Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #5080 Iar canta Vosganian ... "Oda" pentru Oltchim (pian, tambal si vuvuzele) la urechea FMI !

2013-07-24 18:22

"Ministrul a menţionat că, un alt subiect discutat a fost Oltchim, care în iulie << este aproape în echilibru >>.

<< Am amintit de faptul că FMI mi-a sugerat să închidem Oltchim şi că eu nu am dorit să-l închid. Iată, după şase luni, Oltchim, în luna iulie, este aproape pe echilibru, o să mai aibă pierderi până în 700.000 de euro, ceea ce este foarte puţin în raport cu dimensiunile Oltchim şi cu dimensiunile pierderilor pe care le avea. FMI m-a întrebat care este motivul pentru care situaţia Oltchim s-a îmbunătăţit vizibil în aceste saşe luni şi am explicat că Oltchim s-a descătuşat de căpuşări, are o gândire strategică pe termen lung, inclusiv în ceea ce priveşte forţa de muncă. Am spus, de asemenea, că dorim să respectăm contractul colectiv de muncă, am arătat că am respectat până acum calendarul insolvenţei şi că până în luna septembrie Oltchim va fi pregătit practic pentru privatizare, în sensul construirii unui SPV, unui vehicul special, care să fie, practic, eliberat de datorii, iar datoriile să rămână la Oltchim-ul vechi. Apoi m-au întrebat care este poziţia actualilor acţionari, PCC şi statul român, şi am spus că, odată cu declanşarea procedurii de insolvenţă, Oltchim se află sub decizia creditorilor săi şi că ei vor decide care va fi preţul de vânzare şi ei se vor îndestula din rezultatele privatizării >>, a mai explicat Vosganian.

O echipă a FMI, condusă de Andrea Schaechter, este în vizită în România în perioada 17 - 31 iulie, pentru discuţii asupra următorului program cu România. Concluziile întâlnirilor vor fi prezentate la sfârşitul misiunii."

Preluare articol (partial) din Capital - http://m.capital.ro/news/184636