Sustine ne-echivalarea asistentilor cu postliceala cu facultatea de asistenta medicala si moase

Fly

/ #84 Re: Re:

2016-05-22 11:00

#18: - Re:  

La facultatea de asistente  nu se invata mare lucru? UMF-ul inseamna ca nu stiti cum functioneaza deci vorbiti din povestirile altora.Sotia a absolvit UMF Cluj,cu diploma de excelenta, bursiera 4 ani la rand si cea mai buna medie respectiv.Este drept nu a lucrat, nu am lasat-o tocmai pentru a face facultatea nu doar pentru o diploma.Domnisoara de mai sus ce se lauda cu 9 si 10 la postliceala nu trece limita de 6,50- 7 in UMF.Nu stiu de cele private dar nu exista termen de comparatie si nu exista recunoastere in strainatate.Sistemul german a functionat tot asa ,cu maxim scoala postliceala de 2 ani.Probabil de aceea asistente de 20 ani fac ochii mari ascultand explicatiile pe caz la pacienti facute de sotia mea. Echivalarea ar fi o ineptie fara alti doi ani de studiu,cu care as fi de acord in principiu dar cu necesitatea studiului intr-o institutie autorizata, recunoscuta.In UMF nu esti acceptat la examene daca depasesti un numar de absente .Prin lipsa institutia considera ca nu esti indeajuns de informat pentru a te prezenta la examene si au dreptate.Au cel mai inalt standard de invatamant si isi merita prestigiul.Celelalte facultati de asistente, cum le numiti, as spun apa de ploaie comparativ cu UMF , ,,,,aici v-as da dreptate ,nu se invata mare lucru dar nu puneti UMF cu celelalte in aceeasi oala.chiar sotia a avut colega, o asistenta foarte buna, cu experienta 13 ani cu postliceala, ce a inteles ca definitivarea cunostintelor doar cu UMF o poate face.a invatat bine si in postliceala dar a afirmat ca pe langa UMF, nu exista comparatie nici de intensitate a studiului nici de structura.Vedeti ca punctez pe informatie, studiu etc, cam asta este ideea ca lucrati cu oameni,iar diploma ce este in discutie(echivalarea) este inutila fara sudoare,munca si sacrificii. O zi buna.