Desfiintarea examenului scris de titularizare in invatamant

Musafir

/ #58

2015-07-28 13:49

Si eu fac parte din cadrele didactice suplinitoare calificate. Am dat de 5 ori titularizarea in 7 ani de invatamant si de fiecare data am luat numai note peste 7. Nu vad rostul acestui concurs, atata timp cat candidezi pentru inexistenta vreunui post de titular, toate posturile scoase la concurs sunt cele de suplinire, cu durata contractului de munca perioada determinata de 1 an. Specializarea mea este mecanica, am 54 de ani si nu cred ca ma voi titulariza vreodata in sistemul actual de invatamant si daca iau in fiecare an 10. Faptul ca subiectele care se dau la concurs sunt toate prin reproducere și memorare, iar in toata didactica si pedagogia disciplinelor tehnice se merge pe invatarea centrata pe elev, activ participativa, nu prin reproducere si memorare ca inainte de 1990. Corectarea lucrarilor la didactica este una pur subiectiva. Am rezultate deosebite la Olimpiadele naționale pe domeniul Mecanic si tot nu ajuta la nimic. Sistemul de invatamant trebuie schimbat in totalitate, bazat pe alte fundamente si pe termen lung. Traim in era stiintei si tehnologiei de varf, iar noi lucram cu masini si utilaje din 1960 la practica si instruirea elevilor. Suna bine scopul si idealul educational dar in fapt nu exista nimic din teoria greu de descifrat si pentru cei cu studii superioare.