Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#14201

2013-12-10 19:34

Cine uita istoria e condamnat sa repete greselile.

Cauzele principale care au dus la aparitia starii de insolventa:

Vanzari efectuate in pierdere
Decizia managementului de a vinde sub costul de productie a fost de natura sa submineze economic societatea, constituindu-se intr-una dintre cauzele care au condus Oltchim catre insolventa.
…Faptul ca Oltchim SA a livrat produse vandabile sub costul de productie unor firme din grup este cu atat mai grav in conditiile in care pretul de vanzare este mult inferior cotatiei ICIS. Cu alte cuvinte, pretul de piata permitea ridicarea cotatiilor produselor proprii macar la nivelul anularii pierderii.
…au existat clienti carora li s-au vandut produse sub costul unitar de productie, aceasta insemnand ca, din start, respectivele tranzactii au generat marje brute negative si, prin urmare, pierderi.

Masuri manageriale inadecvate
In urma analizarii evolutiei economico-financiare inregistrate de catre debitoare in perioada 2009-2012, se poate concluziona in sensul ca managementul acesteia nu a fost capabil sa se adapteze la evolutia pietei si ca, in contextul instalarii crizei economice, nu a reusit sa implementeze un program anti-criza coerent. Dimpotriva, deciziile care au fost implementate au condus la adancirea pierderilor si la imposibilitatea de redresare a societatii.

Tranzactii comerciale controlate direct sau indirect de managementul societatii
In perioada 2009-2012, volumul total al tranzactiilor dintre Oltchim S.A. si companiile controlate de catre managementul societatii a fost de aproximativ 71,4 milioane Euro.
Avand in vedere complexitatea raporturilor comerciale si numarul contractelor si lucrarilor contractate, nu se poate face o apreciere completa numai in baza informatiilor culese pana acum si prezentate. Se impune, asadar, analizarea in amanunt, printr-o expertiza tehnica si financiara aprobata de Comitetul Creditorilor, a fiecarui contract in parte, sub aspectul: necesitatii, oportunitatii, pretului, executiei lucrarii, echivalenta prestatiilor etc.

Investitii ineficiente care au decapitalizat substantial societatea
Societatea debitoare a realizat, in perioada analizata, o serie de investitii cu grad redus de performanta si care au avut nevoie de un efort financiar substantial, fara a avea o perspectiva reala de recuperare, avand la baza decizii de management care demonstreaza angajarea inadecvata a resurselor societatii, care nu au fost folosite in scopuri sustenabile si generatoare de profit, precum si lipsa unei strategii pe termen mediu si lung.

Remunerarea non-performantei
Masurile managementului cu privire la schema de personal si de remunerare a angajatilor societatii nu numai ca nu au reflectat, asa cum s-ar fi impus, o regandire a acesteia fata de starea de insolventa deja instalata la acea data, ci, dimpotriva, au fost de natura a impovara excesiv si nejustificat societatea, anihiland orice posibilitate de adaptare a acestei scheme la masuri ce s-ar fi impus a fi luate in vederea redresarii societatii.

….Practic, prin aceste masuri, managementul a remunerat non-performanta si a contribuit in mod direct la adancirea pierderilor. (n.r. ceea ce se intampla si acum)
m.v

#14202 ptr 14198

2013-12-10 19:36

Exact ,asta spuneam si eu dar cu cine ?????
un de la privat

#14203

2013-12-10 20:04

N-am vazut oameni ….ca astia de la OLTCHIM

Cine va mai intelege?
Unii ies, unii nu ies si pe urma se injura.
Aia care ies ori au dreptate, ori sunt prosti sa lupte pentru toti si pe urma s-o ia si pe coaja.
Aia care nu ies ori sunt platiti gras sa stea la munca ori sunt prosti sa accepte batjocura.

In concluzie, toti sunt…

Musafir

#14204 HA! HA!

2013-12-10 20:06

O sa se inchida Oltchimul si aici tot injuraturi intre prosti o sa fie.

