 

Cu aleasă stimă şi deosebită consideraţie,

Cosoreci Florin