Raspunderea patrimoniala a judecatorilor

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Raspunderea patrimoniala a judecatorilor

Musafir

2014-01-11 08:10

Atâta timp cât statul (adică noi contribuabili)vom plăti despăgubirile impuse de CEDO pentru sentințele date de ei, nu vom avea o justiție corecta și necorupta.
Gogu de la Prefectura

#2 Fi-ti-ar sa-ti fie de bine :-)

2014-01-11 13:38

Petitia asta ar avea sens DACA ar fi sprijinita si de politicieni. Mi-e teama ca, desi am strange 1mil. semnaturi, ne-am impotmoli pe undeva pe acolo. De ce? Pentru ca ei stiu ca justitia nu are cum functiona atat timp cat legislatia e varza. Cum adica? Simplu: un judecator are de judecat 100 cauze pe zi, fiecare a 1000 file. Crezi ca daca te-as numi judecator si ti-as da 1 mil. euro/ora ai reusi, tu cu familia ta si cu toti prietenii si dusmanii tai (si cu cine mai vrei tu), ai reusi sa citesti 100x1000 file astfel incat sa iei o decizie inteleapta/dreapta? Probabil ca majoritatea judecatorilor, dupa sute de sentinte date in viteza, si-au pierdut acel atribut care diferentiaza omul de alte vietuitoare si anume empatia. Practic au devenit oameni reci, nepasatori, "fac si ei ce pot". Si de cele mai multe ori nu pot.

Deci asta e problema de baza, petitia ta e ok si binevenita insa....sunt multe altele de rezolvat si inseamna o lupta atat de mare, atat de grea ca e nevoie ca toti politicienii, prezenti si viitori sa-si doreasca asta.

Dar stii cum e cu politica? Fiecare cand vine la ciolan vrea sa-si vada fata "europarlamentar", "notar cu penthouse de milioane" iar el insusi, politicianul, se viseaza mosier ca "asta-i pohta ce-am pohtit".
Am subliniat doar un caz care cred ca oglindeste tipologia politicianului roman.

http://tb.ziareromania.ro/Caricaturi-cu-Traian-si-Elena-Basescu--Udrea-si-Bercea...

Musafir

#3 Re: Fi-ti-ar sa-ti fie de bine :-)

2014-01-11 20:08

#2: Gogu de la Prefectura - Fi-ti-ar sa-ti fie de bine :-) 

Nu zic ca n-ai dreptate, dar tot ceea ce se intampla se intampla si datorita noua (lipsei noastre de reactie/actiune) 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-01-11 20:11

Musafir

#5 Re:

2014-01-11 20:13

#1: -  

Pt asta s-a deschis aceasta petitie ...