Fără carne procesată şi roşie în instituțiile de stat !


Musafir

/ #5 Re: Legumele şi fructele au fost asociate în toate studiile cu sănătatea .

2015-11-05 08:05

#4: -  

  Diferă enorm gradul . Se produce un fenomen de bioacumulare a substanţelor toxice . Problema cu pesticidele , metalele grele etc este că organismele noastre nu sunt adaptate să le metabolizeze-elimine eficient . Astfel , ele rămân în organismele noastre şi produc boală . Acelaşi lucru se întâmplă cam cu toate formele vii . Planta de ex , schematic ca să înţelegi are o unitate de substanţă toxică nemetabolizabilă . Dacă mănânci 4 plante ai 4 unităţi se astfel de substanţe rămase în corpul tău . Dacă însă un alt animal mănâncă în ani de zile 100000 plante şi tu dacă vei mânca mai apoi animalul vei avea 100000 unităţi de substanţă toxică blocate în organismul tău la consumul unui singur animal . Mănânci 4 astfel de animale - 400000 etc  . Cu cât mănânci mai sus pe scala lanţului trofic cu atât riscul de a mânca produse contaminate creşte ( valabil şi pentru peşti ) .