Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!


Musafir

#476 comunicat pe COPSI

2012-04-09 12:38

Am citit noul comunicat de pe COPSI, in care scrie ca se cumpara timbre intr-o veselie,toti psihologii topaie si se bucura ca "au intrat in legalitate".
Nu avem o centralizare a inaptilor, nu avem o metodologie adaptata, nu avem nici o sustinere pe piata muncii.
Dar, din fericire,pana si cei mai retardati colegi au constientizat modul cum se rezolva aceste pb-me: AVIZE timbrate, inregistrate dupa serie si numar.Neaparat in ordine cronologica, sa aveti grija, da?

Musafir

#477 Re: Re: Re: Re: paiul si barna

2012-04-09 14:00

#469: psiholog - Re: Re: Re: paiul si barna 

 Nu este "destul de transparent cui foloseste" aceasta  discutie. S-au adunat atatea suferinte incat multi dintre noi am gasit curajul si ne-am periclitat pozitia noastra de iobagi umili.Stim ca se poate afla cine suntem si totusi am avut curajul de a riposta..

Este un strigat disperat al multora dintre noi. Dar mai sunt aici si cozi de topor, ca peste tot.

psiholog

#478 Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

2012-04-09 14:03

#474: no comment - Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

 

Ba da, confidentialitatea este grav in pericol.

Registrele raman in 'custodia' mea, cu exceptia

1."raportarii electronice periodice" (indiferent ce-o mai insemna si asta) si

2. controalelor facute de reprezentantii colegiului care pot vedea numele clientilor mei din aceste registre.

Da, contractul terapeutic ar trebui sa aduca un plus de valoare relatiei terapeutice si nu sa o dinamiteze.

Sigur ca e bine ca Fiscul sa faca ce controale sunt necesare. Psihologii care dau bonuri de casa fiecarui client, asa ca mine, n-au nicio problema cu Fiscul. Nu Fiscul e dusmanul psihologilor ci Colegiul Psihologilor e cea mai mare problema pe care o au psihologii in momentul acesta.

Eu astept insa cu mare interes si inceperea auditului financiar la Colegiu, sa vedem pe ce s-au dus pana acum banii nostri din cotizatii, cata benzina deconteaza lunar angajatii colegiului, cate vacante, pardon, deplasari in strainate deconteaza angajatii colegiului, ce prime de Pasti isi atribuie singuri, etc.

In ceea ce ma priveste pe mine nu m-ai nimerit, eu am in afara de cabinet si un SRL si dau clientilor mei bonuri pe casa de marcat de pe SRL. Oamenii sunt multumiti ca nu le cer buletinul, Fiscul e multumit ca isi ia corect impozitele iar imbecilii de la Colegiu pot fi multumiti ca isi iau m***. Doar asta vor lua de la mine, nimic altceva.

Solutia cu SRL-ul (sau un PFA etc) paralel cu cabinetul e de departe cea mai buna si probabil ca se va generaliza in randul multor psihologi, psihoterapeuti, consilieri.

Cel putin pana vor pleca din colegiu capushele astea.

 

no comment

#479 Re: Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

2012-04-09 15:26

#478: psiholog - Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

COMUNICAT
privind necesitatea timbrarii avizelor psihologice


In ultima perioada organele de urmarire penala si mass-media au facut publice numeroase cazuri de savarsire a infractiunilor de fals si uz de fals vand ca obiect activitatea de evaluare psihologica si avizele psihologice.
De asemenea, psihologii romani reclama necesitatea unui control mai strict al circuitului de emitere si utilizare a avizelor psihologice, precum si lipsa unui sistem de raportare a avizelor psihologice eficient, care sa fie accesibil autoritatilor competente prin intermediul autoritatii profesionale.
Colegiul Psihologilor din Romania a solicitat atat Ministerului Administratiei si Internelor, Politia Rutiera, precum si Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, realizarea de comun-acord a unui sistem functional de raportare si utilizare a avizelor psihologice eliberate.
Prin aceasta masura, emiterea avizelor psihologice ar deveni o activitate securizata atat pentru autoritatile publice, cat si pentru beneficiari sau psihologi.
Din pacate, autoritatile publice nu au raspuns pozitiv unui asemenea demers, motivand de fiecare data lipsa cadrului legal, respectiv, lipsa fondurilor necesare implementarii unor asemenea masuri.
Totodata, Colegiul Psihologilor din Romania constata o lipsa de preocupare a  autoritatilor publice in ceea ce priveste securitatea si calitatea serviciilor psihologice in Romania, dar si abuzul autoritatilor publice in recunoasterea unor entitati prestatoare de servicii psihologice, corelata de cele mai multe ori cu scaderea valorii si calitatii serviciilor psihologice prestate de catre furnizorii romani de servicii psihologice.
Avand in vedere cele prezentate mai sus, Colegiul Psihologilor din Romania va initia in perioada imediat-urmatoare a campanie de informare a autoritatilor publice centrale (Presedintia Romaniei, Guvernul Romaniei, Parlamentul Romaniei, ministere, etc.) si nu numai, cu privire la necesitatea reglementarii de comun-acord a regimului de emitere si utilizare a avizelor psihologice in Romania, dupa cum urmeaza :

  1. Realizarea unui sistem informatic de raportare si utilizare a avizelor psihologice in Romania si
  2. Elaborarea si implementarea sistemului de timbrare a avizelor psihologice.

Prin implementarea celor doua sisteme la nivel national se reduce in mod semnificativ riscul infractiunilor de fals si uz de fals avand ca obiect avizele psihologice, realizandu-se totodata o crestere semnificativa a calitatii actului psihologic, precum si a valorii sale publice in Romania.
Nu in ultimul rand, cresterea gradului de securitate a avizelor psihologice prin implementarea sistemului de timbrare va crea premisele eliminarii practicii ilegale si intaririi disciplinei financiar-fiscale.

Presedinte
Prof. univ. dr. Mihai Anitei

no comment

#480 Re: Re: Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

2012-04-09 15:29

#479: no comment - Re: Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

COMUNICAT

privind confidențialitatea actului psihologic

 

 

Potrivit dispozițiilor art. 4 alin. (2) din Legea nr. 213/2004, confidențialitatea actului psihologic este protejată prin lege și reprezintă o obligație a fiecărui psiholog.

Astfel, actul normativ nu stipulează nicio distincție între specialitățile psihologilor, treptele de specializare ale acestora sau forma de atestare profesională. De asemenea, actul normativ se adresează atât psihologilor care își exercită actul profesional în domeniul public cât și psihologilor care își exercită actul profesional în domeniul privat, fără nicio deosebire.

Potrivit dispozițiilor art. 9 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 213/2004, aprobate prin H.G. nr. 788/2005, psihologul este obligat sa pastreze confidențialitatea în legatura cu faptele și informatiile despre care a luat la cunoștință în exercitarea atribuțiilor profesionale (rezultatele aplicarii metodelor si tehnicilor de evaluare si asistenta psihologica, precum si orice alte date personale ale beneficiarului persoana fizica evaluata psihologic), fiind interzisă utilizarea acestora in interes personal sau in beneficiul unui tert.

Rezultatele evaluarilor psihologice pot fi prezentate catre o alta persoana sau entitate numai cu acordul persoanei evaluate.

Astfel, avizele psihologice sau alte rezultate ale evaluarii psihologice pot fi prezentate unei terte persoane sau unei alte entitati numai de catre persoana fizica evaluata sau cu acordul persoanei fizice evaluate.

Datele cuprinse in avizul psihologic sau rezultatele directe ale evaluarii psihologice au caracter confidential si reprezinta date cu caracter personal ale persoanei evaluate, care, in conditiile legii, nu pot fi aduse la cunostinta altei persoane fizice sau juridice de catre psihologul examinator, decat in conditiile existentei acordului din partea persoanei evaluate.

Psihologul răspunde disciplinar pentru încălcarea confidentialității actului psihologic.

 

 

Președinte

Prof. univ. dr. Nicolae MITROFAN

 

psiholog

#481 Re: Re: Re: Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

2012-04-09 15:35

#480: no comment - Re: Re: Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

Minunat citat, multumesc "no comment", indiferent cine esti.

Asta inseamna ca aberanta dispozitie 1/2012 intra in conflict cu legea 213/2004 pentru ca in acest fel incalca confidentialitatea, daca ma obliga sa ofer datele clientului meu unor terti, cum ar fi controalele Colegiului.

Actul psihologic este intre psiholog si clientul sau, nu un triunghi psiholog-Colegiu-client. Si mai ales in conditiile in care un client de consiliere sau psihoterapie nu isi va da niciodata acceptul ca datele lui sa le vada si altcineva (de ce ar face-o?).

