Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Musafir

#5076 Re:

2013-07-24 14:41

#5073: -

Fii sigur ca sunt foarte bine informati si nimic nu le scapa! Doar ca nu-i intereseaza de "prosti", conteaza doar sa le fie lor bine! SINGURA SOLUTIE, INC-O REVOLUTIE !

revolutia

#5077 Re: Re: Re: Chiar ca urmeaza falimentul !

2013-07-24 17:24

#5074: gigel royalu - Re: Re: Chiar ca urmeaza falimentul ! -- Ce-ai fumat, ca pare bun?!

nu am fumat nimic ... asa am auzit , asa mi s-a spus

revolutia

#5078 Re:

2013-07-24 17:26

#5075: oltchim -

cu banii asa se aude ca pe luni , pe saptamana viitoare .... cei 10% de la ajofm e posibil sa se amane pana dupa 5 august ... si cam asta ar fi banii in august , am inteles ca o sa fie "seceta" mare

b1tv

2013-07-24 18:13

Traiasca USL-ul! Asa ne trebuie daca uni din au votat dupa ureche.Oameni DESTEPTAREA cat mai vreti sa indurati.
S. MAX

#5080 Iar canta Vosganian ... "Oda" pentru Oltchim (pian, tambal si vuvuzele) la urechea FMI !

2013-07-24 18:22

"Ministrul a menţionat că, un alt subiect discutat a fost Oltchim, care în iulie << este aproape în echilibru >>.

<< Am amintit de faptul că FMI mi-a sugerat să închidem Oltchim şi că eu nu am dorit să-l închid. Iată, după şase luni, Oltchim, în luna iulie, este aproape pe echilibru, o să mai aibă pierderi până în 700.000 de euro, ceea ce este foarte puţin în raport cu dimensiunile Oltchim şi cu dimensiunile pierderilor pe care le avea. FMI m-a întrebat care este motivul pentru care situaţia Oltchim s-a îmbunătăţit vizibil în aceste saşe luni şi am explicat că Oltchim s-a descătuşat de căpuşări, are o gândire strategică pe termen lung, inclusiv în ceea ce priveşte forţa de muncă. Am spus, de asemenea, că dorim să respectăm contractul colectiv de muncă, am arătat că am respectat până acum calendarul insolvenţei şi că până în luna septembrie Oltchim va fi pregătit practic pentru privatizare, în sensul construirii unui SPV, unui vehicul special, care să fie, practic, eliberat de datorii, iar datoriile să rămână la Oltchim-ul vechi. Apoi m-au întrebat care este poziţia actualilor acţionari, PCC şi statul român, şi am spus că, odată cu declanşarea procedurii de insolvenţă, Oltchim se află sub decizia creditorilor săi şi că ei vor decide care va fi preţul de vânzare şi ei se vor îndestula din rezultatele privatizării >>, a mai explicat Vosganian.

O echipă a FMI, condusă de Andrea Schaechter, este în vizită în România în perioada 17 - 31 iulie, pentru discuţii asupra următorului program cu România. Concluziile întâlnirilor vor fi prezentate la sfârşitul misiunii."

Preluare articol (partial) din Capital - http://m.capital.ro/news/184636

S. MAX

#5081 Aceiasi tema alt instrument ... trombon!

2013-07-24 18:36

"Avocatura.com: La Oltchim care este situatia acum?

Piperea: Sunt foarte multe lucruri de spus, dar la Oltchim este o situatie mult mai buna decat se astepta oricine, am ajuns la situatia ca de la o cifra de afaceri de 5.2 milioane de euro in februarie, cu o pierdere de 4.5 milioane, sa avem o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, cu o pierdere de doar 700.000 de euro, cu perspectiva ca in august - septembrie sa nu mai avem pierderi deloc, si cu un numar de cel putin zece persoane juridice sau fonduri interesate sa cumpere Oltchim, plus - asta e cel mai important lucru - o afacere Oltchim care a redevenit bancabila, in sensul ca bancile vor sa faca afaceri profitabile cu Oltchim, lucru pe care pana acum l-au refuzat cu teama.

