Romania sa se numeasca DACIA si poporul roman = poporul DAC

Musafir

2014-01-06 07:19

Asa ar fi normal, sa ne numim DACI, nu avem motive sa nu recunoastem acest lucru, din punct de vedere istoric suntem si vom ramane DACI.

Musafir

2014-03-23 14:08

Respectarea adevarului istoric !Trebuie pusa in practica in cel mai scurt timp! Se va recastiga demnitatea noastra si onoarea acestui popor format in aceasta vatra ravnita de toti netrebnicii!Aceasta ar fi cea mai buna modalitate de a ne recastiga prestigiul si respectul pe care ni-l datoreaza popoarele Europei.

Musafir

2014-06-12 05:28

Dacia sau Valahia este numele tarii mele

Musafir

2014-06-13 19:08

Eu la recensamint m-am declarat Dac si asa am fost trecut,nu va fie rusine ,declarati peste tot ca sunteti DACI.

Musafir

2014-06-14 16:03

Astăzi toată “lumea bună” vrea să uităm cine am fost, cine suntem şi ce reprezentăm ca popor, astăzi suntem împinşi spre o globalizare nu numai economică şi financiară ci şi istorică, spirituală, de identitate,ci si de a fi confundati cu "rromii-romania" !

Musafir

2014-09-13 18:41

Noi suntem urmasii Dacilor
Traian Caesar

#7 Nu se poate renunţa total la denumirea de România

2014-09-14 16:42

Ar fi o criza de indentitate fără precedent pentru acest popor. Romanii au ocupat dar au şi civilizat mare parte din Europa. Noi folosim scrierea latină, strămoşii noştri daci au folosit (la scară mult mai mică) scrierea greacă, iar în evul mediu pe teritoriul României era folosită scrierea chirilică. Ar fi ridicol să inventăm acum, în secolul 21, un sistem de scriere propriu cum au din timpuri străvechi grecii, armenii, georgienii, ...
Dacia ar putea fi denumirea oficială a ţării însă nu putem renunţa total la denumirea de România deoarece reprezintă o parte importantă din cultura şi istoria noastră (în 1877 şi 1918 ţara se numea România) iar limba vorbită de noi este limba română. Populaţia acestei ţări este în mare parte o populaţie indigenă (daci) care a adoptat o limbă neo-latină (cazuri asemănătoare: ţara sud-americană Peru unde limba predominantă este spaniola deşi populaţia este majoritar indigenă; Liban unde au fost abandonate şi limba şi scrierea veche fiind adoptate limba şi scrierea arabă deşi populaţia nu este de origine arabă)
De când românii au invadat Italia (acesta fiind adevărul), în căutarea unui loc de muncă mai bine platit, au apărut animozităţi între români şi italieni dar s-a ajuns prea departe dacă din această cauză vrem să schimbăm numele propriei ţări. Nu putem nega meritul Romei în civilizarea poporului dac. Dacii au acceptat limba coloniştilor romani din respect faţă de aceştia, romanii fiind singurii care au reuşit să-i supună şi să-i educe pe daci. Romanii au câştigat această ţară prin luptă dreaptă, nu cum încearcă astăzi unii s-o fure prin însuşirea unui nume inpropriu şi a unei istorii care nu le aparţine.

Putem opta pentru Dacia ca denumire alternativă (nu înlocuitoare) a României

Exemple de ţări cu denumiri alternative: Grecia- Ellas/Ellada, Georgia- Gruzia/Sakartvelo, Armenia- Hayastan, Albania- Shqiperia, Germania- Deutschland

Musafir

2015-03-27 20:20

Sunt total de acord!

Musafir

2015-06-14 15:26

Am semnat aceasta petiție pentru ca doresc sa se recunoască adevarul istoric al acestui popor ce locuiește de mai bine de doua mii de ani in aceasta parte a Europei între Nistru, Tisa, Dunăre si pentru a nu mai fi confundati cu Romani si RRomi. Noi nu suntem urmasii Romei.....!!!, noi suntem DACI !

Musafir

#10 Re:

2016-01-09 13:58

#9: -  

Corect !

Musafir

2016-01-09 15:30

Am semnat pentru ca ma consider DACA. Romanii, cu toate "fitele" lor de superioritate, nu m-au atras niciodata...oricat de stramosi mi-ar fi fost. Bravo pentru petitie!
Georgeta

#12 Re: Nu se poate renunţa total la denumirea de România

2016-01-09 15:45

#7: Traian Caesar - Nu se poate renunţa total la denumirea de România  

...numele acelor tari enumerate de tine. Este vorba de ACELASI nume, in limba romana, respectiv in limba tarii  de origine. Romania/Rumänien samd. Germania se numeste asa pentru ca germanii au fost acolo, inainte sa treaca romanii. Ba se poate renunta la denumirea de Romania, asa cum au facut-o multe foste colonii romane. Altfel toate s-ar numi Romania!  Inclusiv Italia...

Musafir

2016-01-12 09:45

Pentru ca sunt dac..urmasul lui Burebista si Decebal

Musafir

2016-07-09 09:57

Doresc din tot sufletul ca Romania sa devina DACIA si implicit Constanta sa fie Tomis,,,,VA sustin ,la cat mai multe initiative in favoarea DACILOR