 

Jeni
Musafir

#482 Raspuns lui 473

2012-04-09 18:01

Adica la copsi trebuie sa cotizam cat mai mult iar de asteptat sa nu avem pretentii la ceva !
Asta ma atentioneaza un ,,stimat domn", sa am grija la asteptari, cu alte cuvinte sa nu astept nimic de la dumnealor. Halal educatie, halal morala, halal omenie.
Justificarea e de genul: ,,atentie la asteptari" ,,cotizati si in alte locuri si ce primiti ?" O justificare de elev de clasa I.
Adica o motivatie marca COPSI pentru prostii si fraierii de psihologi. Asta am simtit.

no comment

#483 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

2012-04-09 19:08

#481: psiholog - Re: Re: Re: Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

Stimate coleg, uiti ca practic Colegiul este alcatuit din psihologi nu terti si cine va veni in "vizita colegiala" in cabinet este sub acelasi registru al pastrarii confidentialitatii ca si tine.Acesti colegi nu iti umbla printre contracte si inregistreaza sau "verifica" identitati, ci doreste sa vada daca respecti normele metodologice, daca chiar inchei contracte etc, daca ai acordul explicit al angajatilor cand testezi pt o firma etc

no comment

#484 Re: Raspuns lui 473

2012-04-09 19:10

#482: Jeni - Raspuns lui 473

Of, Jeni draga, sper sa nu fii JENI CHIRIAC...

Lucruri se intampla daca verifici pe sie-ul copsi.ro. Cand a fost ultima data cand ai participat la o dezbatere publica pe vreun proiect initiat de copsi? Au fost mai multe comunicate scrise in acest sens...

 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-04-09 20:27


no comment

#486 Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

2012-04-09 23:58

#485: psiholog - Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

:)))))))))))))))))))))))))))))))

Amuitat un SE inainte de "doreste"

PS- chiar nu sunt Laurentiu si in plus, aceia care vin in "vizita" sunt din cei votati de tine sau cu rang de psihologi principali. Pote ca unii "este" cum spui tu ("fosti/actuali securisti"), dar ma intreb daca au avut si ei  aceeasi scuza ca si unii cand fac rapoarte catre instante sau dau avizepe banda (nu dorescsa jignesc, ci doar sa fac o paralela cu prezentul democratic): respectul trece prin stomac..."trebuia si ei sa traiasca/supravietuiasca" cumva si s-au adaptat turnand/impartind jumi juma cu medicii...


Musafir

#487

2012-04-10 10:28

Bravo diana. Ai pus degetul pe rana ! Succes pe viitor.
psiholog

#488 Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

2012-04-10 10:34

#486: no comment - Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

Exista si psihologi care nu dau avize pe banda rulanta, unii nu au nici o treaba cu avizele cum ar fi psihologii care fac consiliere, psihoterapie, logopedie, psihologii specializati in autism, defectologie etc etc.

Si acestia sunt victimele aberantei dispozitii 1/2012 cel putin in ceea ce priveste confidentialitatea. Daca de exemplu eu am un defect de vorbire si merg la un psiholog sa ma ajute sa il depasesc nu vreau ca numele meu sa apara in registrele pe care le vor vedea toate fosilele colegiului cand vor veni in control. Ce fac, ii dau psihologului un nume fals? Ii zic ca mi-am pierdut buletinul?

Disperatii astia cocotati la colegiu pe posturi platite din banii nostri in incompetenta lor imping anumite activitati psihologice in underground, psihologia capata un aer ilegalist, ne mutam in beciuri ca satanistii daca vrem sa ne respectam clientii si sa le respectam confidentialitatea.

Suntem o  breasla condusa de incompetenti care n-au vazut in viata lor cum arata un cabinet de psihologie pe dinauntru.

Ar trebui ca prin regulament cei care conduc destinele colegiului sa fie obligati sa aiba minimum cativa ani de practica privata ca sa stie despre ce e vorba atunci cand intre doua deconturi obraznice pe banii nostri dau dispozitii care ne afecteaza in rau viata profesionala.

P.S. Scuze daca nu esti Laurentiu Stefan si te-am confundat cu el, pot sa inteleg ca te-ai simtit insultat de confuzie. :)

Am presupus ca esti el pentru ca parea acelasi mod de a silui limba romana ca la Laurentiu, mea culpa.


Musafir

#489 ce suntem noi, scolari?

2012-04-10 14:26

COLEGIUL MEDICILOR vine sa verifice ce/cum/pe cine au tratat medicii?
Noi ce suntem,scolari? Dam teste,teze, asteptam sa vina tanti profesoara sa ne dea note?
SUNT DE ACORD CA ACELA CARE PUNE ARMA SAU VOLANUL SAU DA UN AVIZ DE APT UNUI INAPT SA RASPUNDA PENTRU ASTA.
Dar atata vreme cat imi fac munca cum trebuie ce vor astia de la mine?
Le place sa-si gonfleze eul privind la psihologii care tremura cand umbla ei prin registre?
Chiar asa mici suntem?