Avocatura.com: Deci am putea ca in 2014...

Piperea: Nu, nu, eu estimez ca solutia la Oltchim se va obtine in octombrie anul acesta, in sensul ca atunci vom reusi sa vindem Oltchim, ramanand ca problemele juridice, toate celelalte chestiuni, sa fie solutionate in dosarul de insolventa, probabil intr-un an-doi-trei se va inchide dosarul efectiv de insolventa. Dar afacerea, acest Oltchim nou pe care il constituim zilele acestea, va fi vandut in octombrie."

Preluare "Interviu cu avocat Gheorghe Piperea" (partial) dat in AVOCATURA
http://www.avocatura.com/interviu-cu-avocat-gheorghe-piperea-ii-bancile-au-profitat-de-naivitatea-oamenil-s8088.html#ixzz2ZzOemklsbrie.

Eu

#5082 Ce frumos...

2013-07-25 06:11

La cum vorbesc astia prin mass media, incep sa cred ca ne este foarte bine si ca de fapt supararile noastre legate de bani, capacitati mici de lucru sunt de fapt niste baliverne! :)))
Offff, ce arta este si intoxicarea asta a populatiei :(((
b1tv

2013-07-25 10:46

Ptr. "S.MAX" mananci ceva cu polonicul da cifra de afaceri a capuselor cu OLTCHIMUL si cine la facut nebancabil, ca teori d-astea santem satuli si spunele oamenilor cum e sa traiesti fara salari si protectie sociala 3 luni si cei care muncesc acolo si cei dati afara.Ia plateste restantele si platile compensatori(adauga si salariile pe ian.,feb., martie,platite dela AOJFM),la oameni care au fost dati afara si pe urma date mare cu marea realizare a USL-ul la OLTCHIM, ca vad ca si la CFR-marfa aveti o mare relizare, s-au vrei sa intram si acolo in amanunte ce tun se prefigureaza
oltchim

#5084 salarii

2013-07-25 11:19

se pare ca maine se da diferenta pe mai

Musafir

#5085 un bagator de seama

2013-07-25 11:47

stie care-va ,ceva, organizam vre-o chestie pe 29 ?
YLDIRIM

2013-07-25 12:12

Pana si bulgari sant mai tari ca noi. Adormitilor,haide sa facem si noi ceva pe 29.
Bociu zis si murdarici

2013-07-25 12:16

USL-istilor ce-ati promis si ce ati facut.NESIMTITILOR.
liderul miscari celor care sufera din cauza neacordari salariului

#5088 maine toata lumea la protest

2013-07-25 12:58

maine 26-07-2013 vor veni si vei disponibilizati de acasa si fac apel la solidaritate si la cei din oltchim sa vina toti in fata pavilionului cetral pentru un miting de proporti asa nu se mai poate isi bat joc de noi ne-au mitit ca saptamana asta ne dau salarile sa stiti ca toti directori au salarile la zi maine o sa vedeti si dovada clara asa nu se mai poate ori la bal ori la spital

Musafir

#5089 Hamplet criminalul !

2013-07-25 13:31

http://www.stirigiurgiu.ro/varujan-vosganian-la-giurgiu/ vedeti cu ce se ocupa ministru pianina Vosganian ????

