Spune NU construirii de biserici in Parcul Natural Bucegi

Musafir

/ #108

2014-09-17 14:41

Am crescut si trait acolo aproape 50 de ani si ma doare sufletul de ce vad si citesc.I-mi amintesc ce insemna padurea pentru noi cand eram copii si mai apoi,cum pe Valea Cerbului nu era plin de gratare cu mici si masini din ale caror difuzoare la maxim urla manelele burtosilor unsurosi care ne reprezinta ca natie,de cele mai multe ori,..offf.Cum preotul acela facuse o bisericuta in jurul unui trunchi de copac,care era atat de originala si chiar parca raspandea pace spirituala,ceeace cred ca nu mai  e cazul la vasta manastire introdusa in circuitul turistic.Chiar daca aici vegetatia mediteraneeana este complet diferita de a noastra,este totul mai uscat,nu atat verde frumos ca la noi,insa cu plante si flori mult mai luxuriante,oamenii au un adevarat cult pentru natura,dus chiar la extrema,in sensul ca intr-un parc natural nu ai voie sa rupi nici macar o floricica,de facut gratare, hoteluri sau manastiri,nici nu mai vorbesc.Oare,daca tot am intrat in Europa civilizata,nu ar trebui sa le urmam exemplul?