“ BURSE si pentru Sport - BURSE pentru viitorul tarii "

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția “ BURSE si pentru Sport - BURSE pentru viitorul tarii "

Musafir

2016-01-21 08:27

.....am facut númeroase demersuri in ceea ce priveste respectatea acestei Ordonante!....dar fara success ....pana in prezent! Nu renunt! As dori ca cine sa raspunda ptr aceste incalcari!

Musafir

2016-01-21 10:28

conditionat ca 'bursa' sa nu devina un scop in sine; acordarea ei ar putea fi obiectul de interes a celor care organizeaza "Gala Palestika" vezi < http://swimming-synergy.blogspot.ro/2015/12/gala-palestrika-retro.html?)
Mircea Olaru Buc 21 01 2016

Musafir

2016-01-22 09:47

Sa fie apreciați , toți copiii, pentru ca sunt situații când unii dintre ei încununează cu brio atât activitatea școlară cat și cea sportiva, participând la diverse concursuri și competiții și primesc și burse de merit. Consider ca atât activitatea școlar-educativa cat și cea sportiva trebuie sa meargă la unison, numai astfel vom avea un viitor sănătos în România.
P.S.: Știu ca sunt, încă, unele cadre didactice care considera disciplina sportiva ca fiind neconcurentiala cu(ex: matematica, fizica, la. romana etc). Cu aceasta ocazie ii rog sa urmărească istoria sportiva a statului roman și sa compare rezultatele, care de altfel fac parte din marketingul de tara.
Succes copii în toate competițiile naționale și internaționale.!!!

Musafir

2016-02-20 04:51

Copilot meu face tenis lipseste de la  ore concursurile tanand uneori o sapt 

Musafir

2016-02-29 11:08

Am copilul care este vicecampion naţional la şah rapid la categoria lui de vârstă, motiv pentru care semnez această petiţie.

Musafir

2016-06-14 17:24

Am semnat această petitie pentru a încuraja practicarea sportului,dar si pentru a recompensa munca si efortul sportivilor,dar în acelasi timp si al antrenorilor.

Musafir

2016-07-21 05:25

Buna ziua, daca fetita mea a avut rezultate bune(locul I, II, III) la nivel national(FRT) de ce nu a putut beneficia de bursa pentru sport? De la inspectorat ne-a zis ca tenisul nu este pe lista sporturilor recunoscute pentru burse. Multumesc

Musafir

2016-08-19 15:15

Este o propunere logica, normala, in conditiile in care elevii obtin performante deosebite si in sport, in competitiile organizate de federatiile nationale, municipale s.a. Performantele sportive se obtin cu foarte multa munca, multe renuntari la distractii, o disciplina si un program de activitati special, de aceea astfel de elevi trebuie tratati cu tot respectul si recompensati pentru rezultatele lor, ei muncesc inzecit mai mult decat cei care obtin rezultate doar la invatatura. Se stie ca federatiile verifica prin intermediul antrenorilor rezultatele la invatatura, care trebuie sa fie foarte bune.
mgs
Musafir

2016-09-21 13:27

Am votat pt. ca sustin sportivi performanti ( loc.I, II, III). Imi doresc ca acesti copii minunati sa primeasca burse de performanta indiferent de sportul practicat si de la ce club provin Este o mare nedreptate care se creeaza intre sportivii de la Cluburile private si cei care provin din cadrul scolilor cu vocatie sportiva. La natatie sunt multi sportivi calificati la regionale de la cluburile private la performanta, care NU primesc bursa de performanta, datorita legii MECTS. In schimb primesc sportivii de la scolile sportive care NU au obtinut loc.I, II,III dar… AU BURSE DE PERFORMANTA. (unii din acesti sportive nici nu au trecut de barem ca sa poata participa la regionale). Oare unde este dreptatea... si corectitudinea...?, pur si simplu ne batem joc de viitorul tarii.

Musafir

2016-09-21 16:13

Pentru ca sportul inseamna sanatate!

