România-Norvegia, împreună pentru copiii Bodnariu


Musafir

/ #8358

2016-01-12 10:13

DESTEPTAREA ROMANIEI!

https://www.facebook.com/Desteptarea-Romaniei-345283622157100/

CAZUL BODNARIU – O PROBLEMA CU CONOTATII MULT MAI PROFUNDE!
Asupra acestui caz se poate scrie o teza de doctorat in domeniu insa facand un rezumat, care sunt substraturile?
Pentru cei care nu stiu nu este primul caz in care statul norvegian ia copiii “utlendinger” sau “innvandrere “ (straini / emigranti – este un termen folosit chiar daca ti-a fost acordata cetatenia) sub pretextul ca le sunt aplicate tratamente neadecvate!
Aceste fapte se intampla de aproximativ zece ani de cand ministrul norvegian al educatiei de atunci a spus: „credinta cum ca parintilor le sade cel mai bine sa-si creasca proprii copii este gresita!”
Acest caz a capatat aploare datorita faptului ca acuzatiile aduse familiei sunt nefondate comparativ cu alte cazuri in care parintii au comis ilegalitati!
De ce aceasta indarjire a statului norvegian si nu numai de a adopta copiii emigrantilor?
Siplu, deoarece aceste tari au populatia imbatranita pentru ca principala preocupare a cetatenilor acestora nu este de a procrea si a-si asuma responsabilitati ci de a se distra avand un nivel de trai net superior altor tari iar cand se trezesc unii dintre ei ca vor sa aibe un copil acest lucru biologic nu mai este posibil!
Comparativ cu Germania unde am vazut cu totii care sunt riscurile acestia s-au trezit mai devreme si au fost mai inventivi la modul ca in loc sa adopte emigranti au adoptat copiii acetoara.
Facand o analiza, marea majoritate a tarilor dezvoltate au fost colonii deci meritul acestui nivel de trai ridicat nu este in mod special al lor; exceptie facand cateva tari care conjunctura le-a adus la acest nivel (cum ar fi Elvetia) restul fiind sarace deoarece nivelul de cultura scazut al populatie nu a permis ca in fruntea acestora sa ajunga oameni responsabili ci numai cacanari precum in Romania.
Oricum ceea ce ma intriga este faptul ca alesii nostri nu au luat nicio atitudine cu toate ca avem si ambasa si consulat in Oslo; probabil inca sunt preocupati de cainii ciobanilor.
Dar nu-i asa TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL!