Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Catalin Lazar

/ #280 si acum raspunsuri

2014-02-14 12:00

@ dl. Stoica Ionut
Nu am spus ca nu este un hobby. Cred ca s-a inteles gresit...Excursul meu a avut un alt rol, iar discursul generat de acesta a fost de o alta natura..Mai precis, aceea de a sublinia necesitatea unei responsabilitati reciproce a actorilor implicati in aceasta problematica, a cadrului legislativ in care se desfasoara hobby-urile care au implicati majore pentru patrimoniul national si mai ales identificarea de solutii adecvate pentru evitarea unor acte de braconaj, care sa afecteze atat imagine celor care practica acest hobby, cat si cea a profesionistilor din cadrul disciplinei arheologice... Nimic mai mult...

@ dna. Alexandra Teodor
In primul rand, asa cum se stie in domeniul nostru, Asociatia Romana de Arheologie se ocupa cu precadere de problematicile preistorice. In al doilea rand, pana la aceasta petitie, exceptand zvonistica inerenta legata de cazul semnalat de tatal dvs. in petitie, nu a existat negru pe alb toate datele problemei respective. In al treilea rand, Asociatia Romana de Arheologie nu are legatura cu MNIR-ul...iar problematica sesizata de catre tatal dvs., ne place sau nu, in jurul acestei institutitii se concentreaza.....Asociatia noastra este una idependenta institutional si politic, iar pana la sesizarea de catre noi a organelor competente, cred ca trebuiau urmati pasii administrativi, legali, mentionati in postarea anterioara. De asemnea, o sesizarea din partea noastra, ca persoana juridica, nu se putea baza doar pe zvonistica si pareri exprimate pe la colturi. Nu asa se procedeaza si se actioneaza. Daca am fi fost informatii oficial despre acest caz (cu probele si argumentele aferente unei astfel de cauze) am fi actionat in consecinta. Noi nu suntem Parchetul sau DNA sa ne sesizam din oficiu, la zvonuri si barfe. Ca orice organism care incearca sa actioneze legal si moral, trebuie sa avem o baza solida, care sa determine si justifice urmatorii pasii logici si legali. Nu in ultimul rand, mai trebuie avut in vedere faptul ca toti cei care alcatuim asociatia avem, inainte de toate, un loc de munca, cu sarcini si responsabilitati. Nu lucram la un ONG si doar asta facem...Toata activitatea noastra este bazata pe voluntariat, nu avem angajati, juristi etc.

Cu prietenie,
Catalin Lazar