Musafir

2016-09-22 05:24

Pentru ca am un copil sportiv de performanta. In fiecare dimineata are 2.5h de antrenament de la ora 07.00. Dacă lipsește de la singura ora de sport/sapt, de la scoala, i se pune absenta și după 6 absente urmează scăzută nota la purtare. In Romania copiii care depun efort și muncesc de mici, pentru a obține performante în sport, sunt eliminați de profesori și trimiși la școlile cu profil sportiv, chiar dacă la toate materiile obțin note de peste 8.00 și sunt bursieri!!!

Musafir

#37 Re:

2016-09-22 05:27

#28: -  

Aveți perfecta dreptate! Copilul meu este sportiv de performanta și bursier, dar din cauza absentelor (motivate și max 10/semestru) este descurajat chiar de profesorul de matematica (fost sportiv) și de profesorul de sport. 

Musafir

2016-09-22 17:29

Copii care fac sport trebuie sa fie recompensați. Sacrificiul si efortul pe care il fac ei trebuie sa fie recunoscut indiferent de vârste .

Musafir

2016-09-26 08:26

Este necesara acesta modificare pt. Ca sunt multi copii care fac performanta in tenis in cadrul FRT si care nu primesc nimic pentru performanță lor. Sunt finanțați numai de părinți.

Musafir

2016-09-29 07:31

Cred ca modificarile propuse ar stimula foarte mult practicarea sportului de performanta

Musafir

2016-09-29 14:13

Semnez aceasta petitie, poate cineva aflat in vreo functie cu putere de decizie va citi si va gandi ca intr-adevar, tara noastra are multi copii sportivi sau dornici de sport, ce merita rasplatiti!

In alte tari scolile se intrec sa atraga copii printre scolarii lor sportivi cu performante, pentru a creste prestigiul scolii. La noi,copiii, antrenorii, cluburile sportive, parintii,  chiar si unele scoli ce au norocul sa aiba o sala de sport:)) se implica in diferite ramuri sportive pentru ca in final, rezultatele lor afisate prin anumite dosare sa zaca prin birouri obscure cu drumuri incalcite spre obtinerea unor finantari sau a unei recunoasteri nationale!

Finalul este de obicei un raspuns de genul: lipsa de fonduri, acorduri neincheiate, nu este reglementat legislativ, etc.

Putin sa va pese!! Duceti copiii la sport, cat timp doresc, sustineti-i cat puteti! Unii vor primi suficiente premii de obicei in strainatate unde probabil se vor si stabili peste cativa ani.

Dar cel mai mare premiu in viata va fi sa fie ei sanatosi si fericiti!

Ginette

#42 Pasi urmatori

2016-11-19 21:44

Felicitari pentru initiativa,  este ifoarte importanta sustinerea acestor copii extraordinari. Efortul depus este urias. Nu putem avea pretentii mereu fara sa ii sustinem in nici un fel.

In ce stadiu se afla propunerea? 

Care sunt pasii urmatori? 

Ce se mai poate face pentru a misca lucrurile? 

Multumesc, 

Ginette

Adrian Tomuta

#43 Burse de performanta

2016-11-22 08:35

Am facut si noi, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti, un memoriu in acest sens la Ministerul Educatiei! Memoriul a fost trimis la FSSU , de la care ar trebui sa primim un raspuns!

Nicoleta Radu

#44 Re:

2019-09-18 08:08

#24: -  

Adevarat!

O sa va dau un exemplu:

Campion national la Juniori la TIR Sportiv nu beneficiaza de bursa de performanta pentru ca nu este pe lista minsiterului educatiei acest sport.

Iar un copil care face dansuri sau teatru in cadrul scolii si participa la un concurs organizat de ministerul educatiei la palaturl copiilor primeste bursa de performanta.

Va rog frumos sa solicitam actualizarea listei si includerea tuturor sporturilor practicare de copiii din Romania.