Musafir

#14205 Re:

2013-12-10 20:11

#14203: un de la privat -

Ce usor este sa vorbesti din cosmos, dar naaa ...asta  eee...puteai macar sa ai si tu experienta angajandu-te de test in combinat, vedeai altfel problemele.

valcean

#14206

2013-12-10 20:14

Uite baiat destept!
Diculoiu.
S-a dat cu aia care detin Justitia si-l doare-n … de Oltchim.
Au scris ziarele o zi… si? Toata lumea ciocu mic ca doar toata lumea primit ceva candva de-acolo.

Treceti-va anticipat pe lista de audiente la parlamentar. E deja coada.

Musafir

#14207 Re:

2013-12-10 20:15

#14203: un de la privat -

Dupa cum nu intelegi problemele sunt convins ca tu nici actele de angajare nu le ai incheiate corect la "privat" , o sa observi la batranete daca apuci....

valcean

#14208

2013-12-10 20:18

Pe mine nu ma sperie munca, m-am invatat.
Nici n-ai idee pe unde am muncit.

Musafir

#14209 Re:

2013-12-10 20:19

#14208: valcean -

Noi nici atat nu ne sperie munca. Suntem caliti in multeee.... , cine stie cunoaste ! Avem maini de fier si forta de mutam muntii din loc.

 

Uite ce zicea colegu Gogu :

CINE A ZIS CA NU SUNT MESERIASI?STIU FOARTE BINE CE INSEAMNA SA LUCREZI INTR-UN COMBINAT CHIMIC- PETROCHIMIC.AU FOST DUSI DE NAS DE "MESERIASII" CU MAPA.PROFESIONALISMUL E INDISCUTABIL IN MESERIA ASTA.NU TE PRICEPI PLECI SAU RAMAI CU SECHELE(DE REGULA FIZICE).

 

valcean

#14210

2013-12-10 20:23

Cred ca am un avantaj in eventualitatea ca vom concura pe acelasi loc de munca vreodata.
Avantajul e mic si temporar, recunosc, dar exista.

Musafir

#14211 Re:

2013-12-10 20:25

#14210: valcean -

Te referi la tinerete, copile mult noroc, dar sa sti ca cer si experienta astia... sa dea D-zeu pentru toti locuri de munca.


Musafir

#14212 Re:

2013-12-10 20:28

#14210: valcean -

Are dreptate colegu Gogu, daca nu esti apt de a fi in combinat, risti mult.... si sa sti  sa mergi la plimbare e complicat pentru unii novice, iti trebuie mult timp de acomodare, multi au cedat repede....

valcean

#14213

2013-12-10 20:45

Pentru mine personal inchiderea oltchimului are un singur dezavantaj: concurenta pe piata muncii.
Si-ti dau un pont: sa fi exceptional intr-un loc de munca nu te face neaparat macar acceptabil pentru un altul.
In legatura cu adaptarea, nu esti in masura sa-mi dai lectii.
valcean

#14214

2013-12-10 20:47

Aici suntem de acord: sa dea Dumnezeu pentru toti locuri de munca.
Va urez sanatate!

Musafir

#14215 Re:

2013-12-10 20:48

#14213: valcean -

La patron un kamikaze ca tine e sinuciderea afacerii lui. Gandirea ta este deja cu inhibare la a face ceva in viitor, pacat, ce spuneam eu..., multi novice la inceput de drum, dar spera ca ai viitorul deschis.

Sanatate si tie si nu mai fi croit asa, ca vei reusi in viata, nu iti fura nimeni viitorul. Salut!


Musafir

#14216 REPORTAJ. Oltchim, o avere risipită: instalații noi, pierderi uriașe

2013-12-10 21:21

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Reportaj/REPORTAJ+Oltchim+o+avere+risipita

Digi24.ro
09.08.2013 10:21

Combinatul Oltchim este întruchiparea unui paradox: pare construit acum câţiva ani, are instalaţii noi, de ultimă generaţie, dar şi pierderi uriaşe și lacătul pus pe unele secții. La colosul industrial lucrau pe vremuri mii de oameni, acum unele hale sunt pustii.

