Spune NU construirii de biserici in Parcul Natural Bucegi

cetatean

/ #399

2014-09-18 06:34

In primul rand trebuie sa spun ca sunt un credincios care crede in Dumnezeu si Isus Christos precum si in divinitate dar nu mai cred in rolul bisericii si al preotilor, poate doar cu cateva exceptii care si-au mai pastrat credinta si menirea.

In prezent preotii si biserica si-au pierdut menirea de interpus intre muritori si Dumnezeu, singurul scop a ramas castigul pecuniar, iar exceptiile nu fac decat sa confirme regula.

Prin preliplurile mele pe la manastirile din Bucovina am fost incantat de o remarca facuta de un preot de la manastirea Bistrita din Neamt care a spus ca dumnezeu ne asculta indiferent unde suntem atata timp cat avem credinta si sufletul curat.

Nu este singurul loc in care biserica a ridicat biserica sau manastire in locuri turistice cu vad bun. De exmplu la Obarsia Lotrului nu a fost manastire pana cand nu sa asfaltat si a crescut numarul turistilor si gura-casca de la care exista premiza unui castig pecuniar rapid si indestulator.

Biserica este organizata si functioneaza ca si o familie mafiota italiana, Cosanostra, doar ca este platita din banii nostri si agreata de guvern.

Nu, nu sunt de acord cu ridicarea de manastiri si locase de cult in mijlocul zonelor frecventate de turisti pentru alte atractii decat cele ecumenice.