Apel la libertatea elevului în școală

AAA

/ #57

2015-08-17 20:56

Si eu sunt la liceu si, chiar si asa, sunt de acord cu purtarea uniformelor! Esti la scoala, nu la club, sa vii in ce vrei tu imbracat, cel putin in invatamantul obligatoriu. Desigur se pot face anumite schimbari. Sa nu mai fie atat de sobre si urate. Sa intervina si creativitatea, spre ex. fiecare scoala sa aiba uniforma sa, nu la fel in toata tara. Sa fii mandru ca esti la o anumita scoala. Bineinteles, desi ,,obligatorie", foarte putini elevi se mai conformeaza. De ce e importanta uniforma? De ce nu te poti imbraca in ce vrei tu? Repet, pentru ca esti la scoala, sa inveti nu sa faci parada modei!! Intrand in unele licee din aceasta tara nici nu mai deosebesti elevele de profesoare! Iar baietii toti cu camasi roz si atitudine de cocalari, pardon, de SMECHERI.. Vrei sa iti etalezi ultimele haine de firma sau nu stiu ce haine colorate, mai frumoase sau mai urate, oricum care sa te reprezinte? Exista atatea locuri in care le poti arata, dar nu in scoala. Pe de alta parte, imi este si mila de unii dintre voi, adeptii eliminarii uniformelor din scoli, mi-e mila pentru ca nu ati avut profesori de calitate. Nu profesori care vin si dicteaza zece pagini, ci profesori cu spirit de viata, care sa va ajute sa intelegeti necesitatea anumitor lucruri, nu numai legate de acest aspect. In legatura cu celelalte puncte sunt si eu de acord. :)