Numai în ultimele luni, sute de salariaţi au intrat în şomaj, iar luna viitoare se va încerca pentru a doua oară privatizarea lui. O echipă Digi24 a filmat în interiorul fabricii care a fost mândria regimului comunist şi piatra de moară a ultimelor guvernări.

Oltchim, un combinat pe umerii căruia stă în continuare oraşul Rîmnicul Vâlcea. În ultimii ani, nicio echipă de televiziune nu a mai intrat în interiorul acestui colos industrial să filmeze în detaliu locul de unde pleacă ingredientele pentru sute de produse cum ar fi hârtia, plasticul, cauciucul sau chiar compuşii chimici din lichidul de frână.

Prima impresie este că aleile acestui mic oraş industrial sunt părăsite. Dacă nu ai şti că peste 800 de oameni au intrat în şomaj în ultimele luni, ai spune că este comandat doar dintr-un calculator. În plus, instalaţiile nu au pic de rugină, deşi la câte probleme are acest combinat ţi-l poţi închipui ca pe un morman de fiare vechi.

„Este una dintre cele mai importante secţii din Oltchim, este chiar inima combinatului, este cea mai nouă tehnologie pe plan mondial. În ultimii ani s-au băgat câteva zeci de milioane de euro investiţii directe”, a explicat Marius Ignat, şef secţie.

Mai exact, 105 milioane de euro în ultimii cinci ani. Când echipa Digi24 a intrat în secţia de electroliză, angajaţii desfăceau cutiile cu piese de schimb venite din Germania. În acest moment doar patru secţii sunt funcţionale, iar opt stau închise din lipsa materiei prime. Aici, din aceste fiare contorsionate ies compușii chimici pentru vopseluri, medicamente, alimente şi lista poate continua...

Angajaţii din secţia care producea profile de termopan fac haz de necaz şi spun că în grija lor au mai ramas doar tufele de trandafiri. Secţia este pustie şi nu din cauza vreunei avarii, ci pentru că materia primă care putea veni de la Arpechim Piteşti nu a mai ajuns în combinat

Tancurile de descărcare stau goale, iar vagoanele care urmau să plece la export aşteaptă pe şine contractele vitale. Combinatul, care poate concura cu oricare din Europa, pierde zilnic banii pe care îi investeşte, din cauza secţiilor pe care s-a pus lacătul..

„Lunar, la gradul de funcţionare de peste 22% pe care îl avem, avem o pierdere de aproximativ un milion de euro”, a subliniat Sofian Dragomir, director de producţie Oltchim.

Cel mai mult au însă de suferit angajații. „Avem de 2 luni şi ceva salariul neluat. Dacă nu ni-l dă, nu o să mai pornim activitatea”, a spus un lider de sindicat.

Efectele sunt resimţite în toată economia, avertizează specialiştii. „O insolvenţă în rândul companiilor mari şi foarte mari atrage 10 insolvenţe în industria conexă”, a explicat Iancu Guda, manager la o companie de recuperare creanţe.

Oltchim a ajuns în insolvență din cauza managementului prost care a dus în cele din urmă la pierderea contractelor. Privatizarea a eșuat anul trecut, când omul de afaceri Dan Diaconescu nu a putut achita suma licitată de 45 milioane de euro.

Musafir

#14217 Re: Re: NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

2013-12-10 21:25

#14121: - Re: NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

2013-12-09 21:35

#13840: - NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ...

http://i.imgur.com/VFe5qZW.png?1...

 

Tichetele de masa aferente lunii SEPTEMBRIE 2013 (care trebuiau distribuite in data de 10.10.2013) s-au dat de Sf. Nicolae. Restul mai asteapta ... se vor da la Sf. Asteapta!

