Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

/ #40404 A doua zi de greva foamei la Oltchim. Disponibilizaţii îşi cer drepturile salariale

2015-06-23 08:22

A doua zi de greva foamei la Oltchim. Disponibilizaţii îşi cer drepturile salariale

A doua zi de greva foamei la combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea. Şase persoane protestează în faţa pavilionului administrativ al combinatului chimic pentru a-şi primi drepturile salariale promise de conducerea societăţii şi reprezentanţii Guvernului în momentul concedierii colective, în 2013.

Protestatarii şi-au petrecut noaptea sub cerul liber, pe spaţiul verde din faţa combinatului chimic. Pentru că nu mai sunt angajaţi ai Oltchim din iunie 2013, starea de sănătate a greviştilor nu este monitorizată de personalul meidcal care-şi desfăşoară activitatea în dispensarul din cadrul Oltchim, dispensar aflat la câţiva zeci de metri. La solicitarea greviştilor, o dată la câteva ore, pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea ajunge un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea. Trei dintre vâlcenii care au intrat în greva foamei au mari probleme de sănătate şi riscă să ajungă oricând la Urgenţe.

„Lipsa banilor şi faptul că suntem purtaţi pe drumuri de doi ani, deşi toată lumea ne dă dreptate, ne-au făcut să intrăm în greva foamei. Parcă avem ciumă, pentru toată lumea din ţara asta s-a găsit o rezolvare, doar pentru noi, nu! Încercăm să stăm în grevă cât mai mult timp, e ultimul nostru tren. Sperăm ca în următoarele ore să ni se alăture şi alţi colegi, să fim din ce în ce mai mulţi. Azi-noapte a fost foarte frig, nu am avut cort şi am fost nevoiţi să ne mai plimbăm prin faţa pavilonului, să ne mai încălzim”, spune Monica Subţirelu. "

De mâine, protestul disponibilizaţilor de la Oltchim se va desfăşura atât în Râmnicu Vâlcea, cât şi în Bucu_reşti. Mai multe persoane intenţionează să protesteze miercu_ri în faţa sediului Guvernului. Persoanele care au intrat în greva foamei se numără printre cei peste 960 de angajaţi ai combinatului Oltchim care au fost concediaţi în urmă cu doi ani. Potrivit legii, disponibilizaţii au dreptul să primească până la 18 salarii compensatorii, dar administratorii judiciari ai combinatului susţin că Oltchim poate plăti banii doar dacă va avea capitalul necesar, plata urmând să se facă, în acest caz, în tranşe lunare de maxim 1000 de lei /persoană.

Citeste mai mult: adev.ro/nqe1v0