Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS STIRI - Direcția Națională Anticorupție

/ #43853 Denunţ exploziv la DNA: Milioane de dolari, şpagă pentru Tăriceanu şi Eugen Teodorovici

2015-09-30 21:46

Denunţ exploziv la DNA: Milioane de dolari, şpagă pentru Tăriceanu şi Eugen Teodorovici

Un martor sub acoperire din dosarul Microsoft-EADS susţine că o parte importantă din şpaga vehiculată pentru încheierea acestor contracte dubioase au ajuns la grei ai politicii româneşti, potrivit unui document prezentat de luju.ro.

Este vorba despre un personaj căruia procu_rorii îi spun Gabriel Marin, şi care ar fi dat două declaraţii la DNA. Într-una dintre ele, acesta vorbeste despre perioada Guvernarii Tariceanu, oferindu-le procu_rorilor informatii detailate, cu nume si date, despre milioane de euro care ar fi fost destinati mituirii prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, actualului ministru de Finante Orlando Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Finantelor la acea vreme sau a ministrului Comunicatiilor din timpul acelaiasi guvernari, Karoly Borbely.

In perioada 2004-2009 Viktor Malinovwski (n.r. – director FSC Austria) impreuna cu Peter Hungler (…in Deutsche Bank, apoi Credit Suisse) au desfasurat actiunile de influentare a factorilor de decizie din Guvernul Romaniei (…). Malinowski mi-a relatat ca a virat sume mari de bani cu titlu de mita in conturile altor offshore-uri detinute de diferite persoane interpuse care urmau sa il ajute in remiterea mitelor sau la cumpararea influentei functionarilor publici implicati din Guvernul Romaniei:

-Farley Enterprises LTD – 2.700.000 USD (Viktor Malinowski mi-a declarat ca firma respectiva era a lui Petru Berteanu si Bogdan Teodorescu care urmau sa plateasca mitele catre Calin Tariceanu, Eugen Teodorovici, Karoly Borbely)

(…)

-Richardson International LLC – 4.000.000 USD (ownerul firmei fiind Eva Maria (…) sotia lui Peter Hungler, pentru plata mitei catre Calin Tariceanu, Eugen Teodorovici, Karoly Borbely), se arată în documentul prezentat de Lumea Justiţiei.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a negat toate aceste acuzaţii.

În perioada 2001-2003 nu aveam funcţie în stat. În ceea ce mă priveşte, nici în 2013 nu aveam funcţie în Executiv. Al doilea lucru, am zis şi la Der Spiegel, primul ministru al unei ţări nu se implică nici în discutarea contractelor comerciale, nici în încheierea lor. Aşa e peste tot, şi în Franţa, şi în Germania, şi în România. Nu stau niciodată să fac comentarii pe bază de speculaţii, diverse alte idei care sunt vehiculate de multe ori intenţionat sau neintenţionat. Nu am să fac comentarii de acest gen, a declarat Tăriceanu la Senat. 

https://docs.google.com/viewerng/viewer