Apărați drepturile traducătorilor autorizați

dan banciu

/ #32 traduceri

2013-07-06 21:06

Nu stiu daca legislatia din acest moment este cea mai buna, consider ca anumite imbunatatiri benefice sunt binevenite, ca anumite lacune trebuie corectate daca exista, ca anumiti traducatori sau firme de traduceri care nu respecta legislatia in vigoare trebuie sa suporte consecintele legii, insa nu sunt de acord cu modificari facute pentru a favoriza anumite parti in detrimentul altora, iar anumite modificari trebuie facute dupa o consultare si fara sa incalce anumite reglementari existente. Sunt de acord ca tarifele percepute de traducatori sunt ft mici, probabil cel mai frecvent 10 lei brut, ce nu inteleg insa e actiunea acestor cretini care cred ca vor ditruge concurenta , dar care de fapt vor ingreuna activitatea tuturor traducatorilor!!!!! daca puteau face ceva, era sa crestem un pic tarifele, nu sa ne ingreunam activitatea, idiotilor!! daca sunt angajat la o firma de traduceri si sincer, sunt ft multumit, cum voi trece pe incheiere chitanta , daca eu incasez salariul , nu onorariu pentru fiecare traducere? va rog sa imi rapundeti, stimate domnule Ovidiu Martin Jurj! de ce trebuie sa ma deplasez cu 20 acte in original la notar cu riscul de a le pierde ?? sunt traducatori care locuiesc in orase mici si pentru care singura sansa sunt firmele de traduceri, de ce le trebuie sa le luam sansa? daca cineva nu emultumit, nu trebuie sa lucreze la o firma de traduceri, o poate face individual, nu inteleg de unde ideea ca firmele de traduceri exploateaza...Ministerul sa faca un sondaj, o sa vedeti ca 80-90% din traducatori or sa considere idioata initiatiava asta de modificare..vreti sa loviti in firmele de traduceri,sau in concurenta, de fapt ingreunati munca tuturor, nu va mai dati facatori de bine, sunteti niste cretini ..piata regleaza tot in economia de piata, pareti niste paraciosi si plangaciosi ..daca erati traducatori buni aveati suficineti clienti si aveati atat de mult de lucru incat nu mai aveati timp sa va intereseze ce fac altii....mi-e scarba de voi