Musafir

#490 Re: ce suntem noi, scolari?

2012-04-10 14:34

#489: - ce suntem noi, scolari?  

 Daca breasla noastra accepta asa ceva atunci isi merita soarta.

psiholog

#491 Re: ce suntem noi, scolari?

2012-04-10 15:59

#489: - ce suntem noi, scolari?

se pare ca da, chiar asa de mici suntem. Chiar asa de fraieri putem fi, ne lasam calariti de o mana de derbedei agramati care se auto-intituleaza "directori" in Colegiu si care s-au intepenit pe niste scaune cu ajutorul nostru.


Musafir

#492 Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

2012-04-10 17:22

#486: no comment - Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol 

 Psihologii corupti"trebuia si ei sa traiasca, sa supravietuiasca"si au negociat,au impartit castigul cu instructorii si clinicile. 

Dar daca clinica cea mare nu le-ar fi inghitit clientela cabinetului lor mic credeti ca ar mai fi impartit castigul? E chiar asa greu sa vezi ca psihologul ala corupt e de fapt un omulet neajutorat ajuns sluga smecherilor?

Decat sa sanctionezi psihologul care-ti plateste salariul nu mai bine te lupti mata sa scoti o lege prin care clinicile nu mai au voie sa inglobeze ex.psiho in contractele lor, ca firmele sa negocieze direct doar cu cabinetul? Nu, pentru ca nu este bine sa te pui rau cu barosanii de la clinici, mai bine te iei de niste iobagi amarati care n-au ce-ti face.

Da, psihologii corupti sunt execrabili,bine ca au mai ramas cativa impecabili.

Bine ca mai sunt ingeri pe dricul care duce psihologia catre cimitir .


Musafir

#493 Re: Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

2012-04-10 18:23

#492: - Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol 

 Timbrele ar fi putut veni la pachet cu masuri care sa ne asigure protectia. Nu este vorba ca am fi rau intentionati sau corupti  dar vrem sa vedem ca va luptati pentru noi si cu derbedeii din afara nu numai cu derbedeii-psihologi.

  De exemplu:nu facem parte din Colegiul Medicilor dar suntem lasati la  cheremul medicului de medicina muncii. De ce?

 La cateva luni dupa ce noua lege de Medicina Muncii ne scoate practic din schema in favoarea psihiatriei apare ca masura reparatorie falsa problema a concurentei neloiale. Pai asta-i problema?

In frunte cu sefii de la Colegiu puteam organiza masuri de protest cand ne-a fost marginalizata/minimalizata meseria. Puteam face orice altceva decat sa ne dezbinam si sa ne lovim intre noi.

no comment

#494 Re: ce suntem noi, scolari?

2012-04-10 19:01

#489: - ce suntem noi, scolari?

Nu, dar vine casa deasigurari, ca de acolo le vine papica...

Oricum se pare ca vedeti lucrurile pe termen scurt si mai putin pe termen lung...vizitele la cabinete sunt un preambul pt vizitele in alte "organizatii" unde exista psihologi care, sclavi fiind pe plantatie, nuli se respectadrepturile salariale si metodologia...Momentan Colegiul nu poate "intra" acolo decat dupa ce termina cu propria ograda!


Musafir

#495 Re: Re: ce suntem noi, scolari?

2012-04-10 19:45

#494: no comment - Re: ce suntem noi, scolari?  

 da de ce nu incepe cu sclavii, ca doar oamenii liberi ca noi mai pot astepta..

 


Musafir

#496 Re: Re: Re: ce suntem noi, scolari?

2012-04-10 19:51

#495: - Re: Re: ce suntem noi, scolari?  

 daca ii doare pe ei asa mult soarta sclavilor de pe plantatii de ce nu face un lobby legislativ? Ca fara legi colegiul se duce acolo doar ca sa isi hraneasca omenescul sentiment de vanitate.

Sta prea departe de practicieni sau este prost sfatuit. Sau...


Musafir

#497 Re: Re: ce suntem noi, scolari?

2012-04-10 19:56

Nu, dar vine casa deasigurari, ca de acolo le vine papica...#494: no comment - Re: ce suntem noi, scolari?  

 "Nu, dar vine casa de asigurari, ca de acolo le vine papica..."

Pai aicea-i nuanta,bre! Ca noua nu ne vine papica de la Colegiu, de aia nu inteleg ce treaba are el sa ne dea note ca si scolarilor.


Musafir

#498

2012-04-10 20:39

:( Ochelari de cal si dopuri sihologice cat cuprinde...opacisme..

Musafir

#499 Ce mare rahat 1 leu pe un aviz

2012-04-11 08:15

Bucurati-va ca nu v-a facut cotizatia 1000 lei/an, sau ca nu va cer un procent din incasari, asa cum e la arhitecti sau la avocati.

Ce mare rahat 1 leu pe un aviz, mi se pare o meschinarie sa te plangi ca trebuie sa ii dai Colegiului 1 (un) leu atunci cand castigi 50-100 lei pe o examinare.

Mi se pare o discutie absolut degeaba. Nu toata lumea trebuie sa isi deschida un cabinet psihologic, nu toata lumea trebuie sa dea avize. Sa dea cei care au clienti, care sunt in stare. 1 leu/aviz taxa pentru colegiu nu inseamna nimic, relaxati-va.

Sau daca vi se pare mult inseamna ca nu ar trebui sa aveti cabinet.

 

 

psiholog saracit de cpr

#500 Re: Ce mare rahat 1 leu pe un aviz

2012-04-11 14:42

#499: - Ce mare rahat 1 leu pe un aviz

Nu cred ca e corect sa fim comparati cu avocatii. Atata timp cat sunt legi care le aduc painea pe masa, nu vad validitatea acestei comparatii. Dimpotriva, noi suntem lasati la mana altor profesii liberale care hotarasc daca vom avea de munca sau nu.

1 leu nu e mult, asa e, ai mare dreptate. Chiar nu cred ca problema a pornit de la pret ci de la faptul ca din toate masurile pe care le putea lua CPR pt imbunatatirea situatiei psihologilor din RO, asta a fost o "solutie" care dupa ce ca vine tardiv (dupa ce prin noua lege a sanatatii suntem la cheremul medicului de Medicina Muncii si nu prea mai are ce reglementa ca nr de avize emise), nici nu s-au luat in considerare toate consecintele administrative. Esti multumit ca pt a-ti face meseria depinzi de medici si de Posta?

Nu uita ca CPR a permis tuturor sa deschida cabinete, chiar si celor care abia au absolvit si au luat atestat in supervizare si deci n-am nici un gram de experienta... Oare de ce? Nu cumva ca sa mai poata stoarce cate 250 ron in plus fata de cotizatie?

Chiar daca cineva ia 50-100 ron (si arata-mi tu mie psihologul care ia 100 ron pe o testare pe transporturi sau munca la cabinetul lui!) pe o examinare, daca ai numai 10-20, hai sa zicem 30 de testari pe luna, pai la sfarsit de luna cand tragi linia si faci socotelile, nu te superi chiar deloc ca dupa ce scazi toate cheltuielile, ramai cu o suma simbolica? Si nu simti o iritare ca s-a mai ivit inca o cheltuiala, chiar mica, in plus? Eu observ ca de la an la an, a scazut drastic nr de clienti si nu am sperante pt o imbunatatire.

[Sa inteleg ca tu esti chiar fericit si ca exista comisioane la banci, la urma urmei, ce inseamna 50 bani comision la o tranzactie la ATM? Dar inmulteste tu numarul de tranzactii lunare si apoi intreaba-te unde se duc acei bani, in buzunarele cui?]

Dar banii de pe timbrele profesionale, in buzunarele cui se duc? Nu ai nici macar o mica curiozitate cine castiga mii de euro lunar din banii tai si ai colegilor psihologi? Sau te-ai obisnuit atat de tare sa te lasi jecmanit de toate institutiile incat ti se pare o stare de normalitate? Nu te deranjeaza deloc ca cineva se imbogateste de pe urma ta? Te compatimesc in acest caz.

Dupa cum gandesti tu, multi au facut facultatea degeaba, este? Nu toata lumea trebuie sa-si urmeze visul de a lucra ca psiholog. Eventual, ar trebui sa se reprofileze, ce conteaza cati bani s-au dus deja pe studii, pe cursuri si cotizatii. Intelegi ca CPR a profitat de dorinta colegilor tai de a fi psihologi, fiind constient ca nu exista piata care sa-i absoarba pe toti? Si ca a gandit o pagina intreaba de cotizatii si taxe care se duc in buzunarele ...cui oare?

Eu m-am saturat de taxe, a venit vremea sa vad un sprijin real in contul banilor pe care i-am dat deja degeaba atatia ani.