România-Norvegia, împreună pentru copiii Bodnariu

Alina Popescu, Chicago, Ilinois, USA

/ #14601 Initiativa de a depune jucarii la ambasadei Norvegiei trebuie preluata de toti romanii din diaspora

2016-01-14 17:27

Urmaresc aceasta petitie din ziua initierii sale, si ma tot intreb:

De ce oare doar 100.000 de semnaturi in doua zile?

Ar fi trebuit ca pana acum sa se depaseasca cifra de un milion. Numai cu o presiune de dimensiuni impresionante este posibil ca acest demers sa se finalizeze in mod pozitiv, asa cum toti ne dorim. Acest lucru se poate observa prin modul in care reactioneaza autoritatilor norvegiene (care aduna numaidecat jucariile pe care romanii le depun la poarta ambasadei). Este evident ca initiativa romanilor din Bucuresti nu este admirata de catre autoritatile norvegiene.

Cred ca initiativa de a depune jucatii la poarta lambasadei Norvegiei trebuie preluata de toti romanii din diaspora, indiferent unde s-ar afla. Iar daca nu este posibil a se depune in fata ambasadei sau consulatului Norvegiei sa se depuna in fata ambasadei sau consulatului Romaniei pentru a se dovedi in acest fel adeziunea, solidarizarea cu romanii si actiunea lor din tara.

Fac apel la romanii din dipora de a se alatura initiativei romanilor din tara si de a depune jucarii si flori in fata ambasadei sau consulatului Norvegiei sau Romaniei oriunde s-ar afla.

Sunt oare romanii indiferenti si nepasatori in fata acestui abuz de neimaginat?

Poate fi careva deacord cu acesta rapire a unor copii din familia lor?

Sunt oare romanii fricosi? Eu nu cred aceasta. Mandria de a fi roman este fara margini.

Am povestit unor prieteni americani despre drama familiilor de romani (si nu numai) din Norvegia. Au fost socati si revoltati in fata acestui abuz. Toti au decis a se alatura acestei petitii si a o semna.

Cred ca este nevoie mai mare pulicitate. Povestiti tuturor prietenilor si cunoscutilor. Sunt sigura ca indiferent de etnie, religie, sau convingere politica, oricine, oriunde s-ar afla va reactiona in fata unui abuz atat de barbar. Rapirea a cinci copii de catre oficialitati cu scuza unei legi ce pare ciudat a fi o lege intr-o tara europeana este de neimaginat in zilele noatre.