Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Musafir

/ #20218 KPMG: Dosarul Oltchim depus la Astra Asigurari nu arata un eveniment asigurat

2014-04-30 18:14

#20209: - KPMG: Dosarul Oltchim depus la Astra Asigurari nu arata un eveniment asigurat

Reprezentantii KPMG explica insa faptul ca: "... in calitatea noastra de administrator special al ASTRA SA, am solicitat (adminnistratorilor judiciari ai OLTCHIM - nota autor comentariu) in repetate randuri detalii privind titlul executoriu sau alt document echivalent din care sa reiasa raspunderea civila a conducerii, precum si intinderea daunei cauzate.

Ca raspuns la solicitarile noastre, administratorii judiciari ai Oltchim SA insista ca raportul intocmit de ei este documentul necesar si suficient pentru aceasta, contrar prevederilor legale.

Din dorinta de a clarifica situatia, am analizat din proprie initiativa dosarul de insolventa al Oltchim cu scopul de a determina daca administratorii judiciari au initiat si, eventual, au finalizat o actiune de atragere a raspunderii conducerii Oltchim in conformitate cu prevederile Legii 85/2006 privind insolventa.

In urma analizei, nu am reusit sa identificam o astfel de actiune si pe cale de consecinta vreun drept de creanta castigat de Oltchim SA impotriva membrilor organelor de conducere acoperiti de polita".

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Deci, ce reiese din analizele KPMG - administratorul special al ASTRA:
-  raportul intocmit de administratorii judiciari ai OLTCHIM nu este un document opozabil in instanta;
- administratorii judiciari de la OLTCHIM nu au initiat si, eventual finalizat o actiune de atragere a raspunderii conducerii OLTCHIM, conform Legii 85 / 2006 (legea insolventei);
- administratorii judiciari nu pot sa faca dovada vreunui drept de creanta, castigat in instanta, impotriva conducerii OLTCHIM.

Ceea ce era de demonstrat ... a fost demonstrat.