ADEVARATA REVOLUTIE

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția ADEVARATA REVOLUTIE

Musafir

2011-12-07 15:26

Au furat destul 20 de ani, este cazul sa nu mai beneficieze de privilegii, insa alaturi de ei trebuie sa se anuleze si privilegiile fostilor detinuti politici si rentele viagere ale fostilor sportovi

Musafir

2011-12-07 15:27

In Timisoara am putea fi toti revolutionari. Au trecut 20 de ani, multi dintre noi, de aici, din orasul care a trait 6 zile de teroare, cae am fost atunci pe strazi, carora ne-au suierat gloantele pe le urechi, nu ne-am gandit sa cerem vreo rasplata. Cunosc o multime de oameni care ar fi fericiti sa primeasca pentru munca lor 2000 de lei in mana. In multe locuri indemnizatiile de revolutionari au fost modalitai de capatuire. Sunt de acord ca sa se faca o reevaluare a tutror dosarelor, iar cei careau luat bani in mod necuvenit sa fie obligati sa-i returneze.

Musafir

#3 Re:

2011-12-07 15:44

#1: -  

Diferenta intre fostii detinuti politici si revolutionari este ca primiisunt din ce in ce mai putini pe cand revolutionarii, nu stiu cum se face a sunt din ce in ce mai multi. Cat despre revolutionari, sunt unii care s-au declarat revolutionari ani buni dupa '89. Sunt de acord exact cu ce scrie in petitie, cei raniti in zilele acelea in Timisoara sau Bucuresti sau in Sibiu, inainte de 22 sau dupa,in diversiunile manarite de Iliescu si trupa sunt victime. Copii minori ai acestora numai exista. Restul sunt profitori.

Musafir

2011-12-07 16:20

Fara suparare a fost omis un al-3-lea punct. Sa se refaca CERTIFICATELE VECHI PE BAZA DE IDENTIFICARE PRIN FILMARILE DE ATUNCI si sa se emita NOI CERTIFICATE si CELOR CARE AU APARAT DIN UMBRA(EROII NECUNOSCUTI),care NU S-AU REPEZIT LA OS si NU SI-AU SCOS CERTIFICATUL,DESI AU STAT ZILE INTREGI IN BATAIA GLOANTELOR,iar acum SUNT MURITORI DE FOAME.

Musafir

2011-12-07 16:23

STOP HOTIEI

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2011-12-07 16:40

Musafir

2011-12-07 17:30

Sunt de acord!

Musafir

2011-12-07 17:33

atat ... sustzin !

Musafir

2011-12-07 17:33

nu iau numai bani - indemnizatii, ...ci la pensie mai repede cu 5 ani, nu platesc taxe si impozite ...vedeti legea http://www.cdep.ro/proiecte/20...299_04.pdf si va minunati!

Musafir

2011-12-07 17:38

In totalitatea de acord cu verificarea celor care iau acest drept fara justificare. Fara tabere politice insa la treaba asta. Treaba lor e sa-si faca datoria si sa implementeze.

Musafir

2011-12-07 17:58

SA RESTITUIE BANII CEI CE I-AU PRIMIT PE NEDREPT. DACA NU AU SA PLATEASCA CEI CARE AU AJUTAT LA ELIERAREA CERTIFICATELOR FALSE.(iliescu cu gasca lui)
Liviu

#12 Lamurire

2011-12-07 18:29

Am vazut cat de neseriosi sunteti dupa ce am semnat. Nu-mi pare rau de semnatura data ci pentru faptul ca la o multime de petitii citesti un bilant cel putin ciudat; semnaturi in 2011 mai multe decat la total. Nu e curios?

Anonymous

#13 Re: Lamurire

2011-12-07 18:35

#12: Liviu - Lamurire

Draga Dle. Liviu,

Nu stiu unde anume a-ti vazut dvs. cele enuntate mai sus insa va asiguram ca nu aveam de-a face cu baza de date a acestui site unde orice cetatean poate deschide o petitie.

O zi buna!

Musafir

2011-12-07 20:04

Sa speram ca aceasta petitie va avea succes .Sicerd ca va avea.Inca exista destul de multi oameni cu bun simt in tara asta.
dezamagit

#15 petitie

2011-12-08 10:02

Voi semna, dar vreau sa vad tot textul viitoarei legi.Nu am legatura cu nici-o asociatie de revolutionari care au luat fiinta sub obladuirea unor partide.Sant din Bucuresti si am fost prezent la evenimente incepand cu ora & din 21 dec cand am plecat la miting pana noaptea cand TOATA lumea de la Inter a fost nevoita sa fuga.Dimineata am fost printre primii intrati in piata ,am fost la usa cc cand s-a deschis. Nu consider ca am avut un merit mai mare decat altii nici acum, sant multumit ca traiesc.Sa ma fac revolutionar ? Alaturi de cei care au furat di buzunare controland la metrou? Sau au tras de frica sau beti la intamplare omorand alti oameni? Cu cine a-ti luptat , de cine a-ti aparat CC-ul ? Daca plecau toti din cc ce se intampla ? Se punea un lacat si nu mai murea nimeni. DA sa primeasca pensii ranitii si urmasii. ATAT>

Musafir

2011-12-08 10:28

sper sa existe un final fericit pentru acest demers si multumesc celor care au avut aceasta initiativa, dovedind ca mai exista bun simt si in aceasta tara.