Musafir

#5090 Re:

2013-07-25 13:43

#5087: Bociu zis si murdarici -

Toata clasa politica este un focar imputit de infectie si o rusine pentru poporul acesta. TOTI sunt CRIMINALI !!!!

acelasi Toma

2013-07-25 13:52

Poate ne-adunam la Zilele Valcii ca la Oltchim n-avem sanse. Va fi ca si pana acum: mergem toti dar ajungem putini. Mobilizare masiva cu efect 0. Au mai fost "mitinguri de proportii" . Din 3000 de participanti anuntati am fost vre-o 200 . Normal sa fii subiect de caterinca al prefectului,primarului etc.... teoretic toti cei ce-ar trebui sa te sprijine. Nu de alta dar si noi i-am sprijinit (care au facut-o)de-au putut accede la functiile pe care le detin. Deci, parerea mea este,sa nu mizezi pe-atata solidaritate in Oltchim ca e prea mare comoditatea. Daca vrei punem si-un pariu

Musafir

#5092 piratul

2013-07-25 14:04

stie cineva daca a fost azi vreo sedinta la oltchim sau amanunte de la sedinta

Musafir

2013-07-25 14:29

http://www.mediafax.ro/social/271-de-angajati-de-la-oltchim-au-primit-deciziile-de-intrare-in-somaj-tehnic-11154812 271 de angajaţi de la Oltchim au primit deciziile de intrare în şomaj tehnic

Musafir

#5094 Re:

2013-07-25 17:16

#5091: acelasi Toma -

Adevarat grait-ai! Comoditatea e prea mare! Oamenii prefera sa stea in sectii la barfa decat sa iasa la revolutie! Cand vor fi dati afara din case atunci vor reactiona desi, poate e prea tarziu. Daca pana acum zbura cineva din conducere de la ultimul etaj al pavilionului OLTCHIM nu eram aici, eram cu salariile la zi. Datoriile salariale cresc, oamenii dorm in continuare! Somn usor!

revolutia

#5095 Re:

2013-07-25 18:28

#5093: - 271 de angajaţi de la Oltchim au primit deciziile de intrare în şomaj tehnic

de unde le scot astia ?

Anonymous

#5096 #5089 Hamplet criminalul ! Cel mai important poet din anii 80.

2013-07-25 19:26

Vosganian, "cel mai important poet" ... anonim al anilor 80 si cel mai slab ministru al economiei al celui de-al doilea deceniu din cel de-al treilea mileniu.

"Selecția poeziilor din antologia lansată ieri la Giurgiu a fost realizată de cei 9 poeți coautori: Adrian alui Gheorghe, director biblioteca judeţeană Neamţ, Vasile Gârneţ, Liviu Georgescu, Bogdan Ghiu, Ioan Es. Pop, Nicolae Tzone, Lucian Vasilescu, Radu Voinescu, Varujan Vosganian.
Acesta din urmă a lăsat deoparte imaginea politicianului și a vorbit despre marea sa dragoste: poezia. << În anii ’80 eram cel mai important poet. Este mai frumos să fii poet decât politician. Dacă ai învins omul prin cultură, el devine prietenul tău. Minunat în această lume a poeziei este faptul că nimeni nu îți va spune “Domnule poet”, iar dacă o va face înseamnă că ești un poet prost. >>

Sa ne lase Vosganian cu pianul si poezia lui!

S. MAX

#5097 Merci USL. Alţi 271 de angajaţi de la OLTCHIM mulţumesc guvernului

2013-07-25 19:40

"Un număr de 271 de salariaţi de la OLTCHIM vor pleca în şomaj tehnic începând cu data de 29 iulie, a declarat joi pentru ziarul Criterii Politice, liderul sindicatului Victoria din combinat, Corneliu Cernev.

<< E o măsură din păcate care afectează mai mulţi salariaţi, aproximativ 660. Sperăm că este printre ultimele curbe de sacrificiu pe care salariaţii de la OLTCHIM le vor mai face şi că la finalul lunii septembrie OLTCHIM va fi privatizat într-o formulă de succes care să încludă şi rafinăria ARPECHIM. În acest moment în OLTCHIM după seria de disponibilizări mai lucrează un număr de 2330 de salariaţi. Şomajul tehnic se va derula până în a doua săptămână din septembrie >>, a precizat Cernev.

