Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

DOTTORE

/ #5260 http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/6816-liderul-cartelului-alfa-bogdan-hossu-la-valcea-vezi-

2013-08-06 18:46

Liderul Cartelului Alfa, Bogdan Hossu, la Vâlcea. Vezi ce DECLARAŢII ŞOC a făcut despre CFR MARFĂ , OLTCHIM şi ARPECHIM
Details Created On Tuesday, 06 August 2013 13:50 Written By Criterii Category: Valcea Print Email

În această dimineaţă, liderul Cartelului Alfa, Bogdan Hossu, a fost la Rm. Vâlcea şi a făcut declaraţii pe cât de interesante, pe atât de corecte, despre CFR Marfă, Oltchim şi Arpechim.

CFR MARFĂ."Aceste schimburi de replici între palate pe deoparte sunt justificate, deşi contractul de privatizare al CFR Marfă este responsabilitatea Guvernului, implicit a Ministerului Transporturilor. Dar, în acelaşi timp când şeful statului care este până la urmă şeful a cel puţin două servicii, vine cu declaraţii şi se pronunţă asupra investitorului deloc favorabil, atunci CSAT trebuie să dezbată aceste aspecte. Una e să mă pronunţ eu sau mass-media, alta e când o face şeful statului. În ceea ce priveşte privatizarea CFR, nu cred că ar fi indicat ca o bancă de stat să ofere credit investitorului, e ca şi cum statul s-ar reprivatiza", a precizat Hossu.

OLTCHIM ŞI ARPECHIM. "În primul rând ar trebui să se realizeze conversia în acţiuni a creanţelor. Aici guvernul ar trebui să aibă discuţii argumentate cu Uniunea Europeană, pentru că odată primit avizul anul trecut, mă gândesc că acesta rămâne în vigoare. Al doilea pas ar fi urgentarea discuţiilor cu PETROM pentru preluarea rafinăriei piteştene fără de care combinatul nu poate fi profitabil. Ulterior făcut un nou caiet de sarcini care să includă la pachet OLTCHIM şi rafinăria ARPECHIM. Nu înţeleg de ce nu se ia în considerare acest aspect, pentru că altfel combinatul de la Vâlcea dintr-un colos s-ar reduce la un butic sau ar deveni doar complementar polonezilor de la PCC, care totdeauna au arătat că nu îi interesează rafinăria"