Musafir

2011-12-08 14:12

Sunt participant la revolutie (aveam 22 de ani si eram student atunci), am fost prezent in Piata Universitatii (am locuit si locuiesc si foarte aproape de zona), baricada cu containere de haine luate de la magazinul Dunarea, de la Intercontinental in 21 dec 1989 si in dimineata zilei de 22 dec 1989 (in fatza tancurilor postate la Alimentara de langa ministerul agriculturii pana cand armata a fraternizat cu demonstrantii) iar apoi in Piata Revolutiei inclusiv la momentul in care Ceausescu a fugit cu elicopterul.

Ce s-a intamplat dupa acest moment nu se mai poate numi revolutie iar participantii revolutionari.

Pentru mine revolutionari sunt care au facut revolutia (adica 16-21 dec 1989) si nu cei care au profitat de ea dupa instaurarea lui Iliesu la putere.
Nu am solicitat si nu am avut in vreun fel de profitat in urma prezentei mele in strada, in punctele fierbinti in zilele de revolutie.

Singurii care merita dezpagubiri, inlesniri de tot felul si indemnizatii sunt urmasii revolutionarilor omorati in zilele revolutiei 16-21 dec si cei raniti atunci precum si urmasii victimelor omorate dupa 22 dec 1989 si cei raniti atunci si ATAT!

Restul, indiferent ca sunt adevarati revolutionari (putini) sau impostori, profitori sau chiar calai (foarte multi) TREBUIE SA-SI VADA DE VIATA LOR SI NU SA INTINDA MANA!

Musafir

2011-12-08 17:31

Ne ajunge cate lipitori si capuse ne sug de bani
ilegal si cu legea in mana si pentru tot felul de ajutoare de incurajat lenea PLUS politicieni si ai lor.
Daca cine a fost la Revolutie, s-a dus pentru bani,
atunci i-am platit destul 21 de ani.
Daca nu s-a dus pentru bani atunci n-are de ce sa
planga ca nu mai primeste bani.
Cine a fost ranit grav SI a ramas cu infirmitati care-l
impiedica serios sa munceasca si sa traiasca normal, da sunt de acord sa primeasca un fel de renta, dar daca poate munci chiar si partial renta sa nu fie asa de mare-pentru a-l incuraja sa-si castige singur painea.
Urmasii celor morti au primit si ei destul timp de 21
de ani. Chiar daca ar fi fost nou nascuti acum sunt
destul de mari sa fi terminat chiar si o facultate
si sa stea si ei pe picioarele lor.
SI IN NICI un caz SALARII de revolutionar securistilor,
militienilor sau militarilor care nu s-au dus ei de
buna voie la revolutie. Au avut ordin, aia era meseria lor.

Musafir

2011-12-09 18:17

propun sa ramana cu ,,certificat de revolutionar" toti cei care au primit acest document, dar de ajutoare sa beneficieze doar cei inapti de munca, infirmi fizic ca urmare participarii la evenimentele din decembrie '89.
ceilalti, care nu primesc ajutoare, sa se multumeasca si sa se mandreasca cu titlul.

Musafir

#20 Re: Re: Lamurire

2011-12-10 03:15

#13: - Re: Lamurire

Daca te duci in cele mai populare petitii si cauti pe cele semnate in 2011 vei avea surpriza sa gasesti la , de exemplu, "Salvati caii Deltei" 3642 si la rubrica "tot timpul" 3634. deci in anul initierii au semnat mai multi decat tot timpul.

Sau pe lista incheiata "Aparati istoria romanilor" initiata in 17 iunie 2011 au semnat in acest an 1221 si "tot timpul" doar 1209.

Adrian M.

#21 Re: Re: Re: Lamurire

2011-12-10 19:57

#20: - Re: Re: Lamurire

Asa este,ai dreptate :)

Trebuie sa iti lamuresc 2 aspecte!

1 - Acest site nu este detinut de mine - initiatorul petitiei,deci......

2 - Din cate stiu,un utilizator al acestui site poate semna o petitie ca apoi sa isi retraga semnatura!

- Concluzia o poti trage singur!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2011-12-12 15:07

Musafir

2012-07-16 15:07

Cunosc cel putin 2 persoane care sunt" remarcati", certificate obtinute cu ajutorul activistilor din consiliul judetean din 1994 , ia 17 mil pe luna fara sa fi facut nimic si iesit la pensie mai devreme gratie acestui certificat; in zilele revolutiei dormea , in special;
imi vine sa vomit cand aud de revolutionari;