Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #42143 “Davai Lama, sa ne facem sama!”!

2015-07-21 08:08

http://www.monitoruldevalcea.ro/arhive/1113

Trei ceasuri rele

OPINII | PETRINEL STEFANESCU | 21 IULIE 2015 8:29

PRIMUL – Câtiva dintre colegii nostri din presa locala au propus organizarea unui referendum care sa stabileasca cine sa fie primar interimar pâna la alegeri: Ion Gigi Matei sau Eduard Vârlan. Fiind, evident, vorba de o gluma, ne simtim datori sa plusam. Daca asa se va ajunge la deblocarea situatiei din Primaria Râmnicu Vâlcea, propun ca urmatorul pas sa fie ctitorirea unei moschei in groapa situata peste drum de CJ, care sa comemoreze momentul istoric când ne-am facut intelesi de turco-tatarii Primariei. In cazul in care vor fi refractari si la vocea târgului, nu ne mai ramâne altceva de facut decât sa-i trecem cu anasâna la Mahomedanism, prin taierea imprejur in piata publica, apelând la serviciile parintelui State Burlusi in chip de hogea. Poate ca o asemenea perspectiva ii va indupleca in cele din urma.

AL DOILEAAvocatul Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim, a facut cunoscut faptul ca gigantul industrial va incheia anul 2015 pe profit, acest reviriment economic inlesnind vinderea companiei de stat la inceputul anului viitor, cel mai probabil unui licitator din China, care dupa vizita efectuata pe platforma chimiei vâlcene si-a manifestat interesul mai ales ca dispune de tehnologia necesara extragerii celor 65 de procente de petrol vâscos, ramas in depozitele din subsol dupa exploatarea neeficienta. Oricum ar fi, sunt indicii clare ca Oltchim, functionând azi cu 30% din capacitate, aduce profit, urmând ca prin interventia chinezilor sa sara la 65% (daca nu mai mult), cu consecinte economice dintre cele mai bune pentru ocuparea fortei de munca inalt calificate de care dispune Vâlcea in domeniul industriei chimice. Peste gargara de Caracal a lui Dan Diaconescu si punga cu bani din care urma sa plateasca salariile celor vii si cosciugele grevistilor foamei, se asaza colbul uitarii, la fel de periculos in timp ca si depunerea prafului resemnarii ca Oltchim trebuie sa fie neaparat vândut, chiar daca, asa cum am spus, dovedeste ca produce profit lucrând cu numai 30% din capacitate. Ca si in cazul moscheii pentru turco-tatarii de la Primarie, trebuie sa gasim un loc si pentru inaltarea unei pagode, cu speranta ca Marele Buda se va indupleca la rugaciunea noastra adresata in limba rusa: “Davai Lama, sa ne facem sama!”

AL TREILEA – La Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” din Dragasani a avut loc festivitatea de acordare a gradului de sergent major absolventilor promotiei 2015, eveniment unic in cariera tinerilor militari. La ceremonie au luat parte Printul Paul si Printesa Lia care au recompensat seful promotiei si ocupantul locului secund cu bani din partea Fundatiei Printul Paul. Noroc ca proaspetii absolventi, dupa repartizarea in ordinea mediilor, vor intra direct in miezul evenimentelor specifice misiunii asumate in calitate de subofiteri si nu vor mai avea timp sa isi aminteasca de cele doua personaje caraghios-solemne, costumate ca pentru vodevil, care pândesc asemenea ocazii pentru a le arunca in desuetudine cu prezenta lor inoportuna…

Petrinel Stefanescu