TOATA LUMEA VORBESTE DESPRE SALARII NEPLATITE DE DOUA LUNI SI JUMATATE.
FALS. ESTE VORBA DESPRE TREI LUNI SI JUMATATE (SAPTE CHENZINE SALARIALE)!

RESTANTELE SALARIALE ale oamenilor de la OLTCHIM sunt de 7 CHENZINE (3 LUNI SI JUMATATE), astfel:
1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat – functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012);
2. avans luna IANUARIE 2013 (trebuia platit in data de 25.01.2013) – (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);
3. avansul lunii SEPTEMBRIE 2013 (trebuia platit in data de 25.09.2013);
4. lichidarea lunii SEPTEMBRIE 2013, cu transport inclus (trebuia platita in data de 10.10.2013);
5. avansul lunii OCTOMBRIE 2013 (trebuia platit in data de 25.10.2013);
6. lichidarea lunii OCTOMBRIE 2013, cu transport inclus (trebuia platita in data de 10.11.2013);
7. tichetele de masa aferente lunii OCTOMBRIE 2013 (trebuiau distribuite in data de 10.11.2013);
8. avansul lunii NOIEMBRIE 2013 (trebuia platit in data de 25.11.2013);
9. lichidarea lunii NOIEMBRIE 2013, cu transport inclus (ar trebuii sa fie platita in data de 10.12.2013);
10. tichetele de masa aferente lunii NOIEMBRIE 2013 (ar trebuii sa fie distribuite in data de 10.12.2013).

RESTANTELE SALARIALE ale disponibilizatilor de la OLTCHIM (trebuiau platite in momentul disponibilizarii – respectiv pana cel mai tarziu in data de 13.06.2013, sunt urmatoarele::
1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat – functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012);
2. avans luna IANUARIE 2013 – (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);
3. o suma de bani aferenta concediilor de odihna neefectuate in anul 2013 sau rest. anterioare anului 2013;
4. salariile compensatorii datorate de OLTCHIM conform CCM.

Sa nu uitam de DETURNARILE DE FONDURI (furturi din avutul personal) facute de catre conducere Oltchim: retinerea CAR-ului pe statele de plata si nevirarea acestor sume la CAR, retinerea ratelor bancare pe statele de plata si nevirarea acestora la banci, retinerea “garantiilor” pe statele de plata si nevirarea acestor sume in depozitele bancare de garantii, etc.

Sa nu uitam ca, desi la ora aceasta OLTCHIM, functioneaza la maxim 10% din capacitatea de productie (dar managementul vorbeste de 25%), numarul de personal a scazut cu 30%, numarul directorilor (numiti pe criterii politice si de rudenie nu pe criterii de competenta) a crescut, fiind supradimensionat - este 22 directori (spre exemplu conducerea executiva a Oltchim a crescut de la 6 directori la 9 directori, deci cu 50% mai multi). Ei nu au fost sacrificati nefiind  disponibilizati!

TREBUIE SA PLATEASCA TOTI CEI VINOVATI DE ACEASTA STARE DE LUCRURI: P.M. PONTA, CEI TREI MINISTRII CARE S-AU SUCCEDAT LA MIN. ECONOMIEI (CHITOIU, VOSGANIAN, GEREA), GHEORGHE PIPEREA, NICOLAE BALAN, BOGDAN STANESCU, MIHAI BALAN, COCLETII, SPIRESTII (ARMAND & FELICIA), CERNEVII (CORNELIUS & CONSOARTA), MIHAIL TALPASANU, POPESCU VALENTIN, NOROCEL MARINESCU, DANIEL PIRNEA, DANA MARDARE, LAURENTIU ENACHE, MIHAI GURAN, MARIUS PARVU, MIHAI DICULOIU, MARIAN DUMITRU !

STITI CE-AU PROMIS ... STITI CE-AU FACUT!

