România-Norvegia, împreună pentru copiii Bodnariu

CWQ

/ #8039

2016-01-12 08:55

Îmi pare rău pentru românii care s-au dus în această țară cu apucături naziste , dar te interesezi în cele mai mici amănunte despre ea , fiindcă nu faci asta pentru o zi - două , ci pentru o viață pentru unii sau câțiva ani pentru alții ( depinde de împrejurări ) .
Acum dacă se știe cum stau lucrurile oare n-ar fi mai bine ca toți cei care stau în prezent acolo și-i paște pericolul în orice moment , să plece în alte țări ? Am pus o întrebare !

PS Am văzut filmul cu Elveția cea „ curată , bogată , bună și „neprihănită ” și mi-a stat inima în loc de groază ; pur și simplu gândul m-a dus la spusele bunicilor noștri care au fost în război și la filmele nemțești pe care le-am văzut , în care erau deportați oameni , apoi lagărele de concentrare oribile , apoi felul cum erau gazați oamenii ; Doamne Dumnezeule , pur și simplu „  m- am  transportat ” în acea lume de groază și am crezut că mor .
Oare de ce Umanitatea ( deci , noi toți ) n-a învățat nimic din aceste situații sinistre și să încerce să clădească o lume într-adevăr mai bună unde omul are drepturi și LIBERTATE pe care nimeni nu i le poate lua vreodată ?
PS1 Când vom termina cu asuprirea omului de către om și să fim oameni demni ai unei lumi demne și evoluate ?