Această serie de salariaţi care pleacă în şomaj tehnic vine după ce în urmă cu 2 luni 909 angajaţi au fost disponibilizaţi.

OLTCHIM a intrat în insolvenţă la începutul acestui an şi urmează să fie privatizat potrivit acordurilor cu FMI în luna septembrie.

De altfel în ultimele trei luni mai multe companii internaţionale de profil au vizitat atât combinatul vâlcean cât şi platforma argeşeană.

Surse de la OLTCHIM au declarat pentru ziarul Criterii Politice că discuţiile cele mai avansate sunt cu o companie din Rusia care a efectuat sâmbătă o vizită la Piteşti şi la Râmnicu Vâlcea şi şi-au manifestat intenţia de a cumpăra atât rafinăria ARPECHIM cât şi activele de la Vâlcea ale OLTCHIM."

Preluare articol scris de Mihai Ionescu in Criterii Politice -
http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/6704-merci-usl-alti-271-de-angajati-de-la-oltchim-multumesc-guvernului

S. MAX

#5098 AU ÎNCEPUT CONCEDIERILE: 271 de angajaţi Oltchim au primit deciziile de intrare în şomaj tehnic

2013-07-25 19:52

"Un număr de 271 de angajaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au primit, joi, deciziile de intrare în şomaj tehnic începând cu 29 iulie, fapt ce îi nemulţumeşte pe salariaţi, care cer conducerii combinatului să stopeze acest proces.

Potrivit liderului sindical al Oltchim Râmnicu Vâlcea, Mihai Diculoiu, oamenii sunt circumspeţi cu privire la această decizie şi cer conducerii combinatului să oprească alte trimiteri în şomaj şi disponibilizări, solicitând, totodată, prim-ministrului Victor Ponta să intervină urgent pentru relansarea societăţii şi privatizarea acesteia, împreună cu Rafinaria Arpechim.

<< 271 de salariaţi de la Oltchim vor pleca în şomaj tehnic începând cu 29 iulie. Această serie de salariaţi care pleacă în şomaj tehnic vine după ce, în urmă cu două luni, 909 angajaţi au fost disponibilizaţi şi sperăm că este printre ultimele măsuri de trimitere în şomaj tehnic şi că la finalul lunii septembrie Oltchim va fi privatizat într-o formulă de succes care să includă şi rafinăria de la Piteşti, cea de la Arpechim >>, a declarat preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu.

Potrivit sursei citate, în prezent, la Oltchim lucrează 2.330 de salariaţi, iar cei plecaţi în şomaj tehnic pe 29 iulie vor rămâne acasă până pe 8 septembrie.

<< Oamenii sunt profund nemulţumiţi de această decizie şi cer schimbarea administratorilor judiciari Piperea şi Bălan, solicită domnului prim-ministru să-i ceară domnului Vosganian (n.r. - ministrul Economiei, Varujan Vosganian) să relanseze în mod real combinatul, să-l privatizeze şi să nu-l falimenteze, aşa cum vor administratorii judiciari Piperea şi Bălan. Iar privatizarea Oltchim să se facă împreună cu Rafinăria Arpechim din Piteşti >>, a mai declarat preşedintele Sindicatului Liber Oltchim."

Preluare articol (partial) din Mediafax -
http://www.mediafax.ro/social/271-de-angajati-de-la-oltchim-au-primit-deciziile-de-intrare-in-somaj-tehnic-11154812

acelasi Toma

2013-07-25 20:06

Liderii nostrii de sindicat sunt un fel de reporteri de teren. Preiau informatia si o transmit ss. Domnilor ,datoria dumneavoastra e sa ne aparati de aceea va platim. Ca ne-au sosit decizii de somaj,putem constata si singuri nu suntem tampiti sa avem nevoie de explicatii suplimentare. Dumneavoastra ce-ati facut sa impiedicati luarea acestor decizii?

Musafir

2013-07-26 07:31