DACA PROBLEMELE OLTCHIM NU SE REZOLVA IMEDIAT, DACA SALARIILE NU SUNT ADUSE URGENT LA ZI, DACA NU SE PLATESC CAT MAI REPEDE RESTANTELE SALARIALE DISPONIBILIZATILOR, DACA LUCRURILE NU REVIN LA NORMAL, DACA ... ATUNCI DEMISIA SAU DEMITEREA CELOR VINOVATI, ATUNCI SA INCEAPA"JIHADUL", ATUNCI SA VINA "POTOPUL"!

http://www.debanat.ro/wp-content/uploads/2010/11/portofel-gol.jpg...


m.v

#14218 Cel mai slab guvern

2013-12-11 04:09

Ai taxam cu stampila,este cel mai slab guvern din istoria romaniei

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-12-11 07:04



Musafir

#14220 Chimcomplex vrea majorare de capital pentru a cumpăra la Oltchim

2013-12-11 07:56

http://www.ziaruldebacau.ro/2013/12/11/chimcomplex-vrea-majorare-de-capital-pentru-a-cumpara-la-oltchim.html

http://www.ziaruldebacau.ro/wp-content/uploads/2013/12/Econ.chimcomplex1-400x476...

Consiliul de Administrație al societății Chimcomplex Borzești a convocat, pentru începutul anului 2014, Adunarea Generală a Acționarilor, căreia îi va propune majorarea capitalului social cu 157 de milioane de lei (35,2 milioane de euro). Majorarea este necesară pentru preluarea activelor viabile ale societății Oltchim, din Râmnicu Vâlcea. Aceste active vor fi scoae la vânzare pentru a doua oară, iar cererile de participare la licitație trebuie depuse până pe 31 ianuarie. Licitația ar urma să aibă loc în luna februarie.

Chimcomplex este controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza prin societatea A2 Impex și deține, astfel, circa 82% din capitalul social al acesteia. Pentru majorarea capitalului, Chimcomplex va emite 125 milioane de acțiuni cu o valoare unitară de 1,26 lei (față de valoarea nominală de un leu și față de valoarea actuală pe piața de capital de sub un leu), care vor putea fi cumpărate de acționari, în termen de 30 de zile. Acțiunile care ar mai rămâne după aceasta vor putea fi cumpărate de investitori în cadrul unei oferte publice adresată la mai puțin de 100 de persoane. Prețul la care va fi derulată oferta va fi stabilit în baza unui raport de evaluare și va include și o primă de emisiune. Operațiunea va fi intermediată de firma de brokeraj Est Invest, din Focșani.

Ștefan Vuza a declarat, pentru Ziarul Financiar, că strategia actuală de preluare a activelor Oltchim este alcătuită împreună cu Deloitte. Chimcomplex are o parte din banii necesari, iar pentru rest s-a discutat cu un număr de investitori. Parteneriatul cu societățile de investiții financiare din România, în acest sens, nu s-a finalizat cu rezultate ferme. Despre această strategie, Ștefan Vuza a spus că este doar “vârful aisbergului”. Partea invizibilă este ținută la secret.

Până acum, de Oltchim s-au declarat interesate și consorțiul format din PCC (acționar minoritar la Oltchim) și fondul de investiții Fortissimo Capital, din Israel, compania rusă Oil Gas Trade (despre care se spune că ar avea în spate concernul Gazprom), dar și două companii din China – Baota Petrochemical Group și Junlun Petroleum.
Oltchim a înregistrat, în primele nouă luni, pierderi de 172,74 de milioane de lei, la afaceri în scădere la jumătate, până la 359,48 de milioane de lei. În primele trei trimestre, însă, Chimcomplex a făcut afaceri în valoare de 133 de milioane de lei. Prețul de vânzare al activelor Oltchim a fost fixat la 294 de milioane de euro, dacă se continuă activitatea combinatului, sau la 160 de milioane de euro, valoarea de lichidare a activelor.

