Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

/ #1682

2014-11-26 07:25

Conform învățăturii de credință a Bisericii noastre, „religia este raportul liber și conștient al omului cu Dumnezeu, care se traduce în suflet prin sentiment religios, iar în afară, prin morală și cult”. Legătura liberă și conștientă a omului cu Dumnezeu, îmbracă două aspecte: cunoașterea și adorarea lui Dumnezeu.
Lucrarea lui Dumnezeu în Hristos de îndreptare a omului, este aceea de mișcare a inimii prin căldura harului dumnezeiesc: „El sapă la rădăcina pomului acolo unde se strecurase moartea, îl udă, îi pune îngrășăminte și așteaptă roade”( Luca 13,8-9 ), adică faptele cele bune, care prin har vor izvorâ din inimă ca dintr-o fântână cu apă vie a recunoștinței.
Educația religioasă este una din problemele de substanță ale societății și ale politicii educaționale.Tineretul este deosebit de sensibil față de lucruri care sunt impuse din afară și tot așa de sensibili la lucrurile care vin din interior, din inimă.Educația religioasă trebuie să înceapă încă din copilărie deoarece copilul poate fi mai influențat religios-moral când este mic decât mai târziu. Deprinderile bune, formate în copilărie, rămân uneori valabile pentru întraga viață.Actiunea de inițiere în taina vieții creștine, de formare a personalității religioase „după chipul lui Hristos” se face și în cadrul învățământului religios, urmărindu-se informarea și formarea elevilor în vederea atingerii idealului vieții de creștin. Dar personalitatea creștină a elevilor trebuie să îmbrace câteva trăsături ca: libertatea, voința (ce se manifesta în chemările, exigențele și încercările vieții ) și sentimental ca element social-divin.Iată de ce predarea religiei în școli, nu este doar o dorință ce se vrea impusă de Biserică, ea este o necesitate pentru a crește o generație de oameni sănătoasă moral. Trupul trăiește cu hrană trupească, pe când sufletul „cu orice cuvânt ce iese din gura lui Dumnezeu” (Deut. 8,3; Lc.4,4; Mt. 4,4). Iată de ce oferindu-i copilului cunoștințe din alte domenii precum matematica, informatica etc. prin introducerea religiei în școală, i-am oferi și baza pe care se va forma înțelegerea celorlalte discipline.