Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS:

/ #33263 DOSARUL REFERENDUMULUI Dragnea cere audierea lui Victor Ponta

2015-02-05 15:01

DOSARUL REFERENDUMULUI

Dragnea cere audierea lui Victor Ponta BURSA 05.02.2015

* ACTUALIZARE 16:50
     Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a cerut în fața instanței ca în "Dosarul Referendumul" să fie audiat și premierul Victor Ponta.
     Premierul Victor Ponta a cerut în mai multe rânduri procurorilor să-l cheme și pe el la audieri în "Dosarul Referendumul".
     "Domnul Dragnea trebuia să vă mai spună un lucru şi anume că s-a publicat pe surse, cum se întâmplă în ultimul timp la DNA, o convorbite telefonică în care Dragnea spune să aducă oameni la vot şi pentru asta a fost trimis în judecată. Cel cu care vorbea a primit neînceperea urmăririi penale. Totul este, evident, o mascaradă. Eu, în calitate de premier şi preşedinte al PSD, am cerut să fiu audiat, eventual să mă inculpe şi pe mine domnul procuror, dar nu, «Noi pe Dragnea îl vrem»", a spus Ponta.
     -------
     Vicepremierul Liviu Dragnea s-a prezentat azi la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), pentru a fi audiat în dosarul Referendumului, transmit surse din presă.
     El nu a dorit să dea declarații la intrarea în sediul instanței.
     Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
     Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.