Petru DONE


Musafir

#14221

2013-12-11 07:58

Ştefan Vuza vrea să atragă 35 de milioane de euro la Chimcomplex prin majorare de capital, ca să preia activele Oltchim. „Ce vedeţi este un vârf de aisberg“

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/stefan-vuza-vrea-sa-atraga-35-de-milioane-de-euro-la-chimcomplex-prin-majorare-de-capital-ca-sa-preia-activele-oltchim-ce-vedeti-este-un-varf-de-aisberg-11751105

Combinatul chimic Chimcomplex Bor­zeşti (CHEM), controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a convocat acţionarii pentru majorarea capitalului societăţii cu suma de 157 mil. lei (35,2 mil. euro) din surse atrase de la acţionari şi alţi investitori în vederea preluării activelor de producţie ale combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT).



„Este o operaţiune de majorare a capitalului pentru acţiunea de achiziţie a Oltchim, parte a unei strategii făcute în parteneriat cu Deloitte. O parte din fondurile pentru participaţia la licitaţia Oltchim vor proveni din fonduri proprii, o parte din ofertă înaintată către investitori cu care s-a discutat. Am vorbit despre acest lucru cu firme de investiţii şi persoane potente financiar. Cu SIF-urile discuţiile nu s-au finalizat într-o decizie fermă. Toată lumea se decide pe ultima sută de metri. Aceasta este numai una dintre metodele de finanţare pe care le avem în vedere şi care este publică. Ce se vede este doar un vârf de aisberg“, spune Ştefan Vuza.

El nu a dorit să ofere alte detalii, cum ar fi câţi bani are pentru finanţarea achiziţiei activelor Oltchim, cât ar putea atrage de la bănci şi cât de la alţi investitori privaţi cu care poartă discuţii.

Dacă decizia de majorare a capitalului Chimcomplex va fi aprobată, acţionarii societăţii vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a subscrie acţiuni în cadrul majorării de 35,2 milioane de euro. Subscrierile se vor realiza la un preţ de 1,26 lei/unitate, peste valoarea no­minală de un leu/titlu şi preţul din piaţă al acţiunilor Chimcomplex, de 0,79 lei/unitate.


Musafir

#14222 Chimcomplex vrea o majorare de capital de 157 mil.lei şi să cumpere activele viabile ale Oltchim

2013-12-11 07:59

http://www.economica.net/chimcomplex-vrea-o-majorare-de-capital-de-157-mil-lei-si-sa-cumpere-activele-viabile-ale-oltchim_68821.html

Omul de afaceri Ştefan Vuza vrea să deruleze o majorare de capital de 157 milioane lei (35,2 milioane euro) la Chimcomplex Borzeşti (CHOB) şi să preia prin această companie activele viabile ale Oltchim (OLT).

http://media.rtv.net/image/201312/w620/oltchim_92550100_18412600_97305600_535515...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Sumplimentarea capitalului social va fi discutată într-o AGA programată pentru 6 ianuarie, potrivit unui comvocator AGA transmis, luni, de companie pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Vuza deţine indirect 83,8% din acţiunile Chimcomplex, prin firma A2 Impex.

Pentru majorarea capitalului, Chimcomplex va emite 125 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1,26 lei, care vor fi scoase la vânzare acţionarilor în termen de 30 de zile.

Dacă vor rămâne acţiuni după această perioadă, titlurile respective vor pueta fi cumpărate de investitori în cadrul unei oferte publice adresată unui număr de mai puţin de 100 de persoane. Preţul la care va fi derulată oferta va fi stabilit în baza unui raport de evaluare şi va include şi o primă de emisiune. Operaţiunea va fi intermediată de firma de brokeraj Estinvest.

Pe ordinea de zi a AGA figurează şi aprobarea pentru participarea Chimcomplex la "procesul de achiziţionare a activelor viabile ale Oltchim, conform metodei şi procedurilor stabilite de către administratorul judiciar", potrivit convocatorului AGA.

