DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

Robert Constantin
Musafir

/ #54

2015-08-15 01:48

Am semnat pentru ca legea este una si ar trebui sa fie aceeasi pentru toti! Pentru ca am cunoscut cazuri ca cele despre care se vorbeste in petitie si fiindca apreciez ca a nega o realitate sau a nu o exprima din ignoranta, frica, orice alta ratiune e ceva foarte josnic. Pentru mine, in teorie, nu ar trebui sa existe profesii mai frumoase si mai nobile ca cele de medic si de cadru didactic. Nu pot fi de acord nici cu subaprecierea lor, dar nici cu un comportament lipsit de etica, omenie, ilegal. As fi extins discutia si la popi (pt ca sfintii si preoti nu pot fi numiti cei care-si vand sufletele Satanei si iau bani negri, multi din durerea omeneasca), dar m-as lungi prea mult. Inca sunt uluit, inca nu imi revin din ceea ce vad in jur ca se intampla: inchinat pe la moaste, pupat de icoane, aruncat cu banii in biserici, pe statul romanesc politienesc, stat care pare a nu avea nevoie decat de biserici si forte de oprimare, de incultura si cat mai multi tampiti patalamati sau nu. Nu pot sa cred ca pentru asa ceva au murit oameni in 89, pentru asta am schimbat un regim: ca sa ne vindem tara, ca sa ne vindem copiii pentru cativa lei si un blid de mancare, ca sa ajungem saraci lipiti pamantului si-n promiscuitate. Daca oamenii tac si nu se trezesc, nu stiu daca vom mai avea curand ce vinde sau pe cine vinde. Iar cand vorbesc despre medici, ma doare sufletul. Stiu ca sunt foarte multi copii care au venit la medicina din dragoste de oameni, de viata, de frumos, erau elevi eminenti. Stiu ca acei elevi eminenti au avut visuri, idealuri. Au pasit in UMF-uri dornici sa faca bine, sa schimbe ei lumea, cu mult, mult entuziasm. Stiu ca au trudit ani ca sa iasa medici si eu inca mai sper in constiintele lor, in faptul ca nu i-au pervertit de tot cei 25 de ani de haos, subcultura si lipsa de directie, de deceptii si foame, caic daca nu iei bani, ajungi si la saracie extrema. Salarii mari, de acord, dar sapaga sau cum doriti sa-i spunem, nu, niciodata! In nicio tara civilizata nu exista spaga, atentia la doctori. Si pentru flori si bomboane poti s-o sfarsesti rau.

Robert Constantin