Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Musafir

/ #16824 ADEVARUL INCEPE SA IASA LA IVEALA: PRIVATIZAREA OLTCHIM SUB SEMNUL JOCURILOR DE INTERESE!

2014-02-07 19:01

CINE FACE CARTILE?

http://m.b1.ro/stiri/eveniment/ministrul-economiei-au-fost-companii-care-mi-au-spus-ca-nu-sunt-dorite-la-privatizarea-oltchim-75406.html

Ministrul Economiei: Au fost companii care mi-au spus că nu sunt dorite la privatizarea Oltchim

B1.ro | 07 Feb 2014, 19:52

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, care va demisiona luni din funcţie, spune că unele companii i-au transmis că nu ar fi dorite să participe la privatizarea Oltchim, dar că există mai multe consorţii şi companii din China, România, Ungaria, Azerbaijan, Turcia şi Rusia care vor să preia combinatul.

„Ştiam deja că la Oltchim lucrurile nu stăteau deloc bine. (...) Unii investitori mi-au spus că n-ar fi tocmai doriţi să participe la privatizare. Din noiembrie am constatat că interesul pentru Oltchim a revenit, din partea unor companii într-adevăr capabile să opereze un astfel de combinat. Avem acum consorţii din China, România, Ungaria, SOCAR (din Azerbaijan), Turcia şi avem discuţii şi cu companii din Rusia", a declarat Gerea vineri, potrivit Mediafax.

Gerea a preluat această funcţie în urmă cu mai puţin de patru luni.

Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie a anului trecut.