Statul deţine, care deţine prin Ministerul Economiei 54,7% din acţiunile Oltchim, a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic. Vuza s-a aflat şi atunci printre cei intersaţi să preia Oltchim, câştigătorul licitaţiei fiind desemnat Dan Diaconescu, care nu plătit banii pe acţiuni. Oltchim a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an.

Vânzarea activelor viabile ale Oltchim este programată pentru luna februarie a anului viitor, iar ofertele angajante vor putea fi depusă până la 17 ianuarie.

Până la finalul lunii octombrie, în etapa de preselecţie a investitorilor interesaţi de achiziţia Oltchim s-au înscris consorţiul format din PCC şi fondul de investiţii Fortissimo Capital, un consorţiu condus de Chimcomplex Borzeşti şi compania rusă Oil Gas Trade.

Administratorii judiciari ai Oltchim, firmele RomInsolv şi BDO Business Restructuring, au semnat în urmă cu două săptămâni o scrisoare de intenţie cu două companii din China, Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum, interesate să participe la privatizarea companiei din Râmnicu-Vâlcea.

Oltchim a înregistrat în primele nouă luni pierderi de 172,74 milioane lei, cu 44% mai reduse decât cele consemnate în aceeaşi perioadă din 2012, la afaceri în scădere la jumătate, la 359,48 milioane lei.


Musafir

#14223 Chimcomplex vrea o majorare de capital de 157 mil.lei şi să cumpere activele viabile ale Oltchim

2013-12-11 08:01

http://www.gandul.info/financiar/chimcomplex-vrea-o-majorare-de-capital-de-157-mil-lei-si-sa-cumpere-activele-viabile-ale-oltchim-11751066

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3936/11751066/1/182019-publimedi...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Omul de afaceri Ştefan Vuza vrea să deruleze o majorare de capital de 157 milioane lei (35,2 milioane euro) la Chimcomplex Borzeşti (CHOB) şi să preia prin această companie activele viabile ale Oltchim (OLT).

Suplimentarea capitalului social va fi discutată într-o AGA programată pentru 6 ianuarie, potrivit unui comvocator AGA transmis, luni, de companie pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Vuza deţine indirect 83,8% din acţiunile Chimcomplex, prin firma A2 Impex.

Pentru majorarea capitalului, Chimcomplex va emite 125 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1,26 lei, care vor fi scoase la vânzare acţionarilor în termen de 30 de zile.

Dacă vor rămâne acţiuni după această perioadă, titlurile respective vor pueta fi cumpărate de investitori în cadrul unei oferte publice adresată unui număr de mai puţin de 100 de persoane. Preţul la care va fi derulată oferta va fi stabilit în baza unui raport de evaluare şi va include şi o primă de emisiune. Operaţiunea va fi intermediată de firma de brokeraj Estinvest.

Pe ordinea de zi a AGA figurează şi aprobarea pentru participarea Chimcomplex la "procesul de achiziţionare a activelor viabile ale Oltchim, conform metodei şi procedurilor stabilite de către administratorul judiciar", potrivit convocatorului AGA.

Statul deţine, care deţine prin Ministerul Economiei 54,7% din acţiunile Oltchim, a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic. Vuza s-a aflat şi atunci printre cei intersaţi să preia Oltchim, câştigătorul licitaţiei fiind desemnat Dan Diaconescu, care nu plătit banii pe acţiuni. Oltchim a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an.

Vânzarea activelor viabile ale Oltchim este programată pentru luna februarie a anului viitor, iar ofertele angajante vor putea fi depusă până la 17 ianuarie.

Până la finalul lunii octombrie, în etapa de preselecţie a investitorilor interesaţi de achiziţia Oltchim s-au înscris consorţiul format din PCC şi fondul de investiţii Fortissimo Capital, un consorţiu condus de Chimcomplex Borzeşti şi compania rusă Oil Gas Trade.

Administratorii judiciari ai Oltchim, firmele RomInsolv şi BDO Business Restructuring, au semnat în urmă cu două săptămâni o scrisoare de intenţie cu două companii din China, Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum, interesate să participe la privatizarea companiei din Râmnicu-Vâlcea.

Oltchim a înregistrat în primele nouă luni pierderi de 172,74 milioane lei, cu 44% mai reduse decât cele consemnate în aceeaşi perioadă din 2012, la afaceri în scădere la jumătate, la 359,48 milioane lei.


Musafir

#14224 Oltchim S.A.

2013-12-11 08:04

http://www.oltchim.ro/uploaded/poze_eveniment/sigla_oltchim1.gif...

http://www.zf.ro/wikizf/oltchim-s-a-10089024

Ultima actualizare: 18.09.2012

Nume companie: Oltchim S.A.

CUI: 1475261

Registrul comerţului: J38/219/1991

Simbol bursier: OLT

Domeniul de activitate: Industrie


Prezentare companie: Compania a fost înfiinţată în anul 1966 şi este deţinută de Statul Român iar din 1997, un pachet de acţiuni a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti. Produsele Oltchim se găsesc în peste 80 de ţări fie ca e vorba de policlorură de vinil (PVC), sodă caustică, propenoxid, propilenglicol, polieteri polioli sau materiale de construcţii.

Anul înfiinţării: 1966

Structură acţionariat:
Acţionari Procent
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri 54,81%
PCC SE Duisburg Germania 18,32%
Polyolt Holding Limited Cipru 14,02%
Persoane fizice 11,26%
Persoane juridice 1,59%


Produse / Servicii: Fabricarea produselor anorganice, macromoleculare şi a produselor organice de sinteză.

Sediu central: Str. Uzinei nr. 1, cod 240050, Râmnicu Valcea, jud. Vâlcea

Contact de presă: Iuliana Furtună - E-mail: iuliana.furtuna@oltchim.com

Contact relaţii cu publicul: Tel: 0250-701.200, Fax: 0250-736.188, E-mail: oltchim@oltchim.ro, Web: www.oltchim.ro

Linkurile companiei:
-site-ul companiei
-comunicate de presă
-relaţii cu investitorii
-informaţii financiare
-profil / istoricul companiei
-produse / servicii


Management:
Mihai Bălan - Director General, E-mail: oltchim@oltchim.ro
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar, E-mail: felicia.spiru@oltchim.com
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional, E-mail: mihail.talpasanu@oltchim.com
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing, E-mail: armand.spiru@oltchim.com
Ion Coclet - Director Resurse Umane, E-mail: ion.coclet@oltchim.com

Date financiare (lei):
Anul Capital social Cifră de afaceri Profit net Număr de angajaţi
2005 354.695.600 1.442.065.098 22.643.128 5.432
2006 354.695.600 1.731.805.193 8.779.523 5.048
2007 32.358.864 1749871975 - 4.836
2008 32.358.864 1.946.943.238 - 4.199
2009 34.302.386 1.077.518.784 - 3.468
2010 34.302.386 1.309.544.085 - 3.573
2011 34.321.138 1.533.016.194 - 3.383
2012 34.321.138 765.442.904 - 3.318

Sursa: Ministerul Finanţelor.
Cursul valutar BNR - serii anuale (link)


Ultimele articole despre companie:

 

09.12.2013 - Dacă Occidentul nu-l vrea, poate-l vor ruşii sau chinezii. Preluat de un investitor puternic, combinatul Oltchim ar putea deveni un pilon al economiei, cu vânzări de 3,2 mld. euro pe an
04.12.2013 - Chilipir: creditorii Oltchim au aprobat o valoare de 294 mil. € pentru active. Un combinat nou ar costa 2-3 mld. €
03.12.2013 - Opt angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, în cea de-a doua zi de greva foamei
03.12.2013 - Angajaţii Oltchim îşi cer salariile restante. Conducerea spune că face plăţi lună de lună
02.12.2013 - Angajaţii Oltchim Râmnicu Vâlcea vor primi drepturile salariale pe septembrie şi octombrie-conducere