Vreti Monarhie in ROMÂNIA??????

roman simplu

/ #44 Re: Re: Re: Re: chiar noi Romanii putem inghitii orice ??!!!

2014-01-12 16:32

#38: Adevarul - Re: Re: Re: chiar noi Romanii putem inghitii orice ??!!!

ok, inainte de toate imi cer scuze pt cum mi-am expus parerea in postul #25:. recunosc ca am facut-o intr-un mod malitios si chiar calomnios. Totusi am vorbit despre un rege adevarat si se cade respect atat fata de el cat si fata de cei ce cred in el. Imi cer scuze la modul cel mai sincer pt modul in care mi-am expus parerea.

Dar opinia mea ramane tot o opinie contrara opiniei si dorintei dumneavoastra legata de monarhie si Regele Mihai. Asadar nu renunt la dreptul meu de a imi expune opinia si am sa incerc sa o fac cu respect si consideratie profunda si sincera fata de poporul caruia apartin.

personal am o consideratie foarte mare fata de Carol I, pe el si pe Constantin Brancoveanu ii consider poate, "cei mai mari Romani" nu am o opinie contrara Regelui Mihai datorita originii acestuia. Totodata nici nu-i contest merite Regelui Mihai dar cand vorbim despre un rege cred ca vorbim despre mai mult. si ca sa exemplific iata ce-i spune Regele Ferdinand printului Nicolae cu o zi inainte ca romania sa intre in razboi impotriva puterilor centrale: -

„Dinastiile sunt ținute să respecte, în schimbul privilegiilor, un contract nescris, dar solemn și strict, încheiat de la sine cu popoarele peste care domnesc. Neglijența sau, și mai rău, refuzul Principilor sau al Regilor de a sluji corect un popor înseamnă un abuz de încredere și o călcare de contract. Înseamnă o înșelăciune ce trebuie aspru sancționată de partea lezatǎ în acest legământ de Drept Natural. Noi trebuie să ne ignorăm ereditatea, să uităm aliatii de sânge în acest ceas de cumpănă al istoriei, pentru a ne îndeplini până la capăt obligațiile cuprinse în contractul încheiat pe cuvânt de onoare cu poporul român.”. -

Pe acest mare Rege Ferdinand, recunosc ca l-as fi slujit cu mandrie si dragoste dar in ceea ce-l priveste pe Mihai I eu am destul de multe obiectii pe care am sa incerc sa le expun si argumentez. Repet, fara a vrea sa jignesc pe nimeni si fara a spune nimic neadevarat pt a defaima sau pt a manipula, e doar opinia unui om simplu din popor.

in primul rand - Regele Mihai a abdicat - si incerc sa nu-l acuz pt asta, poate ca acest gest depaseste capacitatea mea de intelegere dar sunt sigur ca aceasta da dreptul Romanilor de a recosidera "contractul" pe care il aveam cu cel ce ne-a fost rege si ii putem reconsidera pozitia de rege, atat din punct de vedere al legilor scrise cat si din punct de vedere al "legilor" morale.

si incerc sa enumar obiectiile mele incercand sa le elimin pe cele pe care poate le privesc subiectiv. imi raman doar doua dar eu cred ca suficiente.:

1: Nu stiu ca Mihai I in perioada sa de exil sa fi luptat pt drepturile noastre ale Romanilor, nu stiu sa fi facut lobby, in lumea asta cat e de mare, impotriva abuzurilor la care era supus poporul roman de catre comunisti. Si avea DATORIA sa o faca.

2: Succesiunea la tron.... Mihai I are o varsta inaintata, 93 ani si din pacate ca noi toti nu este nemuritor, nu putem sa nu luam asta in considerare. Si ca atare trebuie spus a abandonat casa de Hohenzollern pt a o putea desemna ca succesoare a sa pe principesa Margareta incalcand astfel constitutia din 23, in plus Principesa Margareta s-a casatorit cu Radu Duda astfel incalcand o regula impusa casei regale si anume aceea ca orice membru al casei regale se poate casatori cu o persoana straina de rang egal.

Asadar, acestea fiind spuse eu consider evident ca Mihai I nu-si asuma responsabilitatile asa cum ar trebui sa o faca un rege si ca atare atata timp cat se poate purta discutia daca "sa fie sau sa nu fie regele nostru" eu aleg sa nu si indraznesc sa-i indemn si pe altii sa aleaga acelasi lucru.

Nu ma intelegeti gresit, nu optez pt actuala clasa politica. imi este urat si mie sa ma uit la televizor sau sa citesc ziare si sa nu pot avea incredere in nimeni, si cand spun a avea incredere in cineva nu ma refer a avea incredere ca va face ceva extraordinar ci doar sa am incredere ca nu vrea sa fure sau macar sa am incredere ca ceea ce spune este adevarat si nu o minciuna sau o incercare de a ma manipula. Totusi problema noastra cu adevarat nu este sistemul ci problema noastra este clasa politica conducatoare... noi oamenii stricam ceea ce am putea sa avem nu sistemul, nu forma de guvernamant. Chiar si monarhie fiind oamenii ce alcatuiesc clasa politica, inafara regelui, vor fi aceiasi. Pe ei trebuie sa-i schimbam, nu sistemul...

Am spus mai sus ca alaturi de Carol I am o apreciere foarte mare fata de Constantin Brancoveanu, din cand in cand merg la biserica la Sf. Gheorghe in Bucuresti unde este mormantul acestuia si chiar daca acest gand va va parea patetic cat de cat, nu va ascund ca uneori ma gandesc ca acest popor merita cu adevarat si din plin ca iar sa aiba un conducator asemenea lui si nu spun asta pt sacrificiul cu propria viata pe care l-a facut pt propria credinta ci spun asta mai ales datorita faptului ca el a adus pacea si bunastare acestei tari.

mi-ar place ca un asemenea om sa existe, mi-ar place ca regele Mihai si urmasul sau sa fie un asemenea om, poporul Roman merita asta... dar sincer chiar credeti ca Mihai I, Margareta sau Radu Duda merita poporul roman, merita ei oare